Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Θοδωρής Γεωργάκης: Μοναδική μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα η «Αγιά-Σοφιά»!

Θοδωρής Γεωργάκης: Μοναδική μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα η «Αγιά-Σοφιά»!

Ποιος να το πίστευε, αν και προσωπικά είχα γράψει για το θέμα όταν αντιδρούσε λυσσωδώς ο δήμαρχος και οι συν αυτώ, πως η ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ, τελικά θα ήταν η μεγαλύτερη επένδυση, που υλοποιείται σ’ αυτή τη χώρα, μέσα στη δίνη της μνημονιακής και μεταμνημονιακής αχλύς, που απλώνεται απ΄το Κιλκίς μέχρι την Γαύδο και απ’ την Χιό μέχρι την Κέρκυρα!

Δεν είναι καθόλου υπερβολή. Με την πνιγηρή φορολογία και τις δημόσιες δαπάνες πετσοκομμένες, για να παρουσιασθούν αυτά τα θηριώδη πλεονάσματα του 3,5% και να μοιρασθούν επιδόματα, στέρεψε κάθε επενδυτική προσπάθεια στη χώρα, κόντρα σε κάθε Κεϋνσιανή θεωρία, που τονίζει και παραγγέλει πως, σε κάθε οικονομική κρίση, πρέπει να μεγιστοποιούνται οι δημόσιες δαπάνες, ακόμη και αν παραστεί ανάγκη να εργάζεται το εργατικό δυναμικό για να ανοίγει τρύπες στη γη…

Αλλά για να μην πολιτικολογούμε και μακρηγορούμε, για θέματα που σύνολο το πολιτικό μας σύστημα δεν μπορεί να επιλύσει, αγκυλωμένο είτε στις ιδεοληπτικές του εμμονές, είτε στις ακραίες νεοφιλελεύθερές του εκδοχές, το θέμα μας σήμερα είναι πως το ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ, δεν είναι απλά η μεγαλύτερη επένδυση εδώ και δυό χρόνια στην Ελλάδα, αλλά απασχολεί και πάνω από πεντακόσιους εργαζόμενους, ενώ δίνει δουλειά σε εκατόν σαρανταπέντε επαγγέλματα, που κινούνται δορυφορικά γύρω απ’ την οικοδομή!

Και αυτή η οικονομική διάσταση του νέου γηπέδου θα ακολουθήσει για σχεδόν ενάμισυ χρόνο ακόμη, με τα ίδια οικονομικά αποτελέσματα για το κράτος, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες, συνολικά για την ελληνική οικονομία.

Πέραν, λοιπόν απ’ την ιστορική ανέγερση και την σε νιοστό βαθμό αγωνιστική σημασία που έχει το ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ για την ομάδα και την πορεία της, έρχεται σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, μέσα σ’ ένα κλίμα αποεπενδυτικής παραζάλης, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε ολόκληρο το φάσμα που αναπτύξαμε παραπάνω!

Και αντί να ευχαριστούν από μέσης καρδίας την ΑΕΚ και να ομνύουν στο όνομά της, γιαυτό τον εξέχοντα οικονομικό λόγο, προσπαθούν, ακόμη και τώρα, που τα πάντα είναι σύννομα και έντιμα, να βάζουν εμπόδια στο δρόμο της ανέγερσης…

Όταν ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος αντιδρούσε λυσσωδώς σε ένα τέτοιο τεράστιο οικονομικοκοινωνικό εγχείρημα, είχα βγει ευθαρσώς και του έγραψα πως δεν έχει και πολλή σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία βλέπει μόνο σαν διαχείριση και ιδεοληψία και αγνοεί την αναπτυξιακή της διάσταση, μέσα από τέτοιου μεγέθους έργα που θάπρεπε να παρακαλά να συμβαίνουν στον χώρο ευθύνης του και μάλιστα ένα έργο με όλα τα σύγχρονα προαπαιτούμενα και περιβαλλοντολογικά και κοινωνικά και οικονομικά και πολιτιστικά.

Αλλά οσονούπω οι εκλογές θα μιλήσουν… Τουλάχιστον κάποιοι εχέφρονες ας ευλογούν την ΑΕΚ για την σε χαλεπούς καιρούς συνεισφορά της στην οικονομία και στις επενδύσεις…

Σχετικά με Θοδωρής Γεωργάκης

Θοδωρής Γεωργάκης
Γεννήθηκα στους Σφακιώτες Λευκάδος. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ξεκίνησα την δημοσιογραφία το 1985 και θήτευσα στο Μεγάλο Αθλητικό Σχολείο που ονομάζονταν του οποίου διετέλεσα αρχισυντάκτης στο Σχολείο που ονομάζονταν ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ του οποίου διετέλεσα αρχισυντάκτης. Δούλεψα ακόμη στις εφημερίδες ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΞΟΡΜΗΣΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και στην ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ μέχρι το 2000. Έκτοτε έκανα καριέρα σαν τραπεζικό στέλεχος έως το 2014 όταν και πάλι επέστρεψα στην αθλητική δημοσιογραφία. Ασχολούμαι, επί πλέον σαν συγγραφέας με την συγγραφή βιβλίων κυρίως Λαογραφικού περιεχομένου, ενώ, συγχρόνως βρίσκεται στα σκαριά για τύπωση και έκδοση μια ποιητική μου τριλογία εκατό ποιημάτων με τον τίτλο Ταυροκαθάψια.

Ελέγξτε επίσης

Μανωλόπουλος: Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ καλή επιτυχία στη συνέχεια της σεζόν

Οι δηλώσεις του τεχνικού του Ήφαιστου Σωτήρης Μανωλόπουλος στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com