Ο Γιάννης Γρεβενάρης γράφει για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, την τριάδα Λιβάϊα, Αραούχο, Ολιβέιρα τα παιχνίδια με τον Άρη, και έχει υστερόγραφα.
Η ΑΕΚ πήρε μια νίκη – πρόκριση σβηστή… χθες στο ΟΑΚΑ στη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό, για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Κάτι που περιμέναμε να δούμε μετά και τον πρώτο αγώνα στο Αγρίνιο (σκορ 1-1) όπως ήταν φυσικό ο αντίπαλος είχε συμβιβαστεί με τον αποκλεισμό καθώς έκανε την υπέρβαση να φτάσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου μετά από πολλά χρόνια. Και καθώς κοιτάζει και το μέλλον του στη Super League 1 στο αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο.
Η ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι έκανε ακριβώς ότι είχε κάνει και στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στην φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπήκε στο παιχνίδι δυνατά πέτυχε γρήγορο γκολ και το έργο… έλαβε τέλος! Το ίδιο έκανε και χθες με ένα «Σεντρεφορίσιο γκολ» του Ολιβέιρα στο άδειο ΟΑΚΑ.
Το παιχνίδι τελείωσε πριν συμπληρωθούν τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, Η Ένωση ολοκλήρωσε την υποχρέωση της και θα βρεθεί για πέμπτη σερί σεζόν στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στην χθεσινή αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, είδαμε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα τους Αραούχο, Λιβάϊα, Ολιβέιρα, και από πίσω τους τον Πέτρο Μάνταλο σε ένα σχηματισμό 4-2-1-3. Το μεγάλο ερώτημα εδώ και ένα μήνα μετά και την απόκτηση του Αργεντινού φορ, και την παραμονή του Πορτογάλου επιθετικού ήταν αν χωράνε μαζί στην ίδια ενδεκάδα. Για να απαντήσει κάποιος θα είναι χαζός μετά από ένα παιχνίδι που είχαν κοινή παρουσία μαζί και τα τρία βαριά χαρτιά της «κιτρινόμαυρης» επιθετικής γραμμής. Αυτό δεν μπορείς να το απαντήσεις με βεβαιότητα ακόμα αν η Αγιά Τριάδα της επιθετικής γραμμής της ΑΕΚ χωράει μαζί και με τον Πέτρο Μάνταλο από πίσω.
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν ο Αραούχο, βρει το ρόλο και τον τρόπο να ανταποκριθεί σε αυτά που του ζητάει ο Μάσιμο Καρέρα είτε αγωνίζεται δεξιά είτε αριστερά (έχει ξαναπαίξει), προφανώς και θα χωράνε και οι τρεις μαζί. Όπως είδα στο χθεσινό παιχνίδι δεν είχε και τόσο καλή παρουσία στο επιθετικό κομμάτι όσο αγωνιζόταν στο δεξί φτερό της επίθεσης, οι ενεργείς που έκανε τόσο στο δεύτερο γκολ με την καθετή πάσα στο Μάνταλο και στη συνεχεία ο αρχηγός έδωσε έτοιμο γκολ στον Νέναντ Κρίστισιτς, όσο και στην φάση του τρίτου γκολ όπου κέρδισε μια χαμένη φάση έγιναν όταν αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Αντίθετα στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν τακτικά άψογος. Ήταν και το πρώτο παιχνίδι που αγωνίστηκε σε αυτή τη θέση, στη συνεχεία και με τη δουλεία στις προπονήσεις πιστεύω θα δούμε πολλά καλά πράγματα από την τριάδα της επίθεσης.
Στο χθεσινό παιχνίδι στο άδειο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ που είχε στην 11άδα για πρώτη φορά μαζί την τριάδα της επίθεσης καθάρισε το παιχνίδι εύκολα και πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Και όταν το σύνολο δουλεύει σωστά τόσο στο επιθετικό κομμάτι όσο και στο αμυντικό θα παίρνει παιχνίδια με αντίπαλους αυτής της δυναμικότητας σβηστά. Χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα (σ.σ. ένα σουτ έγινε στην εστία της ΑΕΚ, από τον Ρόσα που έβγαλε ο Τσιντώντας).
Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε και κάποιες φάσεις, που βγήκαν από συνεργασίες άλλα δεν είχαν καλό τελείωμα από τον Λόπες. Κάτι που δείχνει πως ο Μάσιμο Καρέρα βάζει στοιχεία και στο επιθετικό κομμάτι.
Τα όσα είπε ο Ιταλός τεχνικός μετά τη λήξη του αγώνα, και ανεφέρε στην συνέντευξη τύπου… για τα γκάζια στο ημίχρονο της αναμέτρησης μας δείχνει πως πρέπει να είναι ένας προπονητής που έχει επιβάλλει την πειθαρχία στα αποδυτήρια της ομάδας, και έχει κερδίσει τον απολυτό σεβασμό όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Η κλήρωση μας έβγαλε αντίπαλο τον Άρη… μια δύσκολη κλήρωση, όποιον αντίπαλο και να έβγαζε η κλήρωση θα ήταν δύσκολη! Ολυμπιακός, Άρης και ΠΑΟΚ, θα ήταν δύσκολοι αντίπαλοι. Ο Άρης θα έχει το κίνητρο να φτάσει στο τελικό και να διεκδικήσει την κούπα μετά από δέκα χρόνια. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ είναι το φαβορί στο ζευγάρι πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της στο πρώτο παιχνίδι στις 4 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ, και να πάρει σκορ που θα τις δίνει την πρόκριση στον τελικό. Και δεν θα επιτρέπει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να σκέφτεται την πρόκριση. Γνώμη πως η ΑΕΚ είναι ένα κλικ μπροστά στην υπόθεση πρόκριση.
Υ.Γ. Ο Νέναντ Κρίστισιτς από την έλευση του Μάσιμο Καρέρα, και μετά είναι άλλος παίκτης, από την στιγμή του έδειξε εμπιστοσύνη ο Ιταλός τεχνικός μας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι όσο και στο επιθετικό με ασίστ, και γκολ. Πραγματικά δείχνει έναν άλλο παίκτη.
Υ.Γ. 2 : Ο Σβάρνας έχει βελτιωθεί πολύ, τόσο στο ψηλό παιχνίδι όσο και στο χαμηλό. Και έχει γίνει βασικός και αναντικατάστατος, και αυτό οφείλεται στον Μάσιμο Καρέρα.
Υ.Γ. 3: Ο Χρήστος Αλμπάνης τον τελευταίο μήνα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος, βοηθάει την ομάδα να πάρει σημαντικά αποτελέσματα. Αποκορύφωμα, το γκολ μέσα στο “Κλ. Βικελίδης” το οποίο χάρισε τη νίκη αλλά και στον ίδιο αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Στο χθεσινό παιχνίδι στα 18΄λεπτά που αγωνίστηκε, πέτυχε πάλι γκολ με τον Παναιτωλικό κάνοντας το 3-0. Ο Έλληνας εξτρέμ μας θυμίζει τον παίκτη που γνωρίσαμε στον Απόλλωνα. Έχει αφήσει πίσω τους τραυματισμούς και είναι έτοιμος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΑΕΚ.

