Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ / ΤΕΜΟΝΑΕΚ : Καλώς όρισες Γιάννη Βασίλη στην Ελευθερία

ΤΕΜΟΝΑΕΚ : Καλώς όρισες Γιάννη Βασίλη στην Ελευθερία

Η συγκινητική ανακοίνωση του Γιώργου Ζαχαριάδη (ΤΕΜΟΝΑΕΚ-Δρομέας)

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ.

Το πρωί της 25ης Ιουλίου 2018, η Ελλάδα μετράει τις πληγές της, θρηνεί τα αδικοχαμένα παιδιά της, τα θύματα της τραγωδίας, μετρά τους αγνοούμενους, τα χιλιάδες καμένα καταπράσινα στρέμματα δάσους, τις καταστραμμένες δαντελένιες ακτές της , θρήνος, θλίψη, οργή… πρόσωπα βουβά, το χαμόγελο έφυγε από τα χείλη, μόνο δάκρυα.

Κι εκεί, μέσα στη θλίψη, μέσα στο μαύρο και στο γκρίζο, το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι. Ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας ήρθε να δώσει λίγη παρηγοριά στον πόνο. Κανένας αγώνας για δικαιοσύνη δεν πάει χαμένος. Ο αγώνας δικαιώνεται. Ο Έλληνας του Πόντου Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί αφέθηκε Ελεύθερος. (Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί συνελήφθη στις 22 Απριλίου του 2017 και κρατούνταν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Ελατζίκ Τουρκίας με τις κατηγορίες της διάδοσης «τρομοκρατικής» προπαγάνδας υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και της προσβολής του Κεμάλ και του Ερντογάν «περί αναγνώρισης της Γενοκτονίας».

Καλώς όρισες Γιάννη Βασίλη στην Ελευθερία, καλώς όρισες ανάμεσά μας, στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, που δε σε ξέχασαν στους 15 μήνες φυλάκισής σου στα Τουρκικά Άουτσβιτς.

Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να βάλω ένα λιθαράκι στη χαρά του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί.

Ευχαριστώ την Παναγιά που μου άνοιγε τους δρόμους για την Ελευθερία του.

Ευχαριστώ όλους του φίλους που ήταν κοντά μας και στήριξαν την προσπάθεια για την ανάδειξη της άδικης κράτησης του αδελφού μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας “Εύξεινος Λόγος” σε όλους που συμπαραστάθηκαν με την υπογραφή τους στον δίκαιο αγώνα που δεν πήγε χαμένος.

Όλες εκείνες τις «πικρές» στιγμές, τις «βαριές» κουβέντες από ανθρώπους του «αθλητισμού» καθώς και την αδιαφορία και το χλευασμό από ορισμένα άτομα τα οποία υποτιμούσαν την προσπάθεια, τις έσβησε το χαμόγελο του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί. Ο δρόμος προς την Ελευθερία είναι πάντα ανοιχτός.

Ο αγώνας για τη ζωή, για τη λευτεριά, για τα δίκαια, συνοδεύεται από ένα μετάλλιο τιμής και ευθύνης, αυτό το μετάλλιο της ζωής ανήκει στη λευτεριά!!!

Ο αγώνας συνεχίζεται ….

Γεώργιος Ζαχαριάδης

ΤΕΜΟΝΑΕΚ-Δρομέας

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Scouting report: Άρης

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Άρη για την 24η αγωνιστική της Super League-1, με την Ένωση …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com