Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τζίμι Πατίκας: Η “υγεία” στα αποδυτήρια εξασφαλίζεται από τους παίκτες-ηγέτες της κάθε ομάδας!

Τζίμι Πατίκας: Η “υγεία” στα αποδυτήρια εξασφαλίζεται από τους παίκτες-ηγέτες της κάθε ομάδας!

Ο Τζίμι μας ξεκαθάρισε από την αρχή της συνέντευξης ότι παρακολουθεί τα τεκταινόμενα της ομάδας κυρίως από περιγραφές του γιού του Άρη, καθώς ευρισκόμενος σε άλλη ήπειρο είναι δύσκολη η στενή παρακολούθησή της. Παρόλα αυτά έχει συχνή και περιεκτική ενημέρωση καθώς ο Άρης ακολουθεί την ομάδα φανατικά.

Όπως είναι φυσικό λοιπόν, για το περιστατικό της Τετάρτης μεταξύ Τσόσιτς και Χούλτ, ήταν ενήμερος και τόνισε:

“Είναι φυσιολογικό σε μια ομάδα να υπάρχουν και τέτοια ξεσπάσματα. Δε μπορεί 30 άτομα να είναι όλοι φίλοι μ όλους. Η υγεία όμως μέσα στα αποδυτήρια εξασφαλίζεται κυρίως από τους παίκτες ηγέτες κάθε εποχής. Στα χρόνια μου είμασταν ευλογημένοι να έχουμε ως τέτοιους ένα Μαύρο και ένα Μανωλά!”

Α’ ΜΕΡΟΣ: Η ΑΕΚ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ…

– Τζίμι θεωρείς ότι τα πήγε καλά η ομάδα μέσα στην Γερμανία κόντρα στην μεγάλη Μπάγερν Μονάχου;

– Ναί βέβαια, κοίτα μια ήττα με 2-0 εκεί μέσα, με τα δεδομένα προβλήματα που είχε η ομάδα, τιμωριών και τραυματισμών είναι ένα καλό αποτέλεσμα, επίσης θα έλεγα ότι το αποτέλεσμα φαίνεται σε μένα τουλάχιστον εδώ που βρίσκομαι και έχοντας παρακολουθήσει περισσότερο την περσινή ομάδα, εξαιρετικό όταν καταφέρνεις να έχεις και φέτος μια ανταγωνιστική ομάδα με όλες αυτές τις φυγές πρωτοκλασάτων παικτών του περσινού ρόστερ…

Θα σου είπε ο Άρης για το επεισόδιο με την κορδέλα του Χουλτ φαντάζομαι, ε;

– (Γέλιο) Ναι ναι, κοίτα είναι φυσιολογικά τα νεύρα σε έναν αγώνα όταν προσπαθείς και δε σου βγαίνει ένα αποτέλεσμα. Θυμάμαι και στην εποχή μου είχαμε τέτοια, κυρίως με τους νέους με τα νέα συμβόλαια, αλλά στα αποδυτήρια είχες και έναν Μανωλά ή έναν Μαύρο που όταν έλεγαν: “Λοιπόν τώρα σκάστε και τρέχετε” το έκανες χωρίς δεύτερη κουβέντα. Οι παίκτες ηγέτες φέρνουν την “υγεία” μέσα στα αποδυτήρια και έξω από αυτά για μια ομάδα, δίνουν συμβουλές και εντολές και μέσα στο γήπεδο σε δεδομένες στιγμές… Δε μπορεί όμως 30 παίκτες να είναι όλοι φίλοι, όμως δόξα το Θεό στις ημέρες μας είχαμε μια όμορφη οικογένεια και στα αποδυτήρια.

– Πιστεύεις ότι η ΑΕΚ έχει έναν τέτοιο ηγέτη στις μέρες μας; Μπορεί ο Μάνταλος να αποτελέσει έναν τέτοιου είδους ηγέτη;

– Δύσκολο…δύσκολο να το κρίνω εγώ από δω που βρίσκομαι και μην έχοντας στενή επαφή με τα παιδιά… κάθε μεγάλη ομάδα οφείλει να έχει κάποιες τέτοιες προσωπικότητες, κοίτα κάθε εποχή έχει τους ηγέτες της και κάτω από αυτό το πρίσμα γιατί όχι ο Μάνταλος να είναι ένας τέτοιος παίκτης.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα πως τα βλέπεις τα πράγματα; Σε σχέση με τον ανταγωνισμό, πιστεύεις ότι τα πάμε καλά και φέτος;

– Ναι σίγουρα. Ο ανταγωνισμός έχει “ανοίξει” έχεις αυτή την εποχή έναν πιο δυνατό ΠΑΟΚ, έχεις ομάδες της περιφέρειας που έχουν δυναμώσει και αυτές πολύ. Στις μέρες μου ήταν οι μεγάλες ομάδες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και άντε και η Λάρισα… τώρα έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.

Τζίμι μια τελευταία ερώτηση για την ΑΕΚ του σήμερα για να περάσουμε στα δικά μας και αγαπημένα για την ΑΕΚ της δεκαετίας που έπαιξες, πιστεύεις ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι να παίζει μια ομάδα συντηρητικά (όπως πέρσι με Μανόλο) ή επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο όπως επιχειρεί σε πολλά παιχνίδια να παίξει φέτος;

– Κοίτα, αυτό έχει να κάνει με το τι είδους παίκτες έχει κάθε ομάδα σε δεδομένες στιγμές..έχεις 5 Μανωλαδες θα παίξεις αμυντικά, έχεις 3 Μαύρους θα παίζεις επιθετικά, έχεις γρήγορους παίκτες θα παίξεις με αντεπιθέσεις…Αυτά τα ρυθμίζει η κάθε ομάδα σύμφωνα και με το σύστημα της…το ιδανικό είναι να υπάρχει ισορροπία. Εμένα ας πούμε μου αρέσει να κερδίζω με 4-3, αλλά και το 1-0 τους ίδιους 3 πόντους φέρνει.

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Γιορκ στο AEKPASSION: «Είμαι καλά στην υγεία μου, έχουμε μπροστά μας τα πλέι οφ»

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της «Βασίλισσας», Γκέιμπ Γιορκ μετά το ματς με Ολυμπιακό μιλάει αποκλειστικά …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com