Η ΑΕΚ πηγαίνει απόψε στον Πειραιά για να σφραγίσει την πρόκριση της στον Τελικό Κυπέλλου. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα με το αβαντάζ του 3-0 του πρώτου αγώνα, έχει στόχο η αγωνιστική της παρουσία να μην αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης (σέντρα στις 20:00 CS 1HD).
Με μεγάλο απόντα τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά και τους Φαν Φέερτ, Φερνάντες, Μοχαμάντι να παραμένουν στον πίνακα των τραυματιών, ο Αλμέιδα καταστρώνει τα πλάνα του γα το αποψινό ματς Κυπέλλου στο ‘’Γ.Καραϊσκάκης’’. Δύσκολα μπορεί να γίνει πρόβλεψη για τους 11 που θα ξεκινήσουν, μετά από το σχήμα που παρουσίασε ο Αργεντίνος τεχνικός στον πρώτο αγώνα, που αρχικά ξάφνιασε πολλούς.
Αν πάει με την ίδια λογική, με μία ‘’σύνθεση Κυπέλλου’’ αν μπορούμε να το πούμε αυτό, θα δούμε Γαλανόπουλο, Μήτογλου και Ελίασον στην αρχική 11άδα. Επειδή όμως το θέμα γίνεται πιο περίπλοκο αφενός με την απουσία του Λιβάι, αφετέρου με τις ποινές που θα εκτίσουν στο ματς με το ΟΦΗ μερικοί ή που εξέτισαν στο ματς με τον Αστέρα κάποιοι άλλοι, το πιθανότερο είναι να δούμε μία μίξη επιλογών, ίσως και μία 11άδα που δεν έχει ξεκινήσει πάλι σε αγώνα.
Ο μόνος σίγουρος δείχνει να είναι ο Στάνκοβιτς που θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Σιντιμπέ, αριστερά ο Χατζισαφί και στόπερ οι Μήτογλου, Μουκουντί. Στο κέντρο ο Σιμάνσκι ή ο Γαλανόπουλος θα αναλάβουν το ρόλο του ”κόφτη”, με τους Γκατσίνοβιτς, Μάνταλο, Ελίασον, Πινέδα και Άμραμπατ να διεκδικούν άλλες 3 θέσεις στα χαφ. Ο Αραούχο θα είναι σίγουρα ένας από τους δύο προωθημένους με πιθανότερο παρτενέρ τον Τσούμπερ.
- Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Μήτογλου, Μουκουντί – Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον – Αραούχο, Τσούμπερ.
- Στους αγώνες Κυπέλλου η ΑΕΚ έχει το ”πάνω χέρι” απέναντι στον Ολυμπιακό, με 19 νίκες έναντι 18 των ερυθρολεύκων, ενώ και 8 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι.
- Στις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις για το θεσμό του Κυπέλλου, οι δύο σημερινοί αντίπαλοι έχουν από μία μία νίκη σε Τελικό (ΑΕΚ 2016 – ΟΣΦΠ 2020), ενώ η ΑΕΚ έχει δύο σερί προκρίσεις επί του Ολυμπιακού (ημιτελικά 2016-17 & προημιτελικά 2017-18) σε διπλές αναμετρήσεις.
- Διαιτητής του ημιτελικού θα είναι ο Αλιγιάρ Αγκάγιεφ από το Αζερμπαϊτσάν.