Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους και αυτό είναι η προϊστορία στις μεταγραφές των δύο συλλόγων της Αθήνας. Είτε θα έκανε πρώτη κίνηση η Ένωση είτε το Τριφύλλι. Πάμε να θυμηθούμε ποιοι είναι αυτοί
Σήμερα στο ντέρμπι των Αθηνών θα αγωνιστούν δύο ομάδες με βαριά φανέλα και μεγάλη ιστορία. Η τυπικά γηπεδούχος ΑΕΚ με την ψυχολογική πίεση λόγω των αποτυχημένων αποτελεσμάτων στην Ευρώπη, θέλει να αντιστρέψει την κατάσταση με μια νίκη κόντρα στον αδύναμο συγκριτικά με το παρελθόν,Παναθηναϊκό.
Οι πράσινοι από την σειρά τους έρχονται στο ντέρμπι με προβλήματα εμπιστοσύνης στον πάγκο και στους παίκτες. Το τριφύλλι δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα ούτε αυτή τη σεζόν και δείχνει ακόμα χαμένο ειδικά σε μέρες που δεν είναι σε φόρμα οι επιθετικοί του (Μακέντα-Καρλίτος).
Το ΑΕΚPASSION με αφορμή το ντέρμπι των Αθηνών σας έχει μια μεγάλη λίστα με παίκτες που τίμησαν άλλοι λίγο άλλοι πολύ τις φανέλες των δύο ομάδων.
Αναλυτικά οι παίκτες:
Ανδρέας Παπαεμανουήλ, Δημήτρης Σοφιανόπουλος, Βάλτερ Βάγκνερ, Δημήτρης Κώτσος, Μίμης Δομάζος, Κώστας Ελευθεράκης, Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Βαγγέλης Βλάχος, Νίκος Καρούλιας, Μάρτον Εστερχάζι, Αντώνης Μήνου, Δημήτρης Σαραβάκος, Κώστας Παυλόπουλος, Τάσος Μητρόπουλος, Γιάννης Καλιτζάκης, Δημήτρης Μάρκος, Μπλένταρ Κόλα, Παντελής Κωνσταντινίδης, Γιώργος Δώνης, Νίκος Λυμπερόπουλος, Γιώργος Αλεξόπουλος, Μίλτος Σαπάνης, Σωτήρης Κυργιάκος, Άγγελος Μπασινάς, Κώστας Κατσουράνης, Βαλεντίνος Βλάχος, Φώντας Φέτσης, Αντώνης Πετρόπουλος, Βίκτωρ Κλωναρίδης, Γιώργος Κουτρουμπής, Νίκλας Χουλτ, Δημήτρης Κολοβέτσιος και τελευταίος ο Εμανουέλ Ινσούα.
