Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | AEKPASSION / Στέλιος Σεραφείδης αποκλειστικά στο AEKPASSION: “Ευλογημένη μέρα η 13η Απριλίου 1924”

Στέλιος Σεραφείδης αποκλειστικά στο AEKPASSION: “Ευλογημένη μέρα η 13η Απριλίου 1924”

Καλεσμένος στην εκπομπή του AekPassion Radio “Λίγο πριν τη σέντρα” ήταν ο Πρόεδρος των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης και με αφορμή τα 94α γενέθλια της ομάδας, μίλησε για την ΑΕΚ του τότε και την ΑΕΚ του σήμερα, τη δική του ΑΕΚ.

Ο Στέλιος Σεραφείδης αναφέρθηκε στην ίδρυση της ΑΕΚ:

“Καταρχάς, τιμή και δόξα σε όσους συνέβαλαν να γραφτεί η πιο ένδοξη ιστορία της ΑΕΚ. 13 Απριλίου, έχουν περάσει 94 χρόνια από τη γέννηση της κιτρινόμαυρης ιδέας, ευλογημένη ημέρα, ευλογημένοι οι άνθρωποι, η παρέα αυτή που συναντήθηκαν στο κατάστημα του Ιωνά στην οδό Βερανζέρου στην Αθήνα και πήραν τη μεγάλη απόφαση και γράφτηκε αυτή η ένδοξη ιστορία της ΑΕΚ. Νομίζω κοντά σε αυτούς, υπέγραψαν το καταστατικό και 40 φίλοι της ΑΕΚ. Αυτούς εγώ τους αποκαλώ “Σοφούς” γιατί εκτός των άλλων, με πρωτεργάτες τον πρόεδρο Σπανούδη, είχαν τη σοφία να δώσουν στο έμβλημα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας το κιτρινόμαυρο χρώμα. Τιμή και δόξα σε αυτούς τους ανθρώπους.”

-Επειδή μας ακούν και νέοι άνθρωποι κι εσείς έχετε ζήσει πολλά κοντά στην ΑΕΚ και παραμένετε πιστός στρατιώτης σ’αυτή την ιδέα, θα ήθελα σας παρακαλώ να φέρετε στη μνήμη σας κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές που έχετε ζήσει είτε σαν ποδοσφαιριστής, είτε σαν προπονητής, είτε ακόμη και σαν απλός φίλαθλος της ΑΕΚ:

“Εγώ πήγα στην ΑΕΚ από τα 14 μου χρόνια, είμαι περίπου 68 χρόνια σ’αυτή την ομάδα. Μπήκα από τη μικρή ομάδα, έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε. Μεγαλώνοντας στην ΑΕΚ, εκεί ωρίμασα σαν άνθρωπος. Το ποδόσφαιρο είναι ένας συνεχής αγώνας, μέσα στον αγώνα της ζωής είναι και το ποδόσφαιρο. Στην ΑΕΚ γαλουχήθηκα, εκεί μεγάλωσα, εκεί ωρίμασα, εκεί χειροκροτήθηκα, εκεί στεναχωρήθηκα, εκεί χάρηκα. Η ΑΕΚ είναι η μάνα των προσφύγων, είναι η ομάδα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, έχει στο έμβλημά της το Δικέφαλο Αετό. Η ΑΕΚ είναι τα πάντα, είναι μια μεγάλη ιδέα. Όλα αυτά τα χρόνια μεγάλωσα, γαλουχήθηκα, πορεύτηκα και συνεχίζω όταν παίζει η ΑΕΚ όπως μπορώ να βρίσκομαι κοντά της. Είναι κάτι που πολλές φορές σκέφτομαι κι εγώ και λέω τι είναι αυτό που σε μαγεύει τόσο πολύ και σε κάνει να δίνεσαι ολοκληρωτικά, περισσότερο και από την ίδια σου την οικογένεια, με όλο σου το είναι.”

-Με αφορμή τα 94α γενέθλια της αγαπημένης μας ΑΕΚ, αυτή τη στιγμή είναι με το ενάμιση πόδι Πρωταθλήτρια, είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με την Αγιά Σοφιά να χτίζεται, πιστεύετε ότι είναι το ιδανικό αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ;

“Το 1999 με το σεισμό στις 7 Σεπτεμβρίου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση στα δρώμενα της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε, είναι γνωστά όλα αυτά, ας μην τα αναφέρουμε. Ας μην κοιτάμε το παρελθόν. Κοιτάμε το σήμερα. Σήμερα είμαστε περήφανοι για το ένδοξο παρελθόν μας και νομίζω ότι αν αυτή η χρονιά τελειώσει όπως όλοι το επιθυμούμε, θα είναι η πιο ευλογημένη χρονιά στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ.

Μετά από τόσα χρόνια γίνεται το γήπεδο, προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και παρακαλώ επί τη ευκαιρία όλους τους ΑΕΚτζήδες αλλά και φιλάθλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο να πηγαίνουν να βλέπουν την πρόοδο των εργασιών και να ρίχνουν ένα δάκρυ χαράς γιατί 3 χρόνια η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε, εκτός από τα 20 χρόνια, από έναν Δήμαρχο-έναν Δήμαρχο πόλης που είναι ο μόνος Δήμαρχος πόλης που είναι ενάντια σε μια ιστορική ομάδα που διανύει σχεδόν 100 χρόνια ιστορίας και που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Είμαστε πρόσφυγες για μια ακόμη φορά, εκτός γηπέδου. Δε σεβάστηκε. Η Νέα Φιλαδέλφεια ανδρώθηκε από το γήπεδο της ΑΕΚ. Τώρα όλα πάνε ομαλά και με γρήγορους ρυθμούς. Θα είχαμε εδώ και 3 χρόνια το σπίτι μας. Εν πάση περιπτώσει ποτέ δεν είναι αργά.”

Αναφερόμενος στο σήμερα της ΑΕΚ, με το γήπεδο να χτίζεται και όλα τα τμήματα να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, είπε:

“Νομίζω ότι είναι η χρονιά, όπως ανέφερα, η ευλογημένη χρονιά μετά από τόσα χρόνια. Και το γήπεδο προχωράει και όλα τα τμήματα πάνε καλά. Να είναι ευλογημένοι αυτοί που διοικούν την ΑΕΚ. Να είναι ευλογημένος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά και οι παίκτες, ο προπονητής, ο κόσμος. Πιστεύω ότι όποιος είναι ΑΕΚ είναι ευλογημένος.”

-Είστε ένας άνθρωπος που έχετε ταυτίσει ολόκληρη τη ζωή σας με την ΑΕΚ, είστε η ζωντανή ιστορία της ΑΕΚ. Θέλω να σας ευχηθώ να είστε γερός και όλοι μας υγιείς για δούμε αυτό το αριστούργημα που φτιάχνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και η παρέα του και να μπούμε μέσα ρίχνοντας δάκρυα χαράς και ξεχνώντας ό,τι περάσαμε τόσα χρόνια.

“Εύχομαι να τελειώσει με το καλό το γήπεδο. Ήδη, να ξέρετε, οι Φιλαδελφειώτες που ήταν αντίθετοι έχουν αρχίσει και αλλάζουν άποψη για την κατασκευή του γηπέδου. Εάν δείτε τα σχέδια του γηπέδου, θα είναι επισκέψιμο για όλο τον κόσμο και πρώτα απ’όλα για τα σχολεία. Θα είναι ένα λουλούδι της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας, ένα λουλούδι της περιφέρειας Αττικής. Θα αλλάξουν άποψη όλοι και θα τους συγχωρήσουμε όλους. Να έρθουν κοντά κι αυτοί γιατί εμείς οι ΑΕΚτζήδες δεν κρατάμε κακία σε κανέναν.”

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Αλέξης Αλβανός αποκλειστικά στο AEKPASSION : Όταν αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ πρέπει να πρωταγωνιστείς

Ο Αλέξης Αλβανός μιλά αποκλειστικά στο AEKPASSION μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ. Ο Αλέξης …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com