Το πορτογαλικό δίκτυο Canal 11, προ πανδημίας του κορονοϊού βρέθηκε στα Σπάτα για να πάρει συνέντευξη από τους τέσσερις Πορτογάλους της ΑΕΚ.
Το Canal 11 πήρε συνέντευξη από τους Αντρέ Σιμόες, Νέλσον Ολιβέιρα, Έλντερ Λόπες και Παουλίνιο. Και μέσω των social media έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες αστείες στιγμές της συνέντευξης με πολύ χιούμορ, όπου ο Έλντερ Λόπες δίνει ρεσιτάλ, μαζί με τον Νέλσον Ολιβέιρα, με τον οποίο… σπάει και πλάκα!
Οι πρώτες ατάκες του Έλντερ Λόπες αφορούσαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος που ήρθε μετά από 24 χρόνια. Ο Πορτογάλος μπακ ρωτήθηκε και γελώντας απάντησε: “Υπάρχουν εκείνοι που το λένε σύμπτωση … Νομίζω ήταν επειδή έφτασα στην ΑΕΚ εγώ” ενώ στη συνέχεια σημείωσε: “Λένε ότι είμαι ο καλύτερος Πορτογάλος παίκτης στην ομάδα αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή”. Ενώ στη συνεχεία ο Πορτογάλος δημοσιογράφος τον ρώτησε για τον Νέλσον Ολιβέιρα και ο Λόπες απάντησε με χιουμοριστικό τρόπο: «Ο Νέλσον; Μπορώ να πω ότι εγώ τον έκανα παίκτη, ξεκάθαρα. Ένα πολύ μικρό και ντροπαλό αγόρι ήρθε εδώ και δεν μίλαγε σε κανέναν. Πήγα και του είπα: “Τι γίνεται; Είσαι Πορτογάλος και δεν μας μιλάς…”. Από τότε που άρχισε να μιλάει και να προπονείται μαζί μου, ξεκίνησε να σκοράρει. Αυτή είναι η πραγματικότητα»!
Ο Νέλσον Ολιβέιρα στη συνεχεία πήρε τον λόγο και απάντησε στον Έλντερ Λόπες: «Δίνει ασίστ στους Έλληνες, αλλά με εμένα, που είμαι πιο έμπειρος, είναι δύσκολο. Κλέβω όλες τις μπαλιές του, τον ξέρω καλά»!
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ξανά ο Λόπες, ο οποίος συνέχισε τον χαβαλέ, λέγοντας πως δεν βρίσκει τον λόγο που δεν αγωνίζεται σε έναν από τους μεγάλους συλλόγους της Πορτογαλίας, όπως η Μπενφίκα, ή γιατί δεν καλείται στην Εθνική Πορτογαλίας:
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έπαιξα ποτέ σε έναν από τους μεγάλους της Πορτογαλίας. Πραγματικά με αυτό που βλέπω… Τώρα όμως που το Canal 11 δείχνει αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, μπορώ να παίξω σε διαφορετικές θέσεις… Ε, Βιέιρα (σ.σ. πρόεδρος της Μπενφίκα); Ξέχασα επίσης να πω στον Φερνάντο Σάντος να με καλέσει. Δεν απαντάς στα e-mail μου»!
Δείτε το απόσπασμα από τη συνέντευξη που ανέβασε το Canal 11 στα social media:
É, sem dúvida, o português com mais auto-estima do AEK! 😂 Senhoras e senhores: bem-vindos ao Hélder Lopes ‘Show’! #Canal11 #FutebolEmPortuguês pic.twitter.com/zXMoKNimYm
— Canal 11 (@Canal_11Oficial) May 10, 2020

