Αρχική / AEKPASSION / Παναγιώτης Νικολαΐδης: «Η ΑΕΚ σαν ομάδα δεν τα παρατάει ποτέ»

Παναγιώτης Νικολαΐδης: «Η ΑΕΚ σαν ομάδα δεν τα παρατάει ποτέ»

Ο εμβληματικός αρχηγός της τρεμπλούχου ομάδας χάντμπολ Παναγιώτης Νικολαΐδης, μίλησε στο aek365 για όλα όσα έζησε αυτός και οι συμπαίκτες του αυτή την ονειρική χρονιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Νικολαΐδης:

Σε μια δύσκολη χρονιά η ΑΕΚ πήγε κόντρα σε τραυματισμούς, κοροναϊό, διακοπές των διοργανώσεων και έκλεισε ιδανικά, κατακτώντας ένα ιστορικό τρέμπλ. Πώς το ζήσατε εσείς όλο αυτό;

Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω ότι είναι τιμή μου που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας και έπειτα πως το πιο σημαντικό είναι η υγεία και των αθλητών, αλλά και του κόσμου. Όλα ξεκινούν από εκεί. Αν δεν έχεις υγεία δε μπορείς να κάνεις τίποτα, ούτε στην καθημερινότητά σου ούτε στον αθλητισμό.

Εμείς από την αρχή δεν ξέραμε πώς θα κυλήσει η χρονιά, ωστόσο στόχος μας ήταν οι εγχώριοι τίτλοι και μια καλή πορεία στην Ευρώπη που θα μας έστελνε στον τελικό. Κάθε μέρα προσπαθούσαμε όλο και περισσότερο και αυτό που μας βοήθησε ήταν πως ήμασταν ομάδα και μπορώ να πω πάνω από όλα οικογένεια.

Σίγουρα, όλα αυτά που ζήσαμε με τα πρωτόκολλα ήταν δύσκολα και περίεργα. Είχαμε θερμομετρήσεις, αποστάσεις, δεν μπορούσαμε να έχουμε αποδυτήρια, αλλά από ένα σημείο και έπειτα το προσπεράσαμε και προχωρήσαμε με τα δεδομένα που είχαμε.

Θεωρώ πως ήμασταν και τυχεροί, καθώς λόγω των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων συνεχίσαμε τις προπονήσεις, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν οι άλλες ομάδες. Παρόλο που μας περίμενε μια δύσκολη χρονιά με αρκετά εμπόδια, εμείς δείξαμε πάθος και θέληση και στις δύσκολες στιγμές ο ένας βοηθούσε τον άλλον για να συνεχίσουμε.

Ήταν πάρα πολύ ψυχοφθόρο αλλά στο τέλος ανταμειφθήκαμε, γιατί παραβλέψαμε τις δυσκολίες. Πιστεύω πως όσο περισσότερο ασχολείσαι με τις δυσκολίες τόσο πιο πολύ σε παίρνει από κάτω. Οπότε εμείς βάλαμε στόχους και ήμασταν έτοιμοι για όλα. Ήμασταν έτοιμοι να αγωνιστούμε είτε ξεκινούσε το Πρωτάθλημα είτε όχι. Στην Ευρώπη βλέπαμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και έτσι φτάσαμε στον τίτλο.

Βέβαια, το αρνητικό ήταν ότι δεν είχαμε τον κόσμο μας. Μας έλειπε αρκετά, γιατί πάντα μας δίνει μεγάλη δύναμη στους αγώνες. Είναι ο 8ος παίκτης μας κι εγώ προσωπικά που είμαι 10 χρόνια σχεδόν στην ομάδα ξέρω πως ο κόσμος μάς δίνει μεγάλη ώθηση. Είναι αξιοζήλευτο αυτό!

Η χρονιά ήταν από τις πιο ξεχωριστές και θα τη θυμάμαι για μια ζωή για το αποτέλεσμα και για όσα ζήσαμε. Ήταν η πιο παράξενη και παράλληλα η πιο όμορφη χρονιά, στην οποία δείξαμε από την αρχή τους στόχους μας, αν κρίνουμε και από τον σχεδιασμό της ομάδας.

Σας βλέπαμε σε κάθε αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη να βγάζετε πάθος μέσα στο παρκέ. Από που πιστεύεις ότι προερχόταν όλη αυτή η δύναμη;

Αρχικά, ξεκινάει από το κλίμα που υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια και έπειτα βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Ουσιαστικά, εκτός από τον κόσμο δύναμη μας δίνουν και οι άνθρωποι που έχουμε δίπλα μας, εννοώντας τον κ. Παπασταμάτη και τον κ. Αλεξίου, το επαγγελματικό σταφ, αλλά και το μάνατζμεντ, δηλαδή, τον κ. Παπαχαρτοφύλη και τον κ. Χατσίκα. Ξέρουμε ότι όλοι είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν στο οτιδήποτε. Δεν μας αφήνουν να νιώσουμε πως είμαστε στον αέρα, οργανωτικά και οικονομικά.

Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι γιατροί, οι φυσικοθεραπευτές, όπως ο Γιώργος Κελάλης, ο Σταύρος Τόιλος, που έχουν συμβάλει στα μέγιστα τη χρονιά αυτή. Είμαστε σε μια ομάδα που τα έχουμε όλα, με το κερασάκι στην τούρτα να είναι ο κόσμος που σε αισθάνεται οικογένεια. Βλέπεις αυτή την αγάπη από όλες τις πλευρές, την αντλείς και τη βγάζεις μέσα στο γήπεδο.

Από τον πάγκο, επίσης λαμβάναμε μια καλή αύρα, την οποία έβλεπα κι εγώ όταν αγωνιζόμουν στον Δούκα, αλλά δεν μπορούσα να το καταλάβω. Τώρα που το ζω και είμαι μέσα σε όλο αυτό μπαίνω στο νόημα. Το ίδιο αισθάνονται και κάποιοι αφανείς ήρωες που βρίσκονται πάντα δίπλα στο τμήμα και δίνουν τα πάντα γιατί αγαπούν την ομάδα.

Ας περάσουμε στο κεφάλαιο Ευρώπη. Εκεί, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τίτλου, κάνατε όλο τον κόσμο να πανηγυρίσει και μεγάλες ανατροπές απέναντι σε μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης.

Ξεκινάς κάνοντας ένα βήμα τη φορά. Παίρνεις κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν λες αυτός ο αγώνας είναι εύκολος αυτός είναι δύσκολος και θα φτάσω στον τελικό. Ξεκινάς με το να μελετάς κάθε αγώνα, κάνοντας σκληρή προπόνηση. Δίνεις τα πάντα και όπως δείξαμε κι εμείς φέτος ήμασταν πολύ προετοιμασμένοι και καλά δουλεμένη ομάδα και αυτό φάνηκε σε κάθε αγώνα. Όπως με την Γκορένιε, την CSM και την Ίσταντς, που ουσιαστικά ήταν τα μεγαλύτερα φαβορί, στόχος μας ήταν να παίξουμε το 100% και ό,τι βγει.

Όσον αφορά στις ανατροπές έχω να πω ότι όλη αυτή η ενέργεια που υπήρχε από την αρχή της χρονιάς την είχαμε μέσα μας, με στόχο το Ευρωπαϊκό, η οποία τη στιγμή που χρειαζόταν βγήκε από μέσα μας και καταφέραμε να φτάσουμε στο τρόπαιο. Υπήρξαν παίκτες που τράβηξαν στα σημαντικά λεπτά και αυτό είναι που ανέφερα προηγουμένως, πως ο ένας ήταν πάντα εκεί για τον άλλον.

Όταν ήμασταν κάποια γκολ πίσω σε κάποιους αγώνες, σκέφτομαι ακόμα και τώρα πως άλλες ομάδες θα μπορούσαν να τα έχουν παρατήσει, αλλά η ΑΕΚ σαν ομάδα δεν τα παρατάει ποτέ. Με μεγάλο παράδειγμα το Πρωτάθλημα στη Μίκρα πριν κάποια χρόνια. Είναι κάτι μαγικό. Η ΑΕΚ ποτέ δεν τα παρατάει μέχρι το τέλος και αυτό ήταν πάντα στο DNA της ομάδας.

Ανέφερες παραπάνω τον Σταμάτη Παπασταμάτη. Πώς είναι να έχεις αυτή την στήριξη από τον διοικητικό ηγέτη;

Με την έλευση του κ. Παπασταμάτη άλλαξαν πάρα πολλά πράγματα στην ομάδα. Μάλιστα, πολλές φορές λέω μακάρι οι παλιοί παίκτες, που ήταν, είναι και θα είναι κολώνες, να ζούσαν μια μέρα από αυτά που ζούμε εμείς δίπλα του.

Θυμάμαι όταν ανέλαβε μου είχε πει: «εγώ αυτή την ομάδα θα την κάνω να πετάξει ψηλά» και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, μετά το τρέμπλ. Αυτή την ατάκα την είχα κρατήσει μέσα μου και μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού του το είπα. Ο κ. Παπασταμάτης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει όραμα και στόχους. Είναι δυναμικός και καταφέρνει πάντα αυτό που βάζει στόχο. Βλέπω αυτό τον άνθρωπο να τηρεί τις υποσχέσεις του και να αγαπάει την ομάδα πραγματικά και όχι στα λόγια.

Δεν είναι απλά πρόεδρος. Είναι οικογένεια. Ό,τι και αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι δίπλα μας. Αυτό το μεταδίδει σε όλο το τιμ και για αυτό φτάνουμε ψηλά. Ο κ. Παπασταμάτης, όπως από την αρχή είχε δηλώσει, κατάφερε να μας φοβούνται και να μας σέβονται οι αντίπαλοι, ειδικά στην Ευρώπη που δεν είναι εύκολο. Όπως λέω κι εγώ είναι εύκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά είναι δύσκολο να διατηρηθείς. Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα και εμπιστεύομαι όλο το οργανωτικό κομμάτι για τα καλύτερα που έρχονται.

Στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, μετά την επιστροφή από τη διακοπή λόγω του κοροναϊού είχαμε και την αποχώρηση του Ολυμπιακού. Πώς το σχολιάζεις εσύ αυτό;

Θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός κακώς αποχώρησε από το Πρωτάθλημα. Το μόνο σίγουρο είναι πως από τη νέα σεζόν θα είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο και ελπίζω να δυναμώσουν και να ανέβουν πολύ και άλλες ομάδες, ώστε να ανέβει το επίπεδο της Ελλάδας και στον ευρωπαϊκό χάρτη ακόμα περισσότερο.

Με τη νέα σεζόν η ΑΕΚ θα αγωνιστεί απευθείας στους Ομίλους του EHF European League. Πώς το σχολιάζεις αυτό;

Ιστορικό, μοναδικό, καταπληκτικό! Τι να πρωτοπώ! Αν πριν από χρόνια που ερχόμουν στην ομάδα μου έλεγες ότι κάποια στιγμή θα παίζουμε EHF European League, δεν θα το πίστευα. Είμαι ευγνώμων που το ζω αυτό και θα ήθελα τα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα να έχουν ως πρότυπο, εκτός από τον Αντετοκούνμπο, και την ΑΕΚ, η οποία έχει φτάσει να αγωνίζεται στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Είναι όνειρο για κάθε αθλητή και πιστεύω πως με δουλειά και με προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχω τυφλή εμπιστοσύνη σε όλο το τιμ και πιστεύω ότι θα αγωνιστούμε εκεί και δεν θα είμαστε κομπάρσοι. Εύχομαι να πρωταγωνιστήσουμε και γιατί όχι, να βρεθούμε και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ποιοi θα είναι οι φετινοί στόχοι της ΑΕΚ στην Ευρώπη;

Πέρυσι από την αρχή είχαμε πάθος, ενέργεια και καλή ομάδα και θέλαμε μια καλή πορεία. Πλέον, ανεβαίνουμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω, στο οποίο υπάρχουν ομάδες μεγαθήρια και λόγω της αισιόδοξης φύσης μου πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε σημαντικά αποτελέσματα απέναντι σε ομάδες και παίκτες τρομερού βεληνεκούς. Όπως ξαναείπα και πριν, είναι σωστό να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Θα γίνουν κάποιες κινήσεις και εγώ από την μεριά μου ως αρχηγός θα προσπαθήσω πάντα η ομάδα να έχει καλή ενέργεια και οικογενειακό κλίμα για να μπορούμε αυτό να το βγάλουμε στο γήπεδο.

Το θέμα είναι πως έχει φτάσει η ΑΕΚ να παίζει σε ένα υψηλό επίπεδο και πιστεύω πως θα είμαστε δυνατοί και στην Ευρώπη και θα κάνουμε μια καλή πορεία. Δεν πάμε σαν αουτσάιντερ ούτε σαν κομπάρσοι. Σαν ΑΕΚ μπορείς να κερδίσεις τον οποιονδήποτε αντίπαλο.

Μετά και τη φετινή σεζόν που ο κόσμος απουσίασε από τις εξέδρες, πιστεύεις πως η νέα χρονιά θα κυλήσει διαφορετικά;

Σίγουρα αν φέτος ο κόσμος είναι δίπλα μας η χρονιά θα είναι διαφορετική. Τη σεζόν που μας πέρασε ήταν λες και τους είχαμε δίπλα μας, παρόλο που απουσίαζε από την κερκίδα. Ήταν ένα περίεργο συναίσθημα, το οποίο δεν ξέρω πως εξηγείται. Θέλουμε να ελπίζουμε πως από του χρόνου δεν θα έρθει κανέναν λοκντάουν και με δεδομένο πως όλος ο κόσμος θα είναι υγιής, θα γεμίσουν τα γήπεδα, ώστε οι οπαδοί μας να είναι πάλι δίπλα μας και να πανηγυρίσουμε μαζί τις επιτυχίες.

Το σίγουρο είναι πως αν συνεχιστεί όλη αυτή η κατάσταση με τον κοροναϊό δεν μπορούμε να έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο και έπειτα να βλέπουμε τα κρούσματα να ανεβαίνουν. Με αυτή τη λογική θα προτιμούσα να αγωνιστώ σε άδεια γήπεδα. Όταν όλα είναι σωστά οργανωμένα και χωρίς κοροναϊό θα περιμένουμε ένα ασφυχτικά γεμάτο γήπεδο.

Πέρα από την ανδρική ομάδα χάντμπολ, βλέπουμε πως γίνεται και αρκετή δουλειά στις Ακαδημίες, αλλά και στο γυναικείο τμήμα της ΑΕΚ.

Αυτό σημαίνει ομάδα. Δεν κοιτάς μόνο το τώρα, κοιτάς και το μέλλον. Υπάρχει μια οργάνωση από κάτω. Είναι σαν ένα δέντρο με δυνατές ρίζες. Αν αυτές απουσιάζουν τότε στο μέλλον το δέντρο αυτό θα πέσει. Στόχος όλων όσων βρίσκονται στην ΑΕΚ είναι να συνεχιστεί αυτή η επιτυχία και μελλοντικά, γι’ αυτό χρειάζεται να υπάρχει σωστή οργάνωση από τις Ακαδημίες.

Γενικά η Ερασιτεχνική βλέπουμε ότι μεγαλώνει μέρα τη μέρα και περιμένουμε όλο αυτό να γιγαντωθεί με την Αγιά Σοφιά.

Μιας και ανέφερες την Αγιά Σοφιά, θα ήθελα να μας πεις τι γνωρίζεις για το γηπεδικό σχετικά με την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ.

Δεν έχω να πω πολλά. Απλώς εμπιστευτείτε τον κ. Παπασταμάτη με κλειστά μάτια. Όταν λέει κάτι το κάνει πράξη και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Αυτό που είναι καλύτερο για την ομάδα, αυτό θα το κάνει.

Βέβαια, σε όλη αυτή την ανοδική πορεία των τμημάτων της Ερασιτεχνικής παίζει ρόλο και η Κάρτα Φίλου ΑΕΚ, για την οποία οι οπαδοί της Ένωσης δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Είναι μεγάλη αλήθεια αυτό. Μας έχει βοηθήσει αρκετά όλη αυτή η στήριξη. Πρέπει όλοι να αγοράσουμε Κάρτα Φίλου ΑΕΚ για να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στην ομάδα. Νομίζω πως Κάρτα Φίλου και διαρκείας μπορείς να αγοράσεις ακόμα και αν βρίσκεσαι σε άλλη πόλη. Είναι γιατί το νιώθεις, το αγαπάς και το κάνεις.

Πραγματικά φέτος και με πρότυπο το χάντμπολ πιστεύω πως θα ήταν ωραίο να γίνει ρεκόρ στις πωλήσεις, καθώς η ΑΕΚ πρέπει να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα.

Με την επίτευξη του τρέμπλ περάσατε στην ιστορία και δημιουργήσατε μνήμες που δεν θα σβήσουν ποτέ. Τα περίμενες όλα αυτά;

Είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος και αρχηγός αυτής της ομάδας για πολλούς λόγους. Νιώθω συγκίνηση, γιατί ακόμα και πριν από όλες αυτές τις επιτυχίες υπήρχαν άτομα δίπλα στην ομάδα που πίστευαν σε εμάς. Όπως και όλα τα παιδιά που αγωνιζόμαστε στην ΑΕΚ, νιώθω τυχερός και περήφανος που ζω αυτό το όνειρο.

Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποια συγκεκριμένα άτομα που σας στήριξαν όλο αυτό το διάστημα;

Θα πω κάποιους ονομαστικά και θα ξεκινήσω από τους Δημητρούλια, Αλβανό, Καφφάτο, Μπαλωμένο, Προβολιτσιάνο. Ο καθένας είχε το ρόλο του. Έδειχνε από το πόστο του τον επαγγελματισμό που επικρατεί στην ΑΕΚ. Έδιναν παραπάνω από το 100%. Από εκεί και έπειτα υπήρχε ο Χατσίκας, ο οποίος υπεραγαπάει την ΑΕΚ από παίκτης ακόμα, όπως και ο Παπαχαρτοφύλης που ήρθε στην ομάδα με στόχο να… ανεβάσει την ΑΕΚ.

Για να κλείσω με τους Παπασταμάτη, Αλεξίου, για τους οποίους νιώθω υπερήφανος και ευγνώμων που τους γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί τους, και να ευχαριστήσω επίσης την σύζυγο του κ. Παπασταμάτη, Χριστίνα και τον γιο τους Ανδρέα, οι οποίοι τρέχουν για το οτιδήποτε.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι γνώριζα κάποια παιδιά από την Original που έφυγαν από τη ζωή και θα ήθελα να τους… αφιερώσω αυτό το τρέμπλ. Τους αξίζει γιατί είναι μάγκες και ελπίζω εκεί που είναι να βλέπουν και να καμαρώνουν την ΑΕΚ. Εύχομαι να σταματήσει επιτέλους η Original του παραδείσου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα ήθελα να πω στην οικογένειά μου για την στήριξή τους από την αρχή της καριέρας μου. Ήταν πάντα δίπλα μου και τους ευχαριστώ γι΄αυτό.

Ενώ, ξεχωριστά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Στεργιούλα Ιωάννα, Τσίφα Χρήστο, Κονταξή Σταύρο και Κώστα Τσαβδαρίδη, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά μου στα πρώτα μου βήματα. Δεν θα μπορούσα βέβαια να παραλείψω τον Γιάννη Αρβανίτη και τον Κώστα Σταματιάδη που με έφεραν στην ΑΕΚ.

Ένα σχόλιο για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ; Τι άλλο να περιμένουμε από εσάς;

Βλέπω στο σύνολο μια δυνατή ΑΕΚ, η οποία θα συνεχίσει να γράφει ιστορία και μια ΑΕΚ για την οποία θα συζητούν και στην Ευρώπη. Ο αετός θα πετάξει ψηλά!

Σχετικά με Μπάμπης Εγγλέζος

40 χρόνια ζωής, 40 χρόνια ΑΕΚτζής! Όταν με ρώταγαν παιδί, τί θέλω να γίνω, τους έλεγα να δουλεύω στην ΑΕΚ. Πρώτη επιλογή για σπουδές η δημοσιογραφία, με απώτερο στόχο, τί άλλο, το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Αλλιώς τα έφερε η ζωή και τώρα, με λίγα χρόνια καθυστέρηση, ερασιτεχνικά πλέον, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Αφού έτσι κι αλλιώς, όλη μέρα ήμουν μπροστά σε μια οθόνη και διάβαζα για την ΑΕΚ, τώρα το κάνω και για το ΑΕΚpassion. Και η ικανοποίηση είναι μεγάλη.

Ελέγξτε επίσης

Με τον Μάνταλο και επίσημα στην Αγιά Σοφιά!

Ο αρχηγός της ΑΕΚ συναντήθηκε χθες βράδυ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και αποφασίστηκε να συνεχίσει …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com