Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τεμόν ΑΕΚ: Δρόμος Ελευθερίας και Μνήμης

Τεμόν ΑΕΚ: Δρόμος Ελευθερίας και Μνήμης

Μία διαδρομή αφιερωμένη στον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, για τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές.

Αφιερωμένη στους δύο φυλακισμένους στρατιωτικούς μας, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη, οι οποίοι βρίσκονται κρατούμενοι στις Τουρκικές φυλακές.

Αφιερωμένη στον Πόντιο αγωνιστή Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί,, ο οποίος κρατείται στις Τουρκικές φυλακές γιατί αγωνίζεται για την Δημοκρατία  και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ, Γιώργος Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝΑΕΚ), τρέχει και τους αφιερώνει την διαδρομή των 500 χλμ.

Μία διαδρομή που έχει και την συμβολική της σημασία.

Την 14η Μαΐου, ημέρα απελευθέρωσης της Θράκης, μετά από 600 χρόνια, ξεκινάει από τις Καστανιές Έβρου, και θα καταλήξει την 19η Μαΐου, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην πλατεία Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκη.

Το εγχείρημα αυτό, το διοργανώνει η  Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας <<Εύξεινος Λόγος>> με επικεφαλής τον δρομέα μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ, Γιώργο Ζαχαριάδη.

Για την Ελευθερία των δύο στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, για την Ελευθερία του αγωνιστή της αναγνώρισης της Γενοκτονίας Έλληνα του Πόντου Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί. Για τις 353.000 ψυχές που περιμένουν δικαίωση.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδρομή, τρέχοντας όσα χλμ θέλουν και μπορούν. Η προσπάθεια αυτή θα πραγματοποιηθεί με ένα συνεχόμενο τρέξιμο (μέρα-νύχτα) με πολλούς σταθμούς ανάμεσα σε πόλεις και χωριά απ΄ όπου θα διέρχονται οι δρομείς. Οι στάσεις θα είναι ολιγόλεπτες (για λήψη νερού, φαγητού ή μικρής ανάπαυσης). Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι, από το χωριό Καστανιές Έβρου και ακολουθώντας την επαρχιακή Οδό προς Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Σάπες, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Ασπροβάλτα, Απολλωνία (Λίμνες Βόλβη), Θεσσαλονίκη (πλατεία Αγίας Σοφίας).

Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε  την 19η Μαϊου 2018, να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, ώστε να παραβρεθούν στην επιμνημόσυνη δέηση. Επίσης, μπορούν όσοι επιθυμούν, να ακολουθήσουν την διαδρομή ως συνοδοί-βοηθοί με δικά τους οχήματα. Θα υπάρχει και το όχημα του δρομέα Γεωργίου Ζαχαριάδη, στο οποίο μπορούν να επιβιβαστούν φίλοι, οι οποίοι επιθυμούν να βρίσκονται δίπλα στους δρομείς για όσο χρόνο μπορούν. Να διευκρινιστεί ότι δεν είναι αγώνας δρόμου στον οποίο θα υπάρχει συναγωνισμός. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για την Λευτεριά του Άγγελου, του Δημήτρη και του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, για τις 353.000 ψυχές!!!

 

Σχετικά με Γιώργος Ζαχαριάδης

Γιώργος Ζαχαριάδης
Ο Γιώργος Ζαχαριάδης είναι δρομέας της ΑΕΚ & Σ.Δ.Ο.Εορδαίας. Κατάγεται από την Άρδασσα Πτολεμαϊδας του Ν. Κοζάνης, είναι ποντιακής καταγωγής (Αργυρούπολη Πόντου) και εργάζεται στην ΕΛ. ΑΣ. Τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί στις Υπεραποστάσεις και τρέχει σε όλη την Ελλάδα πάντα με την βαριά φανέλα της ΑΕΚ. Είναι ο 1ος Έλληνας που έτρεξε σε επίσημη διοργάνωση την διαδρομή του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη, Αθήνα Σπάρτη Αθήνα 500 χλμ σε 84 ώρες και το μετάλλιο με το κύπελλο του είναι αφιερωμένα στου μουσείο της ΑΕΚ. Έχει στο ενεργητικό του πολλές διαδρομές και το μεγάλο του επίτευγμα είναι η διαδρομή που έτρεξε το έτος 2015, από την Παναγία Σουμελά Καστανιάς Βέροιας μέχρι Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, τρέχοντας επί 27 ημέρες, διανύοντας 1924 χλμ, Στις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Η ΑΕΚ είναι η κινητήριος δύναμη των διαδρομών του και έχει γίνει πλέον το δέρμα του. Τρέχει με το προσωνύμιο ΤΕΜΟΝΑΕΚ, (ποντιακή ορολογία «η δική μου ΑΕΚ»)

Ελέγξτε επίσης

Χούμελς: «Περιμένουμε καυτή ατμόσφαιρα με ΑΕΚ»

Ο κεντρικός αμυντικός των Βαυαρών μίλησε για την μεγάλη αναμέτρηση της Τρίτης. Ο Ματς Χούμελς …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com