Αυτό δείχνει μέχρι στιγμής ότι προβληματίζει τη φετινή βερσιόν της «Ένωσης».
Στο ποδόσφαιρο, το Α και το Ω είναι να ολοκληρώνεις επιτυχώς τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται. Η φετινή ΑΕΚ δείχνει να έχει χάσει ένα από τα βασικά της ατού που της οδήγησαν πέρσι στο νταμπλ, που δεν ήταν άλλο από την αποτελεσματικότητά της. Σε τρεις περιπτώσεις τη χρονιά που διανύουμε, έχει καταφέρει να καταγράψει περισσότερες τελικές από τον αντίπαλό της, αλλά να έχει βάλει μόνο ένα γκολ!
Η πιο τρανταχτή περίπτωση από τις τρεις, είναι φυσικά το ματς με τον Πανσερραϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια για την τρίτη αγωνιστική (και πρώτη δική της μετά το ματς με την Αντβέρπ στο Βέλγιο για τα play-offs του Champions League). Σε εκείνη την συνάντηση, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να καταγράψουν 36 (!) τελικές, αλλά στο τέλος έμειναν στο 1-1 (σκόρερ ο Γκατσίνοβιτς). Ακόμη χειρότερα ήταν τα πράγματα στο Ηράκλειο, όπου η «Ένωση» έχασε με 2-0, έχοντας 14 τελικές έναντι μόλις 8 των Κρητικών. Τα ίδια έγιναν και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κηφισιά στις 4 του μηνός που διανύουμε (1-1), με τις μισές μάλιστα τελικές από το ματς με τους Σερραίους (18). Μάλιστα, το γκολ εκεί, δεν το έβαλε παίκτης της «Ένωσης», αλλά ο Σναϊντερλάν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!
Και φτάνουμε στο χθεσινό ματς με τον ΠΑΣ. Ο «Δικέφαλος» κατέγραψε 22 τελικές ευκαιρίες, αλλά πάλι έμεινε στο ένα γκολ, με δράστη τον Τσούμπερ. Βέβαια, δεν το πλήρωσε, όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες περιστάσεις, καθώς και οι Γιαννιώτες δεν αξιοποίησαν τις δικές τους στιγμές. Σύνολο, τρία μόλις γκολ στα παιχνίδια που αναφέρουμε.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό, που ίσως πολλοί να μην έχουν παρατηρήσει. Ότι όλα τα ματς που προαναφέραμε, συνδέονται με κάποιο ευρωπαϊκό παιχνίδι, είτε πριν είτε μετά! Αυτό με τον Πανσερραϊκό μπήκε ανάμεσα στις αναμετρήσεις με την Αντβέρπ, αυτό με τον ΟΦΗ, λίγο πριν έρθει ο Άγιαξ, το ματς με την Κηφισιά πριν κατέβει η Μαρσέιγ στη Φιλαδέλφεια, ενώ το χθεσινό ήταν μια πρόβα τζενεράλε ενόψει Μπράιτον. Το σύνολο τερμάτων στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που συνδέονται με αυτά που καταγράφουμε παραπάνω είναι μόλις δύο γκολ.
Ποιο είναι το συμπέρασμα που εξάγεται από όλη αυτή την ανάλυση; Παρά το γεγονός ότι η «Ένωση» διαθέτει μια από τις καλύτερες μεσοεπιθετικές γραμμές στην Ελλάδα (Αραούχο, Τσούμπερ, Πόνσε, Λιβάι κλπ.) δεν έχει καταφέρει να γίνει αποτελεσματική στα παιχνίδια που «πρέπει» να κερδίσει στην Ελλάδα ενώ το ίδιο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί και στην Ευρώπη. Και αυτό οφείλει ο Αλμέιδα να το κοιτάξει σε βάθος. Διότι η χρονιά έχει δρόμο και αν δεν είσαι αποτελεσματικός τη στιγμή που πρέπει, δεν θα είσαι πουθενά.

