Η ΑΕΚ πήρε εντυπωσιακή νίκη στην Ουκρανία, κερδίζοντας τη Ζόρια με 1-4!Η Ένωση έπαιξε πολύ καλά κατά διαστήματα και με σωστή τακτική πήρε τους 3 βαθμούς που τη διατηρούν ”ζωντανή” στην υπόθεση πρόκριση!
Ο Τζανλούκα Κολονέλο που εκτελούσε χρέη πρώτου προπονητή λόγω της ασθένειας του Μάσιμο Καρέρα, παρέταξε την ΑΕΚ με 5-3-2 με επιθετικές αιχμές τους Λιβάγια -Τάνκοβιτς, που συνδυάστηκαν πολύ καλά. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, χάνοντας μία ευκαιρία μόλις στο 2′, ενώ λίγο μετά στο 6′ άνοιξε το σκορ με τον Τάνκοβιτς, που μετά από γύρισμα-ασίστ του Λιβάγια από τη γραμμή του άουτ, πλάσαρε με τη μία για να κάνει το 0-1.
Η Ένωση συνέχισε να ελέγχει το ματς, παρά το γεγονός ότι παραχώρησε την κατοχή στους γηπεδούχους, αλλά με αποτελεσματική πίεση ψηλά δεν επέτρεπε να πλησιάζουν στην περιοχή του Τσιντώτα.
Στο 14′ ο Τάνκοβιτς βγήκε στην κόντρα μετά από πάσα του Λιβάγια, πέρασε μέσα στην περιοχή τον αντίπαλο του, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων που απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 30′ ο Μάνταλος δέχθηκε κίτρινη κάρτα κάνοντας ”επαγγελματικό” φάουλ για να ανακόψει μία αντεπίθεση των Ουκρανών, αλλά συμπλήρωσε δύο και χάνει το επόμενο ματς με τη Ζόρια στις 26/11 στην Αθήνα.
Λίγο μετά, στο 34′ ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε το 0-2, μετά από εξαιρετικό συνδυασμό Λιβάγια-Τάνκιβιτς και θαυμάσια ασίστ του τελευταίου στον Μάνταλο που πλάσαρε άψογα μέσα από την περιοχή.
Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 0-2 για την πολύ καλή τακτικά ΑΕΚ, ενώ η Ζόρια απείλησε ουσιαστικά μόνο σε μία φάση και συγκεκριμένα στο 44′, όταν μετά από λάθος του Νεντελτσάρου η μπάλα βγήκε στο 2ο δοκάρι στον αμαρκάριστο Γκαμπάεφ που δεν πλάσαρε σωστά προ του Τσιντώτα.
Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο για την ΑΕΚ, με τον Μάρκο Λιβάγια να κάνει το 0-3 στο 54′, με εξαιρετική ατομική ενέργεια και ουσιαστικά να ”καθαρίζει” το ματς!
Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι παίκτες της Ένωσης ήταν φανερό ότι χαλάρωσαν, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να γίνουν πιο απειλητικοί. Αυτό τελικά το ”πλήρωσαν” στο 81′ όταν η Ζόρια μείωσε σε 1-3, με θαυμάσιο σουτ έξω από την περιοχή, ύστερα από κακή αντίδραση της άμυνας σε κόρνερ της Ζόρια.
Αμέσως μετά όμως η ΑΕΚ πέτυχε το 1-4, πάλι με τον Λιβάγια (83′) ύστερα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και τελικό αποδέκτη τον Κροάτη αφού προηγουμένως προσπάθησε να κάνει το γκολ πλασάροντας ο Βασιλαντωνόπουλος.
Στο 85΄ ήρθε η ώρα του Κώστα Γαλανόπουλου να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους μετά από 10 μήνες, παίρνοντας τη θέση του Κρίστισιτς.
Η ΑΕΚ κέρδισε τελικά με το εντυπωσιακό 1-4 τη Ζόρια, πετυχαίνοντας τη πρώτη νίκη στον όμιλο, διατηρώντας τις ελπίδες της για πρόκριση και δείχνοντας ότι μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε αυτό το δύσκολο σερί αγώνων του Νοεμβρίου. Η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή και άφησε μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για τη συνέχεια! Ο Λιβάγια μετά από καιρό ήταν ο Λιβάγια που ξέρουμε, ενώ οι Τάνκοβιτς, Μάνταλος,Τσιγκρίνσκι ξεχώρισαν.Θετικός ο Βασιλαντωνόπουλος, ασταθής ο Τσιντώτας,κουρασμένος και με λάθη ο Νεντελτσάρου.
- 7ος Όμιλος Europa League, 3η αγωνιστική
- Ζόρια-ΑΕΚ 1-4
- MVP: Λιβάγια
- Διακριθέντες: Τάνκοβιτς,Τσιγκρίνσκι,Μάνταλος
- Σκόρερς: 6′ Τάνκοβιτς, 34′ Μάνταλος, 54΄Λιβάγια, 83΄ Λιβάγια
- Κίτρινες κάρτες: 30′ Mάνταλος,87′ Ινσούα
ΑΕΚ (Κολονέλο): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Ινσούα, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσάρου, Σάκχοφ (69′ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστισιτς (85′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος(85’Μάνταλος), Τάνκοβιτς (75′ Ανσαριφάρντ), Λιβάγια

