Αρχική / AEKPASSION / Στέλιος Σεραφείδης: Ο Άνθρωπος που μας δείχνει το δρόμο της αγνής προσφοράς!

Στέλιος Σεραφείδης: Ο Άνθρωπος που μας δείχνει το δρόμο της αγνής προσφοράς!

Ο Κυριάκος Χήνας «ακτινογραφεί» έναν θρύλο της ΑΕΚ, έναν άνθρωπο που είναι η ζωντανή ιστορία της.

Η συνολική αξιολόγηση της προσφοράς ενός παλαίμαχου ποδοσφαιριστή δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε αριθμητικές στατιστικές και τίτλους κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής διαδρομής του.

Ειδικά στην ΑΕΚ, μια ομάδα ανυπέρβλητων συμβολισμών, μεγάλη αξία έχει η αφοσίωση ενός Παλαίμαχου στην ομάδα μετά το τέλος της καριέρας του. Ιδανικό υπόδειγμα για να τον αναγορεύσουμε σε κλασικό εκφραστή της ΑΕΚ των υψηλών οριζόντων είναι ο Στέλιος Σεραφείδης.

Ποντιακής καταγωγής,γεννήθηκε το 1935 σε προσφυγικές παράγκες στο Γκάζι, αφομοιώνοντας σε όλη τη ζωή του την αξιοπρέπεια και την ασίγαστη δημιουργικότητα του ακμαίου Ελληνισμού της Ανατολής. Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε από το 1951 μέχρι το 1972, συμμετέχοντας σε 300 περίπου παιχνίδια και στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (1963-1968-1971) και τριών Κυπέλλων Ελλάδος. Τιμήθηκε με μία συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα.

Από το 2009, μετά την αποχώρηση του Στέλιου Σκευοφύλακα, είναι πρόεδρος των Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ με καθοριστική συμβολή στη διοργάνωση φιλικών φιλανθρωπικών αγώνων σε όλη την επικράτεια, τροφοδοτώντας με ενθουσιασμό τους φιλάθλους που θέλουν να θαυμάζουν άσσους του παρελθόντος και επικυρώνοντας το κύρος των 97χρονων ιστορικών Συμβόλων της ομάδας (φυσικά με τη συνεπικουρία των υπόλοιπων μελών του ΔΣ).

Μακριά από μικροπρεπείς διχασμούς και έριδες, δίνει το μέτρο της αναγκαίας ενότητας χωρίς ιδιοτέλεια και έπαρση. Αυτό μάλιστα είναι το βασικό ηθικό χαρακτηριστικό του: αποφεύγει την προσωπική προβολή,δεν προσπορίζεται προσωπικά οφέλη από την τεράστια ακτινοβολία του και εμμένει στην υποχρέωση όλων να υποτάσσουν το Εγώ στο συλλογικό συμφέρον.

Παράλληλα, υπερασπίζεται στη ζωή του με πολύ μάχιμο τρόπο πολιτικές και κοινωνικές θέσεις που εκφράζουν τον ιδεόκοσμό του. Ειδικά σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης έχει αναλάβει αρκετές φορές πρωτοβουλίες δράσης,ώστε να υπάρξει αρωγή σε ανθρώπους που δοκιμάζονται από την ανέχεια και την αδυναμία.

Είθε η παρακαταθήκη της προσωπικότητάς του να είναι ένας διαυγής προσανατολισμός λόγου και πράξης για κάθε Ενωσίτη, ειδικά τώρα που ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε το όνειρο μιας αναδημιουργίας με το γήπεδο των ονείρων μας,το οποίο τόσο πολύ ποθεί να χαρεί ο δικός μας άνθρωπος, ο Κύριος Στέλιος Σεραφείδης.

Η πάνδημη αγάπη και οι ευχές μας ας είναι τα εφαλτήρια δύναμης και ακμαιότητας σε κάθε στιγμή της ζωής του.

Ευγνωμοσύνη και σεβασμός.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Η δύσκολη συνέχεια ως το τέλος

Πολλά και συνεχόμενα τα παιχνίδια της ΑΕΚ για τον επόμενο μήνα. Η εβδομάδα που ξεκίνησε …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com