Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πόσο κοστίζει η μαγκιά;;

Πόσο κοστίζει η μαγκιά;;

Ο μάγκας είναι μάγκας για όλα όσα κάνει, αλλά και για όλα όσα δεν κάνει

Ο μάγκας δεν έχει να αποδείξει κάτι, δεν αισθάνεται τέτοια ανάγκη…. Δεν χρειάζεται να ξεχωρίσει με την εμφάνισή του, ούτε να “πουλήσει” την μαγκιά του…. Κυρίως, δεν χρειάζεται να “πουλήσει” ιδεολογία ή οπαδικό φρόνημα στο κοινό του, στον υπέροχο λαό….

Το 1999, σε ένα κλασσικό ντέρμπι μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ, έγινε ένα ιστορικό γεγονός.

Ο Φάουλερ, πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης, επέλεξε να πανηγυρίσει με έναν περίεργο τρόπο… “Σνιφάροντας” την λευκή γραμμή του άουτ…. Είπε ότι το έκανε για να “απαντήσει” στους οπαδούς της Έβερτον, που του φώναζαν συνθήματα περί χρήσης ναρκωτικών… Η Αγγλική Ομοσπονδία δεν πείστηκε και τον τιμώρησε με τέσσερις αγωνιστικές για αυτό και άλλες δύο για άλλον προσβλητικό, σεξιστικό πανηγυρισμό, ένα μήνα πριν….

Η δε Λίβερπουλ, του έριξε καμπάνα 60.000 λίρες, με αυστηρή σύσταση να μην ξαναδώσει δικαίωμα με την συμπεριφορά του… Μιλάμε για το σέντερ φορ της Εθνικής Αγγλίας τότε, αλλά αυτό είχε μηδαμινή σημασία για μία μεγάλη χώρα και μία μεγάλη ομάδα…

Στην Ελλάδα δυστυχώς η Παιδεία στον Αθλητισμό δεν είναι προαπαιτούμενη… Ειδικά στον Επαγγελματικό Αθλητισμό…

Η μαγκιά συνήθως εξαντλείται σε συμπεριφορές που τυγχάνουν οπαδικής αποδοχής και επιβράβευσης… Ατιμωρησία, ωχαδερφισμός και “μην ασχολείσαι”… Γιατί και τα ζόρικα αφεντικά γουστάρουν πολύ….

Τελικά όμως ρε παιδιά, πόσο κοστίζει αυτή η μαγκιά;;; Και που την πουλάνε να πάρω και εγώ;;;

Κώστας Σταματιάδης.

Σχετικά με Κώστας Σταματιάδης

Κώστας Σταματιάδης
Ελεύθερος Επαγγελματίας, Συμβουλευτική Επιχείρηση Αθλητής στίβου στην ΑΕΚ, στα 100, 200, 4×100. Συμμετοχή στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, στο τεχνικό τιμ και στις κατασκηνώσεις 1992- 1996. Εθελοντής Δασοπυροσβέστης στον ΣΥΝΠΑ 1999- 2001. Μέλος ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ 2005-2008. Εκ των ιδρυτών του τμήματος Χάντμπολ και υπεύθυνος τμήματος. Τεχνικός Διευθυντής της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ 2008-2011. Τεχνικός Διευθυντής ΚΑΕ ΑΕΚ 2011-2012. Μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ 2012- 2014. Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ 2014-2017 Αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 2017 -2020. Μέλος της Επιτροπής Be Active 2015-2017. Μέλος της Επιτροπής Ισοτιμίας της ΓΓΑ 2014-2017. Διοργάνωση Αθλητικών Εκδηλώσεων με παράλληλες κοινωνικές δράσεις , αλληλεγγύης, στήριξης και βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. ΥΓ. Όλες οι δραστηριότητες αυτές, στην ΑΕΚ, στην ΟΧΕ και γενικά, γίνονται εθελοντικά και αφιλοκερδώς.

Ελέγξτε επίσης

Κυριάκος Χήνας: Γιώργος Νικολάου- Ένας εύψυχος μύστης των Ενωσίτικων αξιών!

Η εμπειρία μας από τις αθλητικές κοινωνίες συγκλίνει στη διαπίστωση ότι τρία είναι τα ουσιώδη …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com