Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Τσιγκρίνσκι: «Περήφανος που παραμένω στην ΑΕΚ, οι αντίπαλοι θα υποφέρουν στο νέο γήπεδο»!

Τσιγκρίνσκι: «Περήφανος που παραμένω στην ΑΕΚ, οι αντίπαλοι θα υποφέρουν στο νέο γήπεδο»!

Ο Ουκρανός στόπερ μίλησε για την επέκταση του συμβολαίου του, την «Αγιά-Σοφιά», αλλά και την ειδική θέση της ΑΕΚ στην καρδιά του! 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο AEK TV:

-Ντμίτρο είναι η δεύτερη ανανέωση συμβολαίου σου με την ΑΕΚ, η τρίτη σου υπογραφή. Δεδομένα θα κλείσεις πέντε χρόνια στην ομάδα. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της καριέρας σου;

«Ναι, είναι αλήθεια. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζουμε την ιστορία μας. Ειλικρινά δεν σκεφτόμουν… Δεν μετράω, αλλά φυσικά είμαι χαρούμενος που πάει τόσο μακριά, γιατί αυτό είναι ένα ξεχωριστό μέρος. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και φυσικά δεν είχα αμφιβολίες, δεν είχα δεύτερες σκέψεις στο μυαλό μου για να αλλάξω κάτι. Όπως είπα, συνεχίζουμε την ιστορία μας, πάντα κοιτάζω μπροστά και πάντα ελπίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε σημαντικούς στόχους. Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο που παίξαμε και τα αποτελέσματα που είχαμε στο τελευταίο μέρος αυτής της χρονιάς μας δίνει τα καλά συναισθήματα για την επόμενη χρονιά».

-Αν κοιτάξουμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, ποια είναι τα πράγματα που θυμάσαι περισσότερο;

«Ειλικρινά όταν ήρθα δεν ήξερα τόσα πολλά για το κλαμπ, οπότε για μένα ήταν… Έπρεπε στην αρχή να προσαρμοστώ στην ομάδα, στο κλαμπ… Έπρεπε να μάθω την ιστορία του κλαμπ, πόσο σημαντικό είναι και φυσικά με τον καιρό ένιωσα ότι αυτό είναι ένα σπουδαίο μέρος. Έχω τόσες καλές αναμνήσεις, αλλά πάντα είναι η φιλοδοξία ότι πρέπει να πάμε πιο μακριά. Οπότε δεν μπορώ να πω… Προσπαθώ να μην κοιτάζω πίσω. Φυσικά το πρωτάθλημα που πήραμε έπειτα από τόσα χρόνια και το πόσο κόσμο κάναμε χαρούμενο, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της καριέρας μου. Πέτυχα πράγματα, κυρίως στην Ουκρανία, κέρδισα το Europa League, όμως αυτός ο τίτλος ήταν ο πιο δύσκολος! Γι΄ αυτό θα μπορούσα να πω ότι ένιωσα πιο περήφανος με αυτό. Όμως αυτό ήταν πριν από δύο χρόνια. Και είπα ότι στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή μου δεν μου αρέσει να κοιτάω πίσω. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, στους νέους μας στόχους…».

-Πιστεύεις ότι θα δούμε ξανά την ομάδα πρωταθλήτρια Ελλάδας;

«Πιστεύω ότι μόνο έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε. Πρέπει να σκεφτόμαστε για το καλύτερο και να προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας. Έχω δει πως η ομάδα μεγαλώνει με τα χρόνια. ΟΚ, μερικές φορές είναι καλύτερα, μερικές όχι, αλλά ακόμη και την χρονιά που ήρθα ένιωσα ότι οι προσδοκίες εδώ είναι μεγάλες. Γι’ αυτό είναι ξεχωριστό μέρος. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι ή να μιλάς για κάτι διαφορετικό. Οπότε πάντα υπάρχει μια απάντηση. Φυσικά πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Δεν έχει σημασία ποιοι είναι οι παίκτες, ποιος είναι ο προπονητής, ποιες είναι οι συνθήκες, αυτό το κλαμπ πρέπει πάντα…».

-Ξέρεις τι είδα αυτή τη χρονιά; Είδα τον Τσιγκρίνσκι να είναι πιο ηγέτης, να μιλάει περισσότερο στα αποδυτήρια, να παίρνει έναν μεγαλύτερο ρόλο και έξω από το γήπεδο…

«Δεν ξέρω… Δεν το σκεφτόμουν αυτό. Δεν αισθάνομαι αυτές τις αλλαγές, αλλά μπορεί να έρχονται φυσικά. Απλά προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα. Ίσως εσείς το αισθάνεστε, αλλά για μένα… Κάθε ένας από εμάς δίνει το καλύτερο του. Η ομάδα είναι ένας δύσκολος μηχανισμός, οι παίκτες έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες… Οπότε είναι φυσικό. Όμως δεν νομίζω ότι είχα να αλλάξω κάτι σε μένα, είναι κάτι που έρχεται φυσικά. Ή το κάνεις, ή όχι. Μερικές φορές είναι κάτι που το κρατάς και κάποια στιγμή το εκφράζεις. Για εμένα το σημαντικό είναι να βοηθάω την ομάδα. Το αν θα τον κάνω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν είναι τόσο σημαντικό. Αν η ομάδα κερδίζει εγώ είμαι χαρούμενος».

-Υπέγραψες για έναν ακόμη χρόνο, αλλά νομίζω ότι η φιλοδοξία σου να μπεις με την ομάδα στο νέο γήπεδο παραμένει…

«Φυσικά και το εύχομαι, γιατί καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι αυτό για το κλαμπ. Σας είπα ότι τώρα ξέρω λίγο καλύτερα την παράδοση, την ιστορία και τη σημασία αυτού του σταδίου. Δεν είναι μόνο ένα γήπεδο, είναι σαν ένα σύμβολο για το κλαμπ, για την ιστορία του, για αυτό το μέρος, αυτή την περιοχή. Και φυσικά θέλω να είμαι μέρος αυτού. Να το νιώσω, να το… αγγίξω. Γιατί ξέρω ότι για πολλά πολλά χρόνια θα είναι ένα πολύ ξεχωριστό μέρος. Οι αντίπαλοι θα υποφέρουν. Θέλω να το νιώσω, αλλά ξέρω ότι στον αθλητισμό και στη ζωή γενικά υπάρχει το απρόβλεπτο. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις. Πρέπει να πηγαίνεις βήμα-βήμα. Η φιλοδοξία μου είναι να ξεκινήσω αυτή τη χρονιά καλά, να προετοιμάσω τον εαυτό μου και να αρχίσω με την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται και μετά η ζωή θα μας δείξει τον δρόμο».

-Για έναν παίκτη που έχει αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα, που έχει κερδίσει το Europa League με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, μια ελληνική ομάδα, η ΑΕΚ, πόσο χώρο μπορεί να έχει στην καρδιά του;

«Πολύ. Πολύ. Είναι στην καρδιά μου γιατί πάντα… Δεν κατακρίνω. Κάθε παίκτης έχει διαφορετική ιστορία. Αλλά για μένα… Δεν είχα πολλές ομάδες στην καριέρα μου, γιατί για μένα κάθε ομάδα γίνεται οικογένεια. Δεν θέλω απλά να αλλάξω ομάδες για να… παίζω με τα νούμερα και τα συμβόλαια. Όχι. Όταν έρχεσαι κάπου και νιώθεις σαν να είσαι στην οικογένειά σου, τότε γίνεσαι κομμάτι σε κάτι πολύ σημαντικό. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο από αυτό. Μπορώ να πω μόνο ότι νιώθω κομμάτι της οικογένειας εδώ. Ξέρεις πως είναι να νιώθεις σπίτι σου… Έχω αυτό το συναίσθημα, οπότε δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό».

Σχετικά με Θοδωρής Μιμίκος

Ο Θοδωρής Μιμίκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998. Σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα επόμενα χρόνια θα ασχοληθεί επαγγελματικά με την αθλητική δημοσιογραφία, που είναι και το όνειρό του. Βρίσκεται στο AEKPASSION από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του σάιτ φροντίζει για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας.

Ελέγξτε επίσης

Άρθο: «Καταπληκτικός ο χρόνος που πέρασα στην ΑΕΚ»

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός μίλησε για το πέρασμα του από την ΑΕΚ Ο Θέσαρ Αρθο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com