Ο Στράτος Γυμνάγος γράφει για το αυριανό ντέρμπι της «Τούμπας» ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στο οποίο αν η Ένωση πάρει την πολυπόθητη νίκη, είναι και το φαβορί πλέον για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος του, αλλά και για τον… αγώνα που έδωσε η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, για να φτάσει ως εδώ.
Δεν γράφω συχνά, αλλά μιας και αύριο υπάρχει αυτό το πολύ σημαντικό και μεγάλο ματς, είπα να γράψω μερικά πραγματάκια.
Καταρχάς, το παιχνίδι αυτό για την ομάδα μας, είναι το σημαντικότερο της χρονιάς (τουλάχιστον για μένα), αφού με νίκη της, ταυτόχρονα είναι και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, αν αναλογιστεί κανείς το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ (εν αναμονή πάντα και των δικαστικών αποφάσεων).
Έχουν περάσει 24 ολόκληρα χρόνια, από τότε που η ΑΕΚ κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα στην ιστορίας της. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πόσο μεγάλη είναι η δίψα, η νοσταλγία, η ανυπομονησία του ΑΕΚτζή να δει ξανά μετά από τόσα πολλά χρόνια την ομάδα του να σηκώνει το τρόπαιο (γιατί όχι και το νταμπλ), κόντρα σε όλους και σε όλα.

Άλλωστε, η Ένωση ΚΑΙ την φετινή χρονιά, βρήκε άπειρα εμπόδια μπροστά της, ώσπου να φτάσει μέχρι εδώ, λίγο πριν το φινάλε της σεζόν.
Συκοφαντίες, ανακρίβειες, κακοήθειες, με σκοπό να λυγίσει, να την… ρίξουν όσο μπορούν διάφοροι αγωνιστικοί και εξωαγωνιστικοί παράγοντες.
Η ΑΕΚ όμως δεν… μάσησε, αφού έχει… μάθει πλέον τόσα χρόνια από τέτοια «φτηνά» κόλπα.
Και μαζί με όλα αυτά που αναφέρω από πάνω, η Ένωση είχε να αντιμετωπίσει και την… κακοδαιμονία της. Με όλους αυτούς τους τραυματισμούς κατά την διάρκεια της χρονιάς (δεν θυμάμαι ΕΝΑ ματς στο οποίο η ΑΕΚ να πήγε πλήρης), με τους πιο… δυνατούς να είναι αυτοί των Μάνταλου και Γιόχανσον, αλλά και του Τσόσιτς, που πριν λίγες μέρες υποβλήθηκε σε επέμβαση στους προσαγωγούς.

Όλα αυτά λοιπόν, δεν κατάφεραν να πτοήσουν τους «κιτρινόμαυρους», που άντεξαν έχοντας να ανταπεξέλθουν σε τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη), από τον Ιούλιο μέχρι και τον Φεβρουάριο (όταν αποκλείστηκε από το Europa League, όπου έφτασε ΑΗΤΤΗΤΗ μέχρι το τέλος). Πλέον, ΤΗΣ έμειναν δύο στόχοι, πρωτάθλημα και κύπελλο, εννιά «τελικοί», για να τελειώσει αυτό που άρχισε.
Υ.Γ.: Όσον αφορά το γήπεδο, προχωράμε ακάθεκτοι, το ΟΝΕΙΡΟ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο (καλύτερο από ποτέ), κι αυτό το γνωρίζουν άπαντες.
Υ.Γ.1: Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, πως η ΑΕΚ δεν θα έπαιρνε μέρος στα γεγονότα που είδαμε στην «Τούμπα», που μόνο ΑΣΤΕΙΑ μπορούν να χαρακτηριστούν. Εμάς δεν μας αγγίζουν αυτά, ξέρουμε ΜΟΝΟ ότι τα παιχνίδια κρίνονται στις τέσσερις γραμμές και φυσικά κοιτάμε τους στόχους μας, όπως κάναμε πάντα.
Υ.Γ.2: Όσο για το… πρωτάθλημα – μαϊμού (ποιοί μιλάνε) και την… εγκληματική οργάνωση (εδώ γελάνε), όσοι γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και βλέπουν τι γίνεται, ξέρουν, τίποτα άλλο.
Υ.Γ.3: ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, πως τον φετινό τίτλο, θα τον πανηγυρίσουμε ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ (αν έρθει και το κύπελλο, ακόμα καλύτερα)… Γιατί; Γιατί το ΑΞΙΖΟΥΜΕ, γιατί εμάς δεν μας χαρίστηκε ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, κι ότι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, ήταν με ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ.
Υ.Γ.4: Μπράβο στην ORIGINAL για την ανακοίνωση – ποίημα κατά ΠΑΟΚ και Σαββίδη, που πιστεύω πως τα λέει όλα. Για να μην… ξεχνιόμαστε δηλαδή.
Υ.Γ.5: Με τσαμπουκά, πάθος και «Πετράν» (που μετρά αντίστροφα πλέον) στην αποστολή (μετά και την ψυχολογική «ντόπα») λοιπόν αύριο, πάμε να… τελειώσουμε μ’αυτούς από κει πάνω.
Υ.Γ.6: Τέλος, αυτό που με ανησυχεί είναι ο ρέφερι Κομίνης, που ορίστηκε να «σφυρίξει». Ελπίζω να μη ζήσουμε τα του… Βόλου, για άλλη μια φορά. Είδωμεν. Καλό βράδυ σε όλους.

