Δειλά-δειλά αρχίζουν και βγαίνουν στη δημοσιότητα κάποια σενάρια και σκέψεις των επικεφαλής της Superleague και της ΕΠΟ, για τη συνέχιση (αν και εφόσον) του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι δεδομένο ότι μετατίθεται χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι οριστικό, αφού η κατάσταση παραμένει ρευστή και επίκειται αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων (απαγόρευση καθολικής κυκλοφορίας).
Έχοντας όμως στο νου μας ότι με βάση τα αισιόδοξα σενάρια η καραντίνα θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου και με δεδομένη την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να μεταθέσει το Εuro για το επόμενο καλοκαίρι του 2021, οι σκέψεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή για ολοκλήρωση της σεζόν, είναι οι παρακάτω:
- Οι αγώνες των play offs και play out , θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάϊο και θα είναι όλοι κεκλεισμένων των θυρών, με στόχο να ολοκληρωθούν μέχρι το δεύτερο 15θήμερο του Ιουνίου (γύρω στις 20/6).
- Τελευταίος αγώνας της σεζόν θα είναι ο Τελικός Κυπέλλου (τέλη Ιουνίου), ενώ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συνεδρίαση για να οριστούν οι ημερομηνίες των επαναληπτικών (Άρης-ΑΕΚ & Ολυμπιακός -ΠΑΟΚ).
Αυτές οι σκέψεις ενισχύονται από την ξεκάθαρη τοποθέτηση της ΟΥΕΦΑ δια στόματος του Προέδρου της, Αλεξάντερ Τσέφεριν, να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές σεζόν σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και να εγκαταλειφθούν σκέψεις για πρόωρη ολοκλήρωση με την τρέχουσα βαθμολογία. Παράλληλα η αναβολή της διοργάνωσης του Εuro 2020, που θα γινόταν για πρώτη φορά σε πολλές διαφορετικές χώρες και όχι σε μία, δίνει τη δυνατότητα για επέκταση του αγωνιστικού προγράμματος μέσα στον Ιούνιο.
Ταυτόχρονα σε ότι αφορά στη Super League, μία πρόσφατη τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια για αναδιάρθρωση των κατηγοριών(διάβασε ΕΔΩ αναλυτικά), δείχνει να βρίσκει συμμάχους και σε συνδυασμό με τα τηλεοπτικά έσοδα και την διαχείρισή τους, ανοίγει έναν νέο κύκλο συζητήσεων που πιθανότατα θα οδηγήσει σε αναπροσαρμογή ίσως και του αριθμού των ομάδων που θα συμμετέχουν στα νέα πρωταθλήματα.
(πηγή:documento news)

