Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Σε περίπτωση που κάτι “στραβώσει” την Κυριακή…

Σε περίπτωση που κάτι “στραβώσει” την Κυριακή…

Ένα ντέρμπι είτε το θέλουμε είτε όχι επιφυλάσσει πάντα εκπλήξεις και μάλιστα όταν πρόκειται για το ποδόσφαιρο ειδικά, περιέχει στο ίδιο ποσοστό επιβεβαίωσης, και τα 3 σημεία.

Γράφει ο Θοδωρής Καρασούλης

Στο ποδοσφαίρο όλοι ξέρουμε δε, ότι πολλές φορές, το να έρθει ένα στραβό αποτέλεσμα σε ένα ντέρμπι, μπορεί να συμβεί και με τον πιο βασανιστικό τρόπο για τα νεύρα, αλλά και άδικο τρόπο!

Τι κάνουμε τότε αδέλφια;

Καλά για μερικούς που ήδη έχω κατατάξει προσωπικά σε μια “λίστα” που αν ηταν πραγματική και είχε όνομα θα είχε τίτλο “Άμπαλοι, εγωμανείς, εξυπνάκηδες-ξερόλες τοξικοί αντι-φίλοι της ομάδας” ξέρω ότι θα πιάσουν το θέμα των δύο μεταγραφών που δεν έγιναν ( να τους βοηθήσω κιόλας γιατί τελικά από την πράξη φαίνεται ότι καλό θα ήταν να είχαμε πάρει και ένα σέντερ φορ και ένα αριστερό μπακ καθώς έχουν κουράσει να συζητάνε μόνο για τους δύο, δείχνοντας και πόσο λίγο σχέση με το άθλημα έχουν) βάζοντας το “κασετόφωνο” εχθρών και φίλων που μια φορά και ένα καιρό το καλοκαίρι είχαν επισημάνει τότε ως ανάγκες.

Δεν αποκλείεται δε να φτάσουν και πιο ψηλά, στον προπονητή, καθώς ήδη μερικοί έχουν βγάλει τα πινακάκια και καθημερινά μας αναλύουν τι θα έκαναν στο τάδε και τον δείνα αγώνα, μεταξύ τζούρας φραπέ και like στη σελίδα του FB “Επίπεδη γη και οι βασικές αρχές του 3-5-2 όταν μετατρέπεται σε 5-3-2”.

Όλοι αυτοί οι προηγούμενοι βλέπεις έχουν συνηθίσει στις δουλειές τους με το πρώτο τους προσωπικό λάθος, να ζητάει το Συμβούλιο των μετοχών της εταιρείας τη παραίτηση του προέδρου της πολυεθνικής, αλλά και τη δική τους απόλυση άνευ αποζημίωσης μετά μαστιγώματος στην είσοδο της εταιρείας προς παραδειγματισμό των υπολοίπων!

Ή μήπως όχι και απλώς δείχνουν πως θα ήταν οι ίδιοι ως αφεντικά αν είχαν στη δούλεψη τους μερικούς άτυχους εργάτες.

Να χαλαρώσουμε λίγο, δε λέτε και σεις;

Ο αθλητισμός είναι όμορφος και περιέχει μέσα του όλα τα στοιχεία της πραγματικής ζωής. Υπάρχει ο καλός, ο λιγότερο ικανός, ο εξειδικευμένα καλός, υπάρχει η σωστή απόφαση, η λάθος απόφαση κλπ.

Στον δε επαγγελματικό αθλητισμό, υπάρχει ο εργάτης, προϊστάμενος, οι προϊστάμενοι του, οι ανώτεροι τους, ο πρόεδρος και φυσικά το Συμβούλιο μετοχών που εκπροσωπούν τους χιλιάδες μικρομετόχους. Ξέρω που απευθύνομαι γράφοντας από τούτο το μετερίζι, οπότε πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να μπω σε περιττές επεξηγήσεις της όλης αλληγορίας.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε οι “μικρομέτοχοι” και οι πιστοί “καταναλωτές” ειναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο το αγαπημένο μας “προϊόν”, την αγαπημένη μας συνήθεια σε κάθε περίπτωση.

Όταν η μετοχή για παράδειγμα μια μεγάλης εταιρείας που κατασκευάζει και τηλέφωνα, πέφτει, δεν πετάς το τηλέφωνο που ήδη έχεις αγοράσει και λατρέψει για τις σπουδαίες λειτουργίες του, συνήθως αγοράζεις και το επόμενο μοντέλο που βγάζει η εταιρεία αυτή και το κάνεις σκόπιμα και τις περισσότερες φορές χωρίς καν να σου περνάει απο το μυαλό ότι το κάνεις για να τη στηρίξεις μέσα στη ζουγκλα των διεθνών χρηματιστηρίων, αλλά γιατί γουστάρεις το “προϊόν” αυτό καθ’αυτό.

Λοιπόν κάπου εδώ τέρμα με τα αλληγορικά. Για να συνοψίσω λοιπόν, συνήθως σκέφτομαι πάντα τη θετική πλευρά και την αισιόδοξη των πραγμάτων, όμως σε αυτή την ειδική συγκυρία όπως είναι το ντέρμπι της Κυριακής, το οποίο έχει χαρακτηριστικά που τον χαμένο θα τον στείλει για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος σε μια ατέρμονη εσωστρέφεια, όπως έχει αποδειχτεί δεκάδες χρόνια και από παρόμοιες ήττες μεγάλων ελληνικών ομάδων, σε παρομοιες συγκυρίες.

Δε μπορώ λοιπόν παρά να σκεφτώ και να μοιραστώ μαζί σας ΠΩΣ κατά τη γνώμη μου (αλλά και χιλιάδων άλλων, το αισθάνομαι και το ξέρω) θα έπρεπε να είναι η δική μας αντίδραση, έστω σε έναν ιδεατό κόσμο, όπου ο φίλαθλος-οπαδός μιας ομάδας μπορεί να είναι το καλύτερο “αντίδοτο” σε περίπτωση που η ομάδα του πιεί το “πικρό ποτήρι” της ήττας.

Θα πρέπει να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια που είμαι σίγουρος ότι θα καταβάλουν όλοι στον μέγιστο βαθμό.

Θα πρέπει ήδη να ψάχνουμε για εισιτήριο ή αν έχουμε διαρκείας μα ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αγώνα της ομάδας μας, της καψούρας μας.

Θα πρέπει αν δε φωνάξαμε δυνατά στον προηγούμενο αγώνα, στον επόμενο να τα δώσουμε όλα από την κερκίδα σε σημείο αφωνίας.

Τέλος θα πρέπει με κάθε τρόπο να προστατέψουμε την ομάδα μας, γιατί και πολύ νωρίς είναι στο πρωτάθλημα και κάνοντας το αντίθετο θα υπογράψουμε την αποτυχία μας και σε οποιονδήποτε άλλο στόχο της ομάδας μέσα στην χρονιά.

Είμαστε οι καλύτεροι οπαδοί και φίλοι, της καλύτερης ομάδας στον κόσμο, όταν το θέλουμε και το πιστεύουμε και σε αυτό φιλοδοξώ, σε περίπτωση που κάνουμε γκέλα με τον Ολυμπιακό τη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Κυριάκος Χήνας: Γιώργος Νικολάου- Ένας εύψυχος μύστης των Ενωσίτικων αξιών!

Η εμπειρία μας από τις αθλητικές κοινωνίες συγκλίνει στη διαπίστωση ότι τρία είναι τα ουσιώδη …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com