Η ΑΕΚ φιλοξενείται (17:15, ΕΡΤ3) σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τον Ολυμπιακό για την πρώτη αναμέτρηση της ημιτελικής φάσης των Play-off της Basket League.
Η ΑΕΚ, λίγες ημέρες πριν το Final-4 του Basketball Champions League όπου το οποίο θα διεξαχθεί στην έδρα των «κιτρινόμαυρων» θα κάνει μια πρόβα τζενεράλε σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων καθώς αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό για το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς στα Play-off της Basket League.
Ο κοουτς Σάκοτα στις δηλώσεις του τόνισε πως αυτές τις ημέρες η ομάδα του κοίταζε να προετοιμαστεί καταλλήλως για αυτό το ματς και έπειτα από αυτό το παιχνίδι να στραφεί στο Final-4 του BCL.Στα αγωνιστικά για την «Βασίλισσα» υπάρχει ένα πρόβλημα τραυματισμού αυτό του Σι Τζέι Μπράις ο οποίος ταλαιπωρείται από κάκωση στον δεξιό ώμο και θα απουσιάσει από τον σημερινό αγώνα και στόχος είναι να είναι έτοιμος για το ματς της Παρασκευής 9/5 με την Μάλαγα. Την θέση του στην 12άδα θα πάρει ο Ρεϊτζόν Τάκερ.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την παρουσία του στο Final 4 της Ευρωλίγκα και προέρχεται από δύο εκτός έδρας παιχνίδια στην Μαδρίτη κόντρα στην Ρεάλ όπου κατάφερε να πάρει την νίκη στο παιχνίδι της Πέμπτης 1/9 και να κάνει το 3-1 στη σειρά. Για τον κοουτς Μπαρτζώκα δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμού με όλους τους αθλητές να είναι στη διάθεση του.
Η σημερινή αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:15 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Δημόσια Τηλεόραση και την ΕΡΤ3.

