Η ΑΕΚ είχε ένα κακό πρώτο ημίχρονο βρέθηκε πίσω στο σκορ με (0-2) από τον Ολυμπιακό, στο δεύτερο μέρος έβγαλε αντίδραση δεν είχε λύσεις και γνώρισε την ήττα με (1-2)από τους ερυθρόλευκους.
Ένα καταστροφικό πρώτο ημίχρονο είχε η Ένωση, όπου εμφάνισε τρομερά προβλήματα σε όλες τις γραμμές στα πρώτα 45’ λεπτά, και σε συνδυασμό με την ανωτερότητα του Ολυμπιακού πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 0-2.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα, έβγαλαν αντίδραση, ισορρόπησαν το παιχνίδι κατάφεραν να πετύχουν γκολ με τον Αραούχο και προσπάθησαν για την ισοφάριση μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης. Η ήττα οφείλεται στην κάκιστη εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο που… δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και με δύο τραγικά λάθη στην άμυνα, με την απουσία του Μάνταλου να είναι αισθητή στο χώρο του κέντρου καθώς η ομάδα και δεν είχε καθόλου δημιουργία, Η ΑΕΚ δεν πρέπει να μείνει στην σημερινή κακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα όπου διασώθηκαν ο Λιβάια και ο Παουλίνιο, πρέπει να δει τα λάθη της να κοιτάξει μπροστά καθώς την Τετάρτης ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που είναι επί της ουσίας ο πρώτος τελικός για τη δεύτερη θέση αφού πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι στο +3.
Ο Μάσιμο Καρέρα ξεκίνησε το παιχνίδι με τετράδα στην άμυνα, τους Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς στα χαφ και τους Λιβάια-Αλμπάνη-Βέρντε πίσω από τον Αραούχο. Σε ένα πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα εμφάνισαν στον αγωνιστικό χώρο πολλές αδυναμίες, τόσο στη δημιουργία όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι. Με πολλά λάθη που τα εκμεταλλεύτηκε ο καλύτερος Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν νωρίς στο 4’ με μια κάθετη μπάλα όπου τελευταία στιγμή ο Σβάρνας ανέκοψε τον Μασούρα, ενώ στο 14′ λεπτό, μετά από σέντρα του Φορτούνη και κεφαλιά του Ελ Αραμπί, η μπάλα έφυγε άουτ. Στα πρώτα 20′ λεπτά η ΑΕΚ είχε κακό, passing game με πολλά πουλήματα της μπάλας, ο ΟΣΦΠ έχει δοκάρι όταν σε ένα σουτ του Φορτούνη (η μπάλα έσκασε στη γραμμή), ενώ με τη συμπλήρωση του πρώτου 30′ λεπτού ο Μάσιμο Καρέρα άλλαξε τη διάταξη της ομάδας προσπαθώντας να διόρθωση την κακή εικόνα της ομάδας πέρασε στο παιχνίδι τον Οικονόμου, γυρίζοντας το σύστημα σε 3-5-2. Το πρώτο γκολ για τον Ολυμπιακό έρχεται στο 38’ όταν δημιουργείται κενό από δεξιά, με τους Οικονόμου και Παουλίνιο να έχουν ανέβει ψηλά, με τον Τσιμίκα να σεντράρει και τον Ελ Αραμπί από το δεύτερο δοκάρι να βρίσκει δίχτυα, ένα γκολ για το οποίο φέρει ευθύνη και ο Σβάρνας. Το δεύτερο γκολ έρχεται με τη συμπλήρωση των 45’ όταν ο Σβάρνας αυτήν την φορά παίζει με ρίσκο στον άξονα, ο Λιβάια χάνει την μπάλα, με τον Ολυμπιακό από εκεί και πέρα να βρίσκει σε ανισορροπία εντελώς την κιτρινόμαυρη άμυνα και να σκοράρει με πλασέ του Καμαρά από το ύψος του πέναλτι, από γύρισμα του Φορτούνη. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε πολλές αδυναμίες τόσο ανασταλτικά όσο και στη δημιουργία, είχε εκτός παιχνιδιού τους Αραούχο, Λιβάια, Βέρντε και τον Αλμπάνη που έδωσε την θέση του στο μισάωρο, είχε για ακόμη ένα παιχνίδι σε κακή μέρα λειτουργία τους Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς, και απείλησε μόνο σε μια περίπτωση στο 36’ λεπτό με τον Λιβάια που αντί να σουτάρει με τη μια έχοντας φτάσει στην μικρή περιοχή πήγε να ντριπλάρει τον Μπα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε και πάλι τις ανισορροπίες του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα να απειληθεί σε μια-δύο περιπτώσεις . Η Ένωση πάντως δημιουργεί εκείνη τη μεγαλύτερη στιγμή στο 53’, όταν ο Λιβάια μπαίνει από δεξιά, γυρίζει προς τον Κρίστιτσιτς αλλά αυτός πιάνει αέρα και δεν μπορεί να σκοράρει φάτσα με τον Σα και από εκείνο το σημείο και μετά, μοιάζει να βγάζει αντίδραση, να βάζει επιτέλους ένταση στο παιχνίδι της και να πιέζει ψηλά δημιουργώντας ρήγματα και προβλήματα στον αντίπαλο. Στο 64’ μάλιστα φτάνει κοντά στο γκολ όταν ο Λιβάγια βρήκε αριστερά στο ανέβασμα τον Χουλτ, αυτός σούταρε με δύναμη αλλά ο Σα έσωσε τον Ολυμπιακό. Κάτι που δεν μπορεί να κάνει και δύο λεπτά αργότερα, όταν σε κόρνερ του Λιβάια ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του επέστρεψε και ο Τσίνο μείωσε σε 1-2. Λίγα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ που έχει το μομέντουμ του αγώνα και πιέζει απειλείξανά με στατική φάση του Λιβάια αλλά ο Οικονόμου δεν μπορεί να πεταχθεί πρώτος και ο Σεμέδο τον προλαβαίνει. Στο 74’ έχουμε νέα στατική φάση -μισό γκολ από τον Κροάτη επιθετικό, αλλά ο Οικονόμου από την μικρή περιοχή αστοχεί με κεφάλι. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ παλεύει και πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση, είναι η ομάδα που πιέζει και δημιουργεί καταστάσεις, ενώ στο 83’ ο Καρέρα βάζει και τον Μαχαίρα αντί του αρνητικού Βέρντε με τον μικρό να δίνει μια φρεσκάδα. Στο 90’ έχουμε την επίμαχη φάση με το σουτ του Χουλτ όπου η μπάλα σταματά στον Ομάρ (πιθανόν στο χέρι) που βρισκόταν εντός περιοχής. Το πλάνο της ΝΟVA πάντως δεν ξεκαθαρίζει 100% αν η μπάλα βρήκε στον αγκώνα του δεξιού μπακ του Ολυμπιακού.
ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (89’ Χριστόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε (83’ Μαχαίρας), Αλμπάνης (31’ Οικονόμου), Λιβάγια, Αραούχο.