Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Στο τελικό στάδιο οι συζητήσεις του Αγγελόπουλου για το κλειστό των Άνω Λιοσίων

Στο τελικό στάδιο οι συζητήσεις του Αγγελόπουλου για το κλειστό των Άνω Λιοσίων

Ο ιδιοκτήτης της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ Μάκης Αγγελόπουλος, βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με Πολιτεία, συνεταίρους και συνεπενδυτές ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα  η παραχώρηση του κλειστού Άνω Λιοσίων στην ΚΑΕ ΑΕΚ.

Με την ψήφο του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις 15/11/19, το Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων θα αποτελέσει τη νέα έδρα της ΑΕΚ, με την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ να ανακοινώνει με περηφάνια πριν από λίγες ημέρες πως ««Η “Βασίλισσα” βρίσκεται αγκαλιά με τη μεγαλύτερη κατάκτηση της σύγχρονης ιστορίας της. Η «Βασίλισσα» ετοιμάζεται να μπει στο «σπίτι» της.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος και άνθρωποι της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, την Δευτέρα (2/12) είχαν πολύωρες συναντήσεις προκειμένου να μπουν στη θέση τους και τα τελευταία κομμάτια του παζλ, ώστε να επισπευθούν οι διαδικασίες.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ είναι σε συζητήσεις, με υποψήφιους συνχρηματοδότες, καθώς στο μέρος που θα «στεγαστεί» πια η ομάδα, θα δημιουργηθεί μια «κιτρινόμαυρη πολιτεία», σε συνεργασία με το Δήμο Φυλής, που παρουσίασε πριν από λίγους μήνες το πρότζεκτ «Φυλή 2021».

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ δίνουν «μάχη» με το χρόνο και όπως όλα δείχνουν, δεν θα προλάβουν να εκπληρώσουν την αρχική τους επιθυμία, που ήταν να κάνουν πρεμιέρα στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, για την 14η αγωνιστική της EKO Basket League.

Και αυτό, διότι πρέπει να συνταχθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, βάση άρθρου 9 (*), και να αξιολογηθεί από την Κυβέρνηση, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Συνεπώς, είναι φύσει αδύνατο η ομάδα να μεταφερθεί εκεί μέσα σε μόλις 10 ημέρες, καθώς πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις.

Επόμενος στόχος είναι η διακοπή του πρωταθλήματος, για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, και για τα παράθυρα για την προκριματική φάση του Eurobasket μεταξύ 8 και 29 Φεβρουαρίου 2020. Εάν δεν γίνει εφικτό ούτε και αυτό, τότε – λογικά πάντα – η ομάδα θα μετακομίσει στο Κλειστό της Πάλης την επόμενη σεζόν, προκειμένου για  να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες της και κυρίως να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στους παίκτες, οι οποίοι πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στους στόχους τους.

Πάντως,η  επιθυμία των ανθρώπων της Βασίλισσας και κυρίως του Μάκη Αγγελόπουλου είναι τα εγκαίνια του νέου γηπέδου να γίνουν σε ημέρα αγώνα, προκειμένου να γίνει μια μεγάλη γιορτή.

Το άρθρο 9:

«Άρθρο ένατο

Τροποποίηση του άρθρου 56 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) “Ρύθμιση θεμάτων γυμναστηρίων και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων”

Στο άρθρο 56 του ν. 2725/1999 προστίθεται νέα παράγραφος που φέρει τον αριθμό 12 και έχει ως εξής:

“12. Κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης που αφορά τη διαδικασία της εκμισθώσεως ή της με αντάλλαγμα παραχωρήσεως της χρήσεως ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οποιοδήποτε ολυμπιακό συγκρότημα δύναται, χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός, να εκμισθωθεί ή να παραχωρηθεί η χρήση του με αντάλλαγμα σε Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Α.Ε.) που αγωνίζεται στην ανώτατη κατηγορία του οικείου επαγγελματικού πρωταθλήματος, εφόσον η υποψήφια μισθώτρια ή παραχωρησειούχος Α.Α.Ε. υποβάλλει συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο αξιοποίησης ή επισκευής ή μετασκευής της ολυμπιακής εγκαταστάσεως και αναλάβει όλες τις δαπάνες αξιοποίησης ή της επισκευής ή μετασκευής της, καθώς και τις δαπάνες λειτουργίας και συντήρησής της. Στην περίπτωση αυτή η χρονική διάρκεια της μισθώσεως ή της παραχωρήσεως της χρήσεως δύναται να είναι ίση ή μεγαλύτερη των δέκα (10) ετών με την δυνατότητα ισόχρονης παρατάσεώς της”».

 

 

 

Σχετικά με Γιάννης Γρεβενάρης

Γιάννης Γρεβενάρης
Γεννήθηκα στην Έδεσσα τον Μάρτιο του 1976, η αθλητική δημοσιγραφία με ενδιέφερε από μικρή ηλικία (όταν και άρχισα να διαβάζω αθλητικές εφημερίδες και δει το Δικέφαλο το Ευαγγέλιο για εμάς τους φίλους της ΑΕΚ). Tο Ποδόσφαιρο με κέρδισε από την ηλικία των 10 ετών σαν ποδοσφαιριστής έχω αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες στο Νομό Πέλλας και είχα τη χαρά να έχω στεφθεί Πρωταθλητής στην τοπική ένωση με την ομάδα του Ηρακλή Έδεσσας. Ευχαριστώ την οικογένεια του AEKPASSION που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι που ήθελα από μικρό παιδί να ασχολούμαι με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Ελέγξτε επίσης

Tέλος ο Κρικιοτόιου από την ΑΕΚ

Τίτλοι τέλους για τον Ρουμάνο ίντερ. Ο Μπογδάν Κρικιοτόιου αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ, ο οποίος …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com