Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ) τοποθετήθηκε για την απόφαση της ΑΕΚ να μην αγωνιστεί στον δεύτερο τελικό του EHF European Cup με αντίπαλο την Αλκαλόιντ, στα Σκόπια.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο λόγος της αποχής ήταν η καταστρατήγηση του κανονισμού από την πλευρά της σκοπιανής ομάδας, σχετικά με την παρουσία φιλάθλων της ΑΕΚ στην αναμέτρηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΧΕ:
«Η καταστρατήγηση του κανονισμού από την RK Alkaloid, που αφορά το δικαίωμα της παρουσίας των φιλάθλων της ΑΕΚ στον 2ο τελικό του EHF European Cup, ήταν η αιτία για την έντονη διαμαρτυρία της ελληνικής ομάδας και την απόφασή της να μην αγωνιστεί.
Ως εκ τούτου, η EHF ματαίωσε το παιχνίδι για λόγους ασφαλείας και τα αρμόδια όργανά της θα κρίνουν την οριστική τύχη του.»

