Οι λεπτομέρειες που δεν κάθονται με το μέρος της, ο «λογαριασμός» με τα λάθη που έχει εξοφληθεί και μια ομάδα που παλεύει απέναντι σε θηρία για να πετύχει αυτό που δικαιωματικά της αξίζει.
Η ΑΕΚ με την επιστροφή της στην Ευρώπη έφτασε μια «ανάσα» από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν το πέτυχε, όμως ένας τέτοιος της έτυχε στο Europa League. Εκτός από τους ανθρώπους μέσα στην ομάδα (με μπροστάρη τον Αλμέιδα), πόσοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως η Ένωση θα διεκδικήσει πρόκριση; Ακόμη και αυτοί που το πίστευαν, σίγουρα δεν μπορούσαν να φανταστούν πως αυτό θα γίνει με την ΑΕΚ να είναι το «αφεντικό» στην πλειοψηφία των παιχνιδιών της.
Μετά την 1η αγωνιστική των ομίλων και το τεράστιο διπλό στο Μπράιτον, έγινε στην κυριολεξία αυτό που είχε πει ο Αργεντίνος τεχνικός πριν τον αγώνα. Όσοι δεν πίστεψαν, θα πιστέψουν! Το συγκεκριμένο ματς ήταν και το μόνο στο οποίο οι «κιτρινόμαυροι», εκτός από άριστοι σε όλους τους τομείς, ήταν και κάπως τυχεροί. Από εκεί και ύστερα η τύχη έχει παίξει άσχημο παιχνίδι στην ΑΕΚ, τα «κουκιά» του ποδοσφαίρου σίγουρα δεν ήταν μοιρασμένα. Χαμένες ευκαιρίες, αποβολές, φαλτσοσφυρίγματα. Μέσα σε αυτά, προσθέτουμε και τα 6(!) πέναλτι εις βάρος της Ένωσης σε μόλις 5 αναμετρήσεις. Απέναντι σε ομάδες – θηρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αυτές οι πολύ σημαντικές λεπτομέρειες δεν σου αφήνουν ιδιαίτερες ελπίδες για να πετύχεις πολλά.
Η κατά πολλούς ασθενέστερη ομάδα του ομίλου είναι ακόμη ζωντανή! Με το δικό της σύγχρονο στυλ απέδειξε πως δεν φοβάται κανέναν, η δουλεία της και η ικανότητα αυτών που φοράνε τα «κιτρινόμαυρα» έχουν δώσει σαφέστατες απαντήσεις. Δεν έχει υπάρξει παιχνίδι στο Europa League που η ΑΕΚ ήταν κατώτερη, που να δώσει το δικαίωμα στον αντίπαλό της να νομίζει πως την έχει του χεριού της. Μετά το χθεσινό ματς με τη Μπράιτον αυτό έγινε πιο εμφανές από ποτέ. Η Ένωση των 10 παικτών έδεσε στα σχοινιά μια από τις καλύτερες ομάδες της Premier League και το μόνο που της έλειψε (για μια ακόμη φορά) ήταν η αποτελεσματικότητα. Ένα ακόμη παιχνίδι που η ομάδα του Αλμέιδα πλήρωσε ακριβά όλα της τα λάθη. Ένα πέναλτι κόντρα στη ροή και μια αποβολή του Γκατσίνοβιτς σε δική της αντεπίθεση. Σκληρό, στα όρια της ποδοσφαιρικής αδικίας. Μια ομάδα αναγκασμένη να παλεύει με γίγαντες και να μη της χαρίζεται το παραμικρό.
Η τελευταία ζαριά θα παιχτεί στο Άμστερνταμ. Αντίπαλος ο Άγιαξ, ένας σύλλογος με βαριά ιστορία που δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του μετά την τραγική εκκίνηση της σεζόν. Στις 14 του Δεκέμβρη η ΑΕΚ καλείται να ολοκληρώσει αυτό που δεν κατάφερε πριν περίπου 2 μήνες στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον «Αίαντα». Για τα δικά της λάθη τιμωρήθηκε και με το παραπάνω. Κάποια στιγμή το ίδιο το άθλημα θα της γυρίσει πίσω αυτά που της έχει στερήσει. Το αξίζει για το θάρρος της, για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ανεξαρτήτως αντιπάλου. Καμιά άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει κάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια του ομίλου, η ΑΕΚ είναι λες και χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο! Με την ίδια εικόνα αλλά και με λίγη δόση τύχης, θα πάρει το εισιτήριο για το Conference.