Το αίτημα της ΑΕΚ έγινε δεκτό κι έτσι ο πρώτος τελικός με Ίσταντς θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια και διαπραγματεύσεις, υπήρξε τελικά συμφωνία για τον πρώτο τελικό του EHF European Cup ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ίσταντς, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στις 15 του μήνα και ώρα 19:00.
Αρχικά, είχε δημιουργηθεί πρόβλημα, αφού η «Βασίλισσα» θα αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ της Basket League, κάτι στο οποίο βρέθηκε η λύση, καθώς αν χρειαστεί να διεξαχθεί και τρίτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων, αυτός θα γίνει την Κυριακή στις 16 Μαΐου.
Για την θετική κατάληξη της υπόθεσης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε:
«Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που θα διαφημίσει σε όλη την Ευρώπη το ελληνικό χάντμπολ και την πατρίδα μας».
Η λογική λοιπόν πρυτάνευσε, η διοίκηση της ΑΕΚ δικαιώθηκε και έτσι το κλειστό του ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει ακόμα έναν τελικό της ομάδας χάντμπολ του «Δικεφάλου», έπειτα από εκείνους του 2018, όταν οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κοντραριστεί τότε με τη ρουμανική Ποτάισα Τούρντα.

