Αρχικη / AEKPASSION / Τα αρνητικά ρεκόρ που θέλει να αποφύγει η ΑΕΚ (pics)

Τα αρνητικά ρεκόρ που θέλει να αποφύγει η ΑΕΚ (pics)

Διαβάστε τις νέες αρνητικές επιδόσεις στην Ευρώπη που θέλουν να αποφύγουν οι «κιτρινόμαυροι» την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League. 

Οι ελπίδες της ΑΕΚ για πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Europa League «εξανεμίστηκαν» οριστικά μετά τις βαριές εντός έδρας ήττες από Ζόρια (0-3) και Μπράγκα (2-4). Παράλληλα τα αρνητικά ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα 14 σερί εντός έδρας ματς χωρίς νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο που συμπλήρωσε η Ένωση μετά και τη φετινή ευρωπαϊκή της παρουσία.

Την Πέμπτη οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίζονται στην Αγγλία απέναντι στη Λέστερ για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League και οι «Αλεπούδες» που έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενδέχεται με νίκη τους να «φέρουν» νέα αρνητικά ρεκόρ στη νεότερη ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ.

 

Χειρότερη συγκομιδή βαθμών

Σε περίπτωση ήττας λοιπόν, η ομάδα του Καρέρα θα τερματίσει στην τέταρτη θέση του ομίλου της με μόλις 3 βαθμούς, οι οποίοι θα αποτελούν τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή της σε όμιλο Europa League μαζί με την χρονιά 2011-12.

 

Χειρότερη άμυνα

Ένα άλλο αρνητικό ρεκόρ, αφορά τα γκολ που έχει δεχτεί η Ένωση στη φάση των ομίλων. Αν δε δεχτεί κάποιο άλλο τέρμα την τελευταία αγωνιστική, τότε θα σημειώσει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση της στον εν λόγω τομέα μαζί με την περίοδο 2010-11. Φυσικά αν η Λέστερ καταφέρει και σκοράρει εις βάρος των «κιτρινόμαυρων» τουλάχιστον δυο φορές τότε θα μιλάμε για την χειρότερη άμυνα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης μαζί με την σεζόν 2011-12.

 

Δεύτερη φορά ουραγός σε όμιλο

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τερματίσει στην τελευταία θέση ομίλου Europa League 11 χρόνια πριν, στην πρώτη χρονιά της νεοσύστατης τότε διοργάνωσης. Για να αποφευχθεί ξανά μια αντίστοιχη επίδοση η ΑΕΚ χρειάζεται νίκη επί της Λέστερ στο «King Power stadium» την Πέμπτη και ήττα της Ζόρια από τη Μπράγκα στη Πορτογαλία.

Περί Κυριάκος Μαντζακίδης

Γεννημένος στο Περιστέρι, είμαι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχοντας μεταπτυχιακό στη Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Με οικογενειακές καταβολές από τον Πόντο και παππούδες πρόσφυγες δεν θα μπορούσα να υποστηρίζω άλλη ομάδα πέρα από την προσφυγομάνα ΑΕΚ. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά για την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνουν στο aekpassion.gr και να τους ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσαν, ώστε να συμπορευτώ μαζί τους σε αυτό το υπέροχο «κιτρινόμαυρο» ταξίδι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτή είναι η τελική ώρα του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Νωρίτερα θα διεξαχθεί τελικά το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ την Κυριακή στη Sunel Arena! Η 3η μάχη μεταξύ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *