Ώστε να εξασφαλίσει το δικαίωμα συμμετοχής στην Volley League.
Χθες, συνεδρίασε το Δ.Σ της ΕΣΑΠ, διοργανώτριας αρχής της Volley League ανδρών, με αφορμή την επικύρωση της βαθμολογίας της σεζόν που ολοκληρώθηκε, και την έγκριση συμμετοχής της ΑΕΚ και της Καλαμάτας ’80, που προβιβάστηκαν από την Pre League, μεταξύ άλλων. Η «Ένωση» εκπροσωπήθηκε από τον διοικητικό υπεύθυνο του τμήματος, Λευτέρη Αρχόντη, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τακτοποιήσει τις χρονίζουσες οφειλές της σε πρώην παίκτες της (με την πλειοψηφία αυτών να αφορά υποθέσεις άνω των 20 ετών) και να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:
«Την τελευταία της συνεδρίαση για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Α.Π., όπου μεταξύ άλλων επικυρώθηκε η βαθμολογία της σεζόν 2022-23 και λήφθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:
1. Επικυρώθηκε η βαθμολογία και η τελική κατάταξη της αγωνιστικής περιόδου 2022-23.
2. Έγινε επιβεβαίωση των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα κύπελλα Ευρώπης.
3. Έγινε ενημέρωση για προβιβασμό ομάδων Pre League στην Volley League και για την εγγραφή των νέων μελών του συνεταιρισμού, ίδρυσης, έγκρισης και λειτουργίας Τ.Α.Α. για την συμμετοχή τους στη Volley League 2023-24.
7. Ενημερώθηκαν τα μέλη για την αγορά, 2ου Video Check (V.A.R.) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των πρωταθλήματος της Volley League 2023-24.
8. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ΕΡΤ Α.Ε. με σκοπό την επίτευξη νέας συμφωνίας, πιο βελτιωμένης σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.
10. Έγινε συζήτηση και για θέματα ανάπτυξης του ανδρικού βόλεϊ και αποφασίστηκε στο άμεσο μέλλον να διεξαχθούν συζητήσεις με την Ε.Ο.ΠΕ. με σκοπό τον ρόλο της Ε.Σ.Α.Π. στην αναβάθμιση του αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας για το ανδρικό βόλεϊ.»