Σε μια άκρως προκλητική κίνηση έχουν προχωρήσει εδώ και καιρό οι Τούρκοι καθώς η τρίτη τους εμφάνιση δείχνει τα μάτια του Κεμάλ!
Η αντίπαλος της ΑΕΚ συμπλήρωσε 60 έτη από την ίδρυσή της. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν αποφάσισε να δημιουργήσει μια επετειακή τρίτη εμφάνιση.
Η καμπάνια ονομάστηκε «Yol Gösteren Bir Çift Göz» («Ένα ζευγάρι μάτια που δείχνει τον δρόμο»). Αφήνοντας πίσω τα παραδοσιακά κόκκινα – άσπρα χρώματα της ομάδας , επιλέχθηκε η εμφάνιση να «βυθίζεται» στο γαλάζιο της Μαύρης Θάλασσας, από όπου –σύμφωνα με το τουρκικό αφήγημα– αντλεί την έμπνευσή της.

Στο φόντο, σχεδόν κρυμμένα μέσα στους κυματισμούς, αποτυπώνονται τα χαρακτηριστικά μάτια του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
Η 19η Μαΐου 1919 –ημέρα που αναγράφεται διακριτικά στο κάτω μέρος– θεωρείται στην Τουρκία σημείο εκκίνησης του αγώνα για την ανεξαρτησία.
