Με το ίδιο σκορ 2-1 η Βέλεζ Μόσταρ επικράτησε της Κολερέιν μετά από ένα δυνατό δεύτερο παιχνίδι. Οι Βόσνιοι ήταν οι κερδισμένοι με 2-1 και συνολικό αριθμό τερμάτων μαζί με τον πρώτο αγώνα 4-2.
Τελικά η Βέλεζ Μόσταρ θα είναι η ομάδα που θα κληθεί να ξεπεράσει η ΑΕΚ στην B’ φάση του Europa Conference League. Μπορεί παρακολουθώντας το παιχνίδι να νομίζει κανείς πως μιλάμε για ερασιτέχνες, ωστόσο καθόλου έτσι δεν είναι τα πράγματα, γιατί οι ελληνικές ομάδες πολλές φορές όταν έχουν ύφος, ζούνε αποκλεισμούς σοκ.
Η σοβαρή ΑΕΚ μπορεί με μια αντίπαλο του επιπέδου της Μόσταρ να περάσει εύκολο βράδυ στις 29 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ. Πλέον δεν μετράει και ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, οπότε η Ένωση πρέπει να τα καθαρίζει όλα από τον πρώτο αγώνα και να είναι πολύ προσεκτική στον δεύτερο.
Στο σημερινό παιχνίδι η Κολερέιν προσπάθησε να βάλει ένα γκολ για να φέρει το ματς στα ίσια, και το κατάφερε στο 33’ο λεπτό με κεφαλιά μέσα από την περιοχή της Βέλεζ Μόσταρ. Οι Ιρλανδοί κράτησαν το σκορ με μηδέν στην άμυνα μέχρι το 52’ο λεπτό όταν και ισοφαρίστηκαν από τους Βόσνιους. Η ανατροπή ήρθε με πανέμορφο σουτ στο 71’ο λεπτό έξω από την περιοχή με τον Αndjusic.
Στο πρώτο παιχνίδι υπενθυμίζουμε είχε σκοράρει για την Βέλεζ Μόσταρ δύο γκολ ο Μπραντάο από τη λευκή βούλα. Η Βελέζ τερμάτισε στην 3η θέση του περσινού πρωταθλήματος και είναι η ομάδα που ξεκίνησε τόσο την αγωνιστική, όσο και την προπονητική του καριέρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όπως σας είχαμε πει και 4 εβδομάδες πριν ΕΔΩ
Οι παίκτες της ομάδας από τη Βοσνία, πανηγύρισαν με τον κόσμος της ομάδας μετά τη λήξη, για την πρόκριση τους στην επόμενη φάση.

