Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Παπαθεοδώρου: «Να τελειώσει ο εφιάλτης, να είμαστε όλοι γέροι και δυνατοί και να παλέψουμε για ό,τι δεν προλάβαμε φέτος»

Παπαθεοδώρου: «Να τελειώσει ο εφιάλτης, να είμαστε όλοι γέροι και δυνατοί και να παλέψουμε για ό,τι δεν προλάβαμε φέτος»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στη συνέντευξή του για κάθε παίχτη του ρόστερ της ΑΕΚ, για την καραντίνα, για τα λάθη που ενδεχομένως έχει κάνει αλλά και για τη σχέση του με το Μάκη Αγγελόπουλο.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη της «Βασίλισσας» στον Κώστα Κετσετζόγλου για το aek365:

Περιγράψτε μας ένα «σημερινό» 24ώρο σας.

Πρωινό με την οικογένεια, διάβασμα με τα παιδιά, επικοινωνία με τους συνεργάτες μου στην ΑΕΚ για όλα τα θέματα, παρακολούθηση αγώνων, παικτών κ στο τέλος της ημέρας ίσως κάποια ταινία.

Τι θέση έχει το μπάσκετ γενικότερα στη σημερινή σας καθημερινότητα;

Η καθημερινότητα άλλαξε γιατί δεν υπάρχει γήπεδο-προπόνηση-ταξίδι, αλλά το μπάσκετ έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις από το σπίτι όποτε εκμεταλλεύομαι τον άπλετο χρόνο μιας ημέρας για να ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ.

Βλέπετε αγώνες της φετινής περιόδου (της ΑΕΚ, άλλων ομάδων);

Ναι βλέπω παιχνίδια, είναι κομμάτι της καθημερινής μου δουλειάς. Και της ΑΕΚ αλλά και ομάδων που έχουν ενδιαφέρον.

Βλέπετε βίντεο με μελλοντικούς στόχους;

Αυτό είναι ένα κομμάτι πολύ σημαντικό που συνήθως γίνεται το καλοκαίρι. Όμως οι συνθήκες επιβάλλουν και είναι ευχάριστο αυτό να βλέπεις και να αναλύεις παίχτες από όλα τα επίπεδα. Εχουμε οργανώσει μαζί με τους συνεργάτες μου την συγκεκριμένη διαδικασία με σκοπό να έχουμε μια πολύ μεγάλη εικόνα για να είμαστε έτοιμοι στο μέλλον.

Βλέπετε τα σεμινάρια των προπονητών στον ΣΕΠΚ (Σφαιρόπουλος, Ιτούδης τα πρώτα);

Κάθε τι επιμορφωτικό όπως τα σεμινάρια των συναδέλφων τα παρακολουθώ και πάντα κάτι κερδίζω.

Περιμένετε το ντοκιμαντέρ για τον Τζόρνταν;

Τον θεωρώ κορυφαίο όλων των εποχών όποτε είναι κάτι που περιμενω με ανυπομονησία.

Τι άλλο κάνετε;

Προσπαθώ σκληρά (γέλια) να πείσω τον εαυτό μου να γυμνάζεται!

Πώς είναι η επικοινωνία σας με τον έξω κόσμο στη σημερινή σας καθημερινότητα;

Είμαστε τυχεροί που σε αυτήν την πανδημία υπάρχουν πολλά και διαφορετικά επίπεδα επικοινωνίας. Όπως όλος ο κόσμος χρησιμοποιώ την τεχνολογία για να έχω την κατάλληλη με τους ανθρώπους που θέλω

Κάθε πότε και για ποιον λόγο βγαίνετε έξω από το σπίτι;

Θα βγω όταν χρειάζεται, Super Market φαρμακείο ή ότι άλλο είναι απαραίτητο για την οικογένεια μου.

Επιλέγετε τα απλά τηλέφωνα ή και την οπτική επαφή με τους δικούς σας ανθρώπους (οικογένεια, ομάδα);

Εξαρτάται από το ποιον θα καλέσω…(γέλια) Συνήθως επιλέγω την οπτική επαφή ειδικά όταν μιλώ με ανθρώπους που μου λείπουν ή όταν έχει να κάνει με κάτι σοβαρό επαγγελματικό. Μου αρέσει η προσωπική οπτική επαφή, είναι πιο εύκολο να επικοινωνήσω αυτό που θέλω.

Θα είσαστε σίγουρα στην ΑΕΚ τη νέα σεζόν;

Έχω συμβόλαιο και τον επόμενο χρόνο. Είμαι χαρούμενος στην ΑΕΚ και έχω διάθεση και κίνητρο να συνεχίσω αυτό που ξεκινήσαμε το προηγούμενο καλοκαίρι. Αν οι στόχοι παραμείνουν υψηλοί και η συνέπεια που υπήρξε φέτος σε όλα τα επίπεδα συνεχιστεί, εγώ θα είμαι εδώ.

Πως κρίνετε την απόφαση για φάιναλ 8 τέλη Σεπτεμβρίου και πως θα διαχειριστείτε το οτι η σεζόν ξεκινάει με τόσο κρίσιμα ματς;

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν θεωρώ ότι είναι πολύ περισσότερα τα θετικά της απόφασης από τα αρνητικά. Πιθανόν τα ρόστερ να μην είναι τα ίδια και κάποιοι που μόχθησαν να φτάσουν στους 8 να μην είναι σε θέση να διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί. Από την άλλη πλευρά όμως θα υπάρχει Πρωταθλητής θα ολοκληρωθεί δηλαδή η αγωνιστική χρονιά. Ο κόσμος αν όλα πάνε καλά θα απολαύσει μια μεγάλη γιορτή με τις 8 καλύτερες ομάδες. Και ταυτόχρονα θα είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός στο ξεκίνημα της αθλητικής περιόδου. Ένα μεγάλο event που το χρειάζεται ο κόσμος αλλά και όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό.

Μιλάτε με τον πρόεδρο και τους συνεργάτες σας για θέματα προγραμματισμού;

Με τους συνεργάτες υπάρχει καθημερινή επαφή για όλα τα θέματα. Οσο μπορείς δηλαδή να οργανώσεις κάποια πράγματα με την αβεβαιότητα που υπάρχει. Με τον πρόεδρο φυσικά μιλάμε όταν χρειάζεται. Είναι άνθρωπος που ασχολείται και ενδιαφέρεται για όλα.

Μιλάτε με τους παίκτες σας, τι τους λέτε;

Οι παίχτες είναι το σημαντικότερο κομμάτι στην ομάδα μας. Χρειάζονται καθοδήγηση γιατί και αυτοί βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση και η ψυχολογία τους είναι ευμετάβλητη. Επικοινωνουμε λοιπόν μαζί τους, τους εμψυχώνουμε και φυσικά μας ενημερώνουν για τα προγράμματα που ακολουθούν σε συνεργασία με τον γυμναστή μας.

Στην κόρη και τον γιο τι διαφορετικό (ή ίδιο) λέτε σε σχέση με τους αθλητές;

Τα παιδιά βιώνουν διαφορετικά την κατάσταση. Είναι χαρούμενοι γιατί με βλέπουν όλη την μέρα σπίτι. Περνάμε πλέον πολύ χρόνο μαζί και για αυτούς είναι κάτι τόσο διαφορετικό. Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε την κατάσταση αλλά ταυτόχρονα διδάσκονται πράγματα όπως η πειθαρχία ο αυτοέλεγχος, η καθαριότητα και η υγιεινή πόσο σημαντικά πράγματα είναι.

Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και η σοβαρότητα της κατάστασης υπερβαίνει τα σπορ. Ωστόσο, σας μένει μια πικρή γεύση για όσα δεν είδαμε τη φετινή σεζόν; Τι περιμένατε και τι ονειρευόσασταν να δείτε τη φετινή σεζόν;

Θα έλεγα ότι η πίκρα υπήρχε τις πρώτες ημέρες που σταματήσαμε να παίζουμε και βλέπαμε ότι δεν θα συνεχιστεί η σεζόν. Είχαμε δημιουργήσει τις προϋπόθεσεις για να διεκδικήσουμε όλους μας τους στόχους στην συνέχεια. Είτε στο BCL έχοντας μόλις πάρει την πρόκριση για τις 8 καλύτερες ομάδες, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει την δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο. Είχαμε 15 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και υπήρχε αισιοδοξία διάθεση και πολύ μεγάλο κίνητρο από όλους μας για την συνέχεια. Θα μπορούσα να πω ότι τα καλύτερα ήταν μπροστά μας… Όμως πλέον πρέπει να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα που είναι πολύ σκληρή. Καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές σε όλο τον κόσμο. Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι όταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης να είμαστε όλοι γέροι και δυνατοί ώστε να προετοιμάσουμε την ΑΕΚ για να πετύχει ό,τι δεν πρόλαβε φέτος.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος που κάνατε αυτή τη σεζόν; Τι θα μπορούσε όντως να έχει γίνει καλύτερα;

Τα λάθη είναι μέρος της δουλειάς. Έγιναν. Αλλά πραγματικά θεωρώ ότι με βάση την δυσκολία του εγχειρήματος φέτος, δηλαδή την δημιουργία μιας νέας ομάδας με νέα φιλοσοφία, με νέο προπονητικό επιτελείο και 10 νέους παίχτες στο τέλος της ημέρας είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τις αποφάσεις που πήραμε αλλά και από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν μέσα στην χρόνια (άσχημο ξεκίνημα, απώλεια Σαντ Ρος, τραυματισμούς κομβικών παιχτών). Καλύτερο θα μπορούσε να είναι το ξεκίνημα της σεζόν.

Ποιος είναι ο αγώνας (αν υπάρχει) που λέτε πως το διαχειριστήκατε εσείς -στο προπονητικό τιμ- λανθασμένα;

Πολλές νίκες και λίγες ήττες. Ίσως στο παιχνίδι με την Χάποελ στο Ισραήλ να έπαιρνα διαφορετική απόφαση στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού. Ίσως…

Αν θέλετε να πείτε 1-2 προσωπικά μαθήματα που σας έδωσε η φετινή σεζόν. Κάποια μικρο-λεπτομέρεια πχ σε έναν αγώνα, μια προπόνηση, μια συνεργασία σας (ακόμη και στο σκάουτιν ή την εκγύμναση) που βλέπετε λίγο αλλιώς πλέον;

Πιστέψτε με, κάθε χρονιά στο τέλος όταν κανείς τον απολογισμό σου έχεις πράγματα να διδαχθείς. Η συνεργασία με τόσες μεγάλες προσωπικότητες που υπήρχαν στο ρόστερ ήταν κάτι που κρατάω. Ακόμα πρέπει να τονίσω την πολύ καλή διάθεση όλων των αθλητών μας και τη συμβολή τους στην διατήρηση του εξαιρετικού κλίματος που υπήρχε ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Δύσκολη στιγμή είναι μετά από κάθε ήττα, αλλά και την στιγμή που ο αθλητής δεν συμμετέχει στο παιχνίδι και πρέπει να παλέψει με τον εαυτό του και να είναι έτοιμος στην επόμενη προπόνηση. Στο επόμενο παιχνίδι. Και εμείς φέτος είχαμε τέτοιους παίκτες που έβαλαν το εγώ τους κάτω από την ομάδα και είναι ένας από τους λόγους που η φετινή ομάδα είναι επιτυχημένη.

Πώς είναι να κοουτσάρετε την πιο «έμπειρη» ομάδα στη Basket League και τους πιο πετυχημένους βάσει τίτλων του καθενός; Ήταν στόχος ή προέκυψε τόσο έμπειρο ρόστερ;

Το ρόστερ μας θεωρώ ότι έχει μεγάλη ισορροπία. Έχει αθλητές με μεγάλη εμπειρία Ζήσης, Μαυροειδής, Ματσιούλις, Λάνγκφορντ, Σλότερ, Τσάλμερς. Έχει αθλητές όπως ο Γκίκας, ο Βλάντο, ο Χρυσικόπουλος, ο Γιαννόπουλος που είναι στο ενδιάμεσο στάδιο και υπάρχουν και αθλητές όπως ο Τολιοπούλος, ο Ρογκαβόπουλος, ο Κακλαμανάκης, ο Ray που έχουν μικρή εμπειρία. Άρα δημιουργήσαμε ένα μείγμα για να μπορέσουμε να εμφανίσουμε μια ομάδα που θα είναι σκληρή πειθαρχημένη και με υψηλό κίνητρο για διακρίσεις. Το group των παικτών με την μεγάλη εμπειρία θέλαμε να είναι ο καθρέπτης της ομάδας και το παράδειγμα για τους υπόλοιπους παίχτες μας. Προσωπικά ευχαριστήθηκα την φετινή εμπειρία, ήταν πολύ όμορφο το συναίσθημα της καθημερινότητας μας που είναι και το πιο σημαντικό σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η ΑΕΚ.

Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό ήταν το πικ της 1ης εκδοχής της ΑΕΚ. Το πικ της 2ης πότε (και αν) θα το βλέπαμε;

Με τον Παναθηναϊκό κάναμε μια μεγάλη εμφάνιση γιατί μόνο έτσι μπορείς να κερδίσεις τέτοιου επιπέδου ομάδες. Είχαμε φτάσει πράγματι σε ένα πολύ καλό επίπεδο σαν ομάδα εκείνη τη χρονική στιγμή. Διαφορετικά πράγματα που συνέβησαν μετά από αυτό το παιχνίδι όχι μόνο αλλοίωσαν αλλά ουσιαστικά γκρέμισαν ό,τι χτίζαμε μέχρι εκείνη την στιγμή. Έχοντας όμως την συμπαράσταση της διοίκησης που ήταν πραγματικά δίπλα μας βρήκαμε τρόπο να δημιουργήσουμε ξανά μια ομάδα με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά κ να προχωρήσουμε. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ο χρόνος ήταν πλέον σύμμαχος μας. Σύντομα θα βλέπαμε αυτό που θέλαμε…

Σε γενικές γραμμές, οι παίκτες έπαιξαν το μπάσκετ που είχατε/έχετε στο μυαλό σας;

Θεωρώ ότι κατάφεραμε σε μεγάλο βαθμό να παίξουμε όπως είχαμε προγραμματίσει. Το κυριότερο: με τον ρυθμό που θέλαμε και με τον έλεγχο πάντα στα δικά μας χέρια.

Τι μπάσκετ θέλετε να παίζει η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν;

Δεν θέλουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα ειδικά όταν για μια χρονιά χτίζαμε κάτι. Θέλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που το αφήσαμε. Να βελτιώσουμε λεπτομέρειες σε άμυνα και επίθεση και να έχουμε την ίδια δίψα για επιτυχίες.

«Γιατί» η ΑΕΚ πήρε και τη φετινή σεζόν τίτλο;

Γιατί δημιουργήθηκε από την αρχή με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να διεκδικήσει τίτλους. Άλλωστε ο πρόεδρος το είχε πει από την Πορταριά… 3 τελικούς.

Πού υπερέχει έναντι του Προμηθέα, πού υστερεί ακόμη έναντι του Παναθηναϊκού;

Οι διαφορές με τον Προμηθέα που είναι μια ομάδα που σεβόμαστε πολύ, είναι μικρές κι έχουν να κάνουν με λεπτομέρειες. Παίξαμε 2 φορές φέτος, κερδίσαμε και στις 2 δύσκολα και στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναικός είναι μπροστά αρκετά από εμάς σε όλα τα επίπεδα. Εμπειρίας, μπάτζετ, οργάνωσης, και είναι πολύ λογικό. Εμείς είμαστε μια ομάδα 6 ετών, από την στιγμή δηλαδή που ανέλαβε ο κύριος Αγγελόπουλος. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, δεν χρειάζονται βιαστικά βήματα. Μεθοδικότητα, διαχείριση των καταστάσεων και επιμονή για να φτάσουμε στο επίπεδο που όλοι θελουμε. Ο πρόεδρος είναι ο εμπνευστής και ο άνθρωπος με το μεγαλύτερο όραμα για την ΑΕΚ.

Μια εξειδικευμένη κουβέντα/αναφορά στον κάθε παίκτη του φετινού ρόστερ. Με λίγες λέξεις:

Ζήσης – ευλογία για κάθε ομάδα.

Σαν Ρος – Τον λατρεύω

Λάνγκφορντ – killer, μεγάλος παιχτης

Γκίκας – πολλά κιλά… και τρέλας

Ρέι – εξαιρετικό παιδί, μεγάλο ένστικτο σκόρερ, σε εξέλιξη

Τολιόπουλος – παίκτης με χαρακτήρα ΑΕΚ

Τσάλμερς- ήρεμη δύναμη, προσωπικότητα

Ματσιούλις – Ταύρος, μεγάλα ψυχικά χαρίσματα

Γιάνκοβιτς –Ωραίο στοίχημα/βοήθησε πολύ

Γιαννόπουλος- Άψογος επαγγελματίας, πάντα παρών!

Ρογκαβόπουλος – είναι ακόμα στην αρχή ενός μαραθωνίου.

Χρυσικόπουλος – κάθε χρόνο και καλύτερος

Σλότερ – ο καλύτερος αμυντικός στο BCL

Μαυροειδής – Αρχηγός, ειδικά σε δύσκολες στιγμές

Κακλαμανάκης – Δουλευταράς, ταπεινός

Γκραντ – έπαιξε με 2 ενέσεις στον τελικό…

Ποιες είναι οι προθέσεις σας αναφορικά με τη νέα σεζόν;Σε επίπεδο ρόστερ, σε επίπεδο στόχων (άμεσων και παράλληλων); Προεργασία, «κόκκινες γραμμές», δυσκολίες κλπ

Στόχος είναι να διατηρήσουμε ένα κομμάτι του ρόστερ. Οσο πιο μεγάλο, τόσο το καλύτερο. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε λόγω της πανδημίας ποιο θα είναι το αθλητικό, οικονομικό τοπίο τη νέα χρονιά. Κάνουμε την προεργασία μας για όλα τα ενδεχόμενα και ευελπιστώ να έχουμε τις ίδιες δυνατότητες με πέρυσι. Δυσκολίες σίγουρα θα υπάρξουν ειδικά λόγω της μεγάλης αγωνιστικής αποχής των παικτών!

Τι διαφορετικό και τι ίδιο βλέπατε ως «εξωτερικός παρατηρητής» του μπασκετικού οργανισμού της ΑΕΚ και της οικογένειας της ΑΕΚ, γενικότερα;

Δεν έχει σημασία για εμένα τι «έβλεπα»ή τι «άκουγα» για την ΑΕΚ. Υπάρχουν πάντα οι καλοθελητές. Η ομάδα οργανώνεται και προσπαθεί να λειτουργήσει σε πολύ επαγγελματικά πλαίσια.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο Ηλίας και το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο κόουτς Παπαθεοδώρου, όταν τελειώσει η καραντίνα.

Όταν με το καλό τελειώσει η καραντίνα θέλω να πάω μια ωραία εκδρομή με την οικογένεια μου σαν Ηλίας! Σαν coach, απλά να πάω στο γήπεδο, στο γραφείο μου με τους παίκτες και τους συνεργάτες μου!

Σχετικά με Χρήστος Παπαδόπουλος

Χρήστος Παπαδόπουλος
Είμαι γεννημένος στην Αθήνα το 1999. Όνειρο ζωής να σπουδάσω δημοσιογραφία και να ακολουθήσω τον κλάδο των αθλητικών, όμως δεν τα κατάφερα. Ξεκίνησα να σπουδάζω Γαλλική Φιλολογία, όμως κάτι δε μου άρεσε... Με ταλάνιζε η σκέψη ότι κάθε βράδυ σκεφτόμουν «μακάρι να σπούδαζα δημοσιογραφία». Έτσι αποφάσισα να αφήσω προς το παρόν τη σχολή μου, και να ακολουθήσω το όνειρό μου, σπουδάζοντας πλέον στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ. Το μικρόβιο της ΑΕΚ κόλλησε...από μικρό παιδάκι. Ο συνδυασμός ΑΕΚ και δημοσιογραφίας, έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, είναι όνειρο...και είναι τόσο όμορφο όταν τα όνειρα εκπληρώνονται!

Ελέγξτε επίσης

Αλεξίου στο AEKPASSION: «Στηρίζουμε όλοι την Ερασιτεχνική με την ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΟΥ ΑΕΚ»! (Β΄ΜΕΡΟΣ)

Έκκληση στον κόσμο για αγορά ΚΑΡΤΑΣ ΦΙΛΟΥ κάνει μέσω του AEKPASSION ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com