Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ / Ρετρό: Ο δρομέας της ΑΕΚ Γιώργος Παπαβασιλείου

Ρετρό: Ο δρομέας της ΑΕΚ Γιώργος Παπαβασιλείου

Το AEK Passion θυμάται τη μεγάλη δόξα του στίβου της ΑΕΚ, τον Γιώργο Παπαβασιλείου, εδώ σε φωτογραφία με τον ολυμπιονίκη Φράνιο Μίχαλιτς.

Ήταν αγώνας δρόμου των 10 χλμ, όταν ο δικός μας Γιώργος Παπαβασιλείου αντιμετώπισε τον περίφημο Γιουγκοσλάβο Φράνιο Μίχαλιτς, το 1956 στη Μελβούρνη. Ο Μίχαλιτς αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα, όμως το γεγονός πως ο Γιώργος Παπαβασιλείου ακολουθεί “κατά πόδας” τον πανίσχυρο Σέρβο, αποδεικνύει την ατσάλινη Δύναμη Ψυχής του αγροτόπαιδου από την Αρέθουσα Λαγκαδά Θεσσαλονίκης!

Το βιογραφικό του Παπαβασιλείου:

Γεννήθηκε το 1930 στην Αρεθούσα. Μετείχε στα 3.000μ. Στηπλ των Ολυμπιακών Αγώνων της Μελβούρνης το 1956 (σημείωσε 8.55,6) και της Ρώμης το 1960 (σημείωσε 8.51,2). Άρχισε στίβο στο Δημοτικό Σχολείο με το άλμα εις ύψος. Το 1951 άρχισε να γυμνάζεται με τον Ο. Σίμιτσεκ με ειδίκευση στα Στηπλ, όπου τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα. Το 1953 έγινε μέλος της Εθνικής και ρέκορντμαν στα 3.000μ. Στηπλ με 9΄27΄΄4. Τα έτη 1955 – 1962 αναδείχθηκε 7 φορές βαλκανιονίκης στα Στηπλ με καλύτερη επίδοση 8΄45΄΄8. Το 1955 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ καλύτερος Έλληνας αθλητής, κυρίως για την πρώτη νίκη του στους Μεσογειακούς της Βαρκελώνης.

Περιστασιακά μετείχε στα 5 και 10 χιλ. χωρίς τις ίδιες επιτυχίες με τα Φυσικά Εμπόδια, όπου τα αλτικά του προσόντα, το βάρος του (60 κιλά) και το ύψος του (1.76) του επέτρεπαν μια υψηλή απόδοση. Το 1954 υπήρξε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που έκανε 2 προπονήσεις την ημέρα. Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με το τμήμα Στίβου της ΑΕΚ, ενώ ως βετεράνος έχει κατακτήσει 8 χρυσά μετάλλια.

Σχετικά με Αντώνης Κατσαρός

Αντώνης Κατσαρός
Ο Αντώνης Κατσαρός κατάγεται από τη Κόρινθο και είναι δημοσιογράφος με "καψούρα" την ΑΕΚ και το μπάσκετ γενικότερα. Αποφάσισε να ενταχθεί στην ομάδα του AEKPASSION ώστε να συμβάλει στην κιτρινόμαυρη ενημέρωση για τη Βασίλισσα και όχι μόνο.

Ελέγξτε επίσης

Νέο τμήμα ενηλίκων για τη Ξιφασκία της ΑΕΚ!

Καινούριο τμήμα ενηλίκων Ξιφασκίας ετοιμάζει η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, με την Μανα ΑΕΚ να περιμένει όσους …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com