Πολύ κοντά στον Βίντα η ΑΕΚ

Οι επαφές της ΑΕΚ με τον Κροάτη στόπερ είναι σε προχωρημένο σημείο και ίσως και σήμερα να υπάρξουν εξελίξεις με τον Ντομαγκόι Βίντα

Η απόκτηση του Ντομαγκόι Βίντα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο από την ΑΕΚ. Οι συζητήσεις με τον Κροάτη στόπερ είναι πολύ προχωρημένες και ίσως και τις επόμενες ώρες να υπάρχει κατάληξη στην υπόθεση.

Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός που έμεινε ελεύθερος από την Μπεσίκτας, με την οποία είχε συμβόλαιο 1,5 εκατ. ευρώ. Ο Ντομαγκόι Βίντα έχει προτάσεις από αραβικές ομάδες με ανάλογες απολαβές, ωστόσο θέλει να παίξει σε ένα κλαμπ της Ευρώπης, προκειμένου να έχει καλύτερες πιθανότητες για να βρίσκεται στην αποστολή της Κροατίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η ΑΕΚ προσφέρει στον Βίντα το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα, ξεπερνώντας το 1 εκατ. ευρώ (αλλά όχι και αγγίζοντας τα 1,5 εκατ. που εισέπραττε), αλλά και τη «σιγουριά» ενός deal με ορίζοντα τριετίας. Όλα αυτά κάνουν το «πακέτο» της ΑΕΚ πολύ ελκυστικό και ο βασικός στόπερ της «χρβάτσκα» στην πορεία προς τον τελικό του Μουντιάλ του 2018 κλίνει προς το «ναι».

- Advertisement -

Οι «κιτρινόμαυροι» την ίδια ώρα εντείνουν τις προσπάθειες και για δεύτερο στόπερ. Η περίπτωση του Μπόγκνταν Πλάνιτς δεν έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, αλλά πλέον οι πιθανότητες είναι πολύ λιγότερες. Όσο, πάντως δεν υπογράφει, ο Σέρβος στόπερ  επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το 2023 (η Μακάμπι Χάιφα δεν πλησιάζει τις 700.000 ευρώ που του έδινε το χρόνο για τριετές συμβόλαιο η ΑΕΚ), η υπόθεση είναι ανοιχτή.

Η Ένωση, πάντως, βλέπει κι άλλες επιλογές για την άμυνα, όπως αυτή του Όσκαρ Μινγκέθα, που πάντως δεν είναι απλή. Μπορεί ο 23χρονος άσος να μην υπολογίζεται από την Μπαρτσελόνα και να μένει ελεύθερος σε έναν χρόνο, αλλά οι «μπλαουγκράνα» σε πρώτη φάση αξίωναν 5 εκατ. ευρώ για την πώλησή του (!), ενώ στο κόλπο για την απόκτησή του είναι και η Θέλτα. Αντίθετα, η περίπτωση του Άλβαρο Γκονθάλεθ της Μαρσέιγ δεν «παίζει» για την ΑΕΚ.

Από στιγμή σε στιγμή μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις και για τις υποθέσεις σέντερ φορ και εξτρέμ, αν και γι’ αυτές δεν υπάρχει μεγάλη βιασύνη από τους «κιτρινόμαυρους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -