Θρίαμβος και παλικαρίσια πρόκριση για την ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ του Νίκολιτς νίκησε 2-0 την Άντερλεχτ στην OPAP Arena και προκρίθηκε θριαμβευτικά στη League Phase του UEFA Conference League. Δείτε πώς ήρθε η μεγάλη πρόκριση.

Η ΑΕΚ του Μάρκο Νίκολιτς έζησε μια μαγική βραδιά στην OPAP Arena, επικρατώντας 2-0 της Άντερλεχτ στο δεύτερο ματς των playoffs του UEFA Conference League (μετά το 1-1 στο Βέλγιο) και πανηγύρισε την πρόκριση στη League Phase της διοργάνωσης.

Η Ένωση μπήκε στο γήπεδο με απίστευτη ένταση, πιέζοντας ψηλά και αναγκάζοντας τους Βέλγους σε πολλά λάθη. Ο Ρότα, ο Μαρίν και ο Πιερό έψαχναν συνεχώς τις κάθετες κινήσεις, δημιουργώντας επικίνδυνες στιγμές από τα πρώτα λεπτά.

Στο 21’ ο Κουτέσα απείλησε με ωραία προσπάθεια, ενώ στο 24’ ο Πιερό δεν μπόρεσε να τελειώσει ιδανικά μια μεγάλη φάση μετά από κλέψιμο του Πινέδα.

- Advertisement -

Η λύση ήρθε στο 36’. Ο Ελίασον έκλεψε, πάσαρε άμεσα στον Κοϊτά και ο Αφρικανός με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Η OPAP Arena πήρε φωτιά και η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, δείχνοντας ξεκάθαρα ποιος είναι το αφεντικό.

Η καλύτερη δυνατή εκκίνηση ήρθε στο 48’, όταν ο Ντέρεκ Κουτέσα με τρομερή ατομική ενέργεια και σουτ «κεραυνό» έγραψε το 2-0. Η Άντερλεχτ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ και ο Στρακόσα κράτησαν με άνεση, παρά τις δύο καλές στιγμές του Ντόλμπεργκ (71’) και του Ρέλβας (75’).

Η Ένωση μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Πενράις, αλλά ο Κούζεμανς είπε «όχι».

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την OPAP Arena να σείεται! Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες. Με άψογη τακτική, πάθος και σπουδαίες ατομικές στιγμές, η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση στη League Phase του UEFA Conference League, αποδεικνύοντας ότι έχει την ποιότητα και το μέταλλο για μεγάλα ευρωπαϊκά βράδια.

Βαγγέλης Νταλαπέρας
Βαγγέλης Νταλαπέρας
Ονομάζομαι Βαγγέλης Νταλαπέρας και η ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από ομάδα για μένα, είναι τρόπος ζωής. Μεγάλωσα ζώντας την κάθε της στιγμή, από τις μεγάλες βραδιές μέχρι τις δύσκολες μέρες. Μέσα από τις λέξεις μου, θέλω να μεταφέρω τον παλμό, την ιστορία και την καθημερινότητα της Ένωσης. "ΑΕΚ παντού και πάντα!", γιατί η αγάπη αυτή δεν έχει όρια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -