Η ΑΕΚ μετά από ένα νευρικό ματς με χιτσκοκικό φινάλε, κατάφερε σε μία φάση να πιάσει στον ύπνο την άμυνα του Παναθηναϊκού και να πάρει τη νίκη 1-0 με γκολ του Πινέδα!
Στην κατάμεστη OPAP Arena το ματς ξεκίνησε με 10’ καθυστέρηση λόγω καπνογόνων. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς καθόλου φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει σε χαμηλό τέμπο το ματς και την ΑΕΚ να μη ρισκάρει. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν χρειάστηκε να επέμβει έστω μία φορά ο Μπρινιόλι ή ο Αθανασιάδης.
Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε στο ίδιο τέμπο. Στο 54’ είχαμε την πρώτη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους με σουτ του Μπερνάρ μετά από ατομική ενέργεια και εξαιρετική επέμβαση του Αθανασιάδη σε κόρνερ.
Το παιχνίδι έγινε άναρχο με την ΑΕΚ να ψάχνει το γκολ.
- Στο 68’ ήρθε η λύτρωση, όταν αμέσως μετά από μία αναίτια διακοπή λόγω μίας κροτίδας και υπερβολική αντίδραση του Μπρινιόλι, ο Αραούχο με το κεφάλι έκανε φοβερή ασίστ στον Πινέδα που έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Παναθηναϊκού και με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή και πλάγια αριστερά έκανε το 1-0, για να βάλει ‘’φωτιά’’ στην OPAP Arena!
Ο Παναθηναϊκός έψαξε το γκολ αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την άμυνα της ΑΕΚ, παρά μόνο σε μία στιγμή που είχε δοκάρι με τον Ιωαννίδη στο 97΄ στη μοναδική ευκαιρία του.
- Αμέσως μετά εξαιρετική ατομική ενέργεια του Φερνάντες ανάγκασε τον Σένγκεφελντ να υποπέσει σε πέναλτυ! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λιβάι Γκαρσία αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε στο 100′!
Η ΑΕΚ τελικά κατάφερε να πάρει μία πανάξια, μεγάλη και δύσκολη νίκη με 1-0, να σπάσει το αήττητο του Παναθηναϊκού, και να σκορπίσει χαρά στους φίλους της που κατέκλυσαν την Αγιά Σοφιά, αφήνοντας πάλι υποσχέσεις για τίτλο!
Κορυφαίοι της ΑΕΚ οι Σιμάνσκι, Πινέδα!
ΑΕΚ (Αλμέιδα): Aθανασιάδης, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα(90’Φερνάντες), Άμραμπατ (81’Τσούμπερ), Αραούχο(112′ Μήτογλου), Γκαρσία