Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Θοδωρής Γεωργάκης: Τα συγκλίνοντα δεκάρια και η μαγεία του ασβέστη..

Θοδωρής Γεωργάκης: Τα συγκλίνοντα δεκάρια και η μαγεία του ασβέστη..

Στον αγώνα της ΑΕΚ με την Λαμία, είδαμε για πρώτη φορά, μετά από δυο χρόνια περίπου μια ορθολογιστική ενδεκάδα, απότοκο της οποίας ήταν και το ορθολογιστικό παιγνίδι.

Και εξηγούμαστε. Σταμάτησε η ομάδα να παίζει με δυο δεκάρια στα φτερά τα οποία συνέκλιναν με δημιουργία παιγνιδιού και είδαμε δυο παίχτες «φτεράτο», τον Μπογέ και τον Κλωναρίδη πάνω στις γραμμές του ασβέστη!

Και θα ισχυρισθεί κανείς πως αυτό το σύστημα με τα δυο δεκάρια (Μάνταλο, Μπακασέτα) στην γραμμή έδωσε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ. Σαφέστατα. Όμως είναι το ίδιο δίδυμο που εφέτος δεν κατάφερε απολύτως τίποτα. Τόσο στο ντόπιο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη, αν εξαιρέσει κανείς την μεγάλη επιτυχία με την πρόκριση στο CL, που ήρθε σαν αναλαμπή, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της ομάδος.

Γιατί η υπόθεση Ευρώπη έχει διπλή αποστολή… Και να μπορέσεις να πάρεις ότι καλύτερο από τέτοιου επιπέδου αγώνες, αλλά και να διατηρήσεις «την μαγιά και την μαγκιά» του πρωταθλητή στη ντόπια διοργάνωση, ώστε να ξαναπάς στην κορυφαία διασυλλογική έκφανση.

Και στον αγώνα με την Λαμία, θέλεις η αναγκαστική έλλειψη του Λιβάγια, θέλεις η αναθεώρηση απόψεων του Ουζουνίδη, μας παρουσιάστηκε η πιο ορθολογιστική ομάδα για εφέτος, με τους Μπογέ και Κλωναρίδη πάνω στην γραμμή. Αν στους δύο αυτούς προστεθεί ο Αλμπάνης, που πρέπει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες, και αν αποκτηθεί και ο Πέτερσον, τότε θα αλλάξει ολοκληρωτικά η ανάπτυξη του παιγνιδιού της ΑΕΚ.

Ποια τα πλεονεκτήματα τώρα αυτής της μεταστροφής στο αναπτυξιακό παιγνίδι της ομάδος. Είδαμε στον αγώνα με την Λαμία ένα όμορφο ποδόσφαιρο, ουσιαστικά ένα 4-2-3-1, που μετατρέπονταν σε 4-3-3, απλωμένο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, με πλαγιοκοπήσεις απ’ τους Μπογέ, Κλωναρίδη και Αλπάνη, με κάθετες συρτές ξυραφάτες σέντρες στην περιοχή του Σαράνοφ και κυρίως είδαμε τον «μέτρ» της κάθετης πάσας, τον παρεξηγημένο Μοράν, να βγάζει τέτοια κάθετη πάσα στον Κλωναρίδη, που θα ζήλευε ακόμη και ο Μίμης Δομάζος!

Συνοπτικά, κατ’ εμέ, είδαμε ένα άλλο φεγγάρι παιγνιδιού απ’ την ΑΕΚ, που την βάζει στον αστερισμό του πραγματικού πλουραλιστικού ποδοσφαίρου, αφού πέρασε και ο Μάνταλος στην σωστή του θέση, πίσω απ’ τον Πόνσε, με αποτέλεσμα και ο ίδιος να «λυτρωθεί», αλλά και να ξεδιπλώσει εκείνες τις αρετές, που όλοι γνωρίζουμε ότι έχει ο Μάνταλος, δηλαδή έλεγχο και δημιουργία του χώρου όλου πίσω απ’ τον Πόνσε, ο οποίος είδαμε να συνεργάζεται καλύτερα με τον Μάνταλο, παρά με τον Λιβάγια….

Και το ερώτημα τώρα είναι τι θα γένει με την επιστροφή του Λιβάγια. Ένας Λιβάγια που έδειξε στον αγώνα με την Ξάνθη πως θέλει, πλέον, να ξαναπαίξει το περυσινό ποδόσφαιρο. Θα δούμε και πάλι των Μάνταλο στα πλάγια αριστερά με τον Μπογέ στον πάγκο;

Θα δούμε τον Μάνταλο ή τον Λιβάγια στον πάγκο και διατήρηση του δίδυμου «τούρμπο» Κλωναρίδη και Μπογέ πάνω στον ασβέστη να παραμένει; Αν ο προσεχής αγώνας με την Μπενφίκα είναι «ειδικών συνθηκών» και θα δούμε ένα πιθανό 3-5-2, στους αγώνες του πρωταθλήματος θα φανούν πια προθέσεις του Ουζουνίδη, αν θα συνεχίσει με τα συγκλίνοντα δεκάρια, ή αν θα λατρέψει το θέαμα που τού έδωσαν πάνω στις γραμμές οι Μπογέ και Κλωναρίδης στον αγώνα με την Λαμία…

Σχετικά με Θοδωρής Γεωργάκης

Θοδωρής Γεωργάκης
Γεννήθηκα στους Σφακιώτες Λευκάδος. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ξεκίνησα την δημοσιογραφία το 1985 και θήτευσα στο Μεγάλο Αθλητικό Σχολείο που ονομάζονταν του οποίου διετέλεσα αρχισυντάκτης στο Σχολείο που ονομάζονταν ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ του οποίου διετέλεσα αρχισυντάκτης. Δούλεψα ακόμη στις εφημερίδες ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΞΟΡΜΗΣΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και στην ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ μέχρι το 2000. Έκτοτε έκανα καριέρα σαν τραπεζικό στέλεχος έως το 2014 όταν και πάλι επέστρεψα στην αθλητική δημοσιογραφία. Ασχολούμαι, επί πλέον σαν συγγραφέας με την συγγραφή βιβλίων κυρίως Λαογραφικού περιεχομένου, ενώ, συγχρόνως βρίσκεται στα σκαριά για τύπωση και έκδοση μια ποιητική μου τριλογία εκατό ποιημάτων με τον τίτλο Ταυροκαθάψια.

Ελέγξτε επίσης

Καλή τύχη αγόρια…

Η ζωή προχωράει, τίποτα δεν κρατάει για πάντα… Ειδικά στον Αθλητισμό, πάντα υπάρχουν αφίξεις, αναχωρήσεις, …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com