Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Βασιλειάδης: Πώς κατέληξαν εισιτήρια του Άγιαξ σε οπαδούς του Παναθηναϊκού;

Βασιλειάδης: Πώς κατέληξαν εισιτήρια του Άγιαξ σε οπαδούς του Παναθηναϊκού;

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στην εφημερίδα “Livesport” στην οποία μεταξύ άλλων, μίλησε και για τα επεισόδια της Τρίτης στο ΟΑΚΑ.

Σας παραθέτουμε το απόσπασμα της συνέντευξης του υπουργού όπου έχει άμεσο ενδιαφέρον για την ομάδα μας.

Για το πώς προμηθεύτηκαν οπαδοί του Παναθηναϊκού εισιτήρια στην εξέδρα των οπαδών του Άγιαξ στο ΟΑΚΑ: 

«Το δικό μου ερώτημα είναι πώς κατέληξαν κάποια από τα εισιτήρια που είχε ο πάρει ο Άγιαξ σε οπαδούς του Παναθηναϊκού. Πρέπει να δούμε πώς έγινε. Καθώς, φυσικά, και τι έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο κατά την είσοδο των οπαδών».

Για τις πληροφορίες του υπουργείου, σύμφωνα με τις οποίες άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου παρεισφρέουν στον χώρο των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ με σκοπό να κάνουν επεισόδια στο γήπεδο:

«Ας μην κρυβόμαστε. Η ΑΕΚ έχει το πρόβλημα με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, κάποιες άλλες ομάδες με τον ακροδεξιό χώρο.

Είναι πραγματικότητα. Θα πρέπει και οι ΠΑΕ να βοηθήσουν σε αυτό το μείζονος σημασίας θέμα με τον έλεγχο των εισιτηρίων. Σας υπενθυμίζω ότι τα εισιτήρια είναι ονομαστικά.

Προφανώς είναι μεγάλο θέμα αυτό, μας απασχολεί πάρα πολύ και το έχουμε συζητήσει με τις ομάδες. Εχουμε, ως κράτος, την εικόνα αυτών των στοιχείων από το τμήμα Αθλητικής Βίας.

Εννοώ έχουμε εικόνα για τη σύνθεση των οπαδών. Γι΄ αυτό και το τελευταίο χρονικό διάστημα καταφέραμε να αποτρέψουμε μεγάλες συγκρούσεις. Μεγαλύτερες κι από αυτές που συνέβησαν».

Για το αν ενδεχόμενο βαριάς τιμωρίας της ΑΕΚ, καθώς το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται κάτω από την επιτήρηση των FIFA και UEFA: 

«Κατ΄ αρχάς πρέπει να πω ότι όλοι οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς το φάντασμα του Grexit δεν έχει εξαφανιστεί πάνω από το ποδόσφαιρό μας.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, δεν νομίζω ότι η UEFA λειτουργεί με βάση το παρελθόν. Ούτε χαρίζεται ούτε, από την άλλη, κάνει συμψηφισμούς με προηγούμενα γεγονότα.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της κρίνει με βάση τις εκθέσεις και το κατηγορητήριο που έχει στα χέρια της. Αυτό θεωρώ ότι θα συμβεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Για τις διαφορετικές καταγραφές επεισοδίων στα γήπεδα από τις διάφορες Αστυνομικές Διευθύνσεις:

«Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Αυτό είναι κάτι που όντως πολλές φορές αποτελεί πρόβλημα, με δεδομένο ότι έχουμε και πολύ αυστηρό πλαίσιο ποινών.

Εχουμε μεταβεί εδώ και τρία χρόνια σε νέα εποχή, προσπαθούμε να φέρουμε κανόνες που θα ισχύουν για όλους, όμως αυτό δεν είναι κάτι εύκολο, δεν είναι απλό και θέλει πάρα πολλή δουλειά.

Οι δικές μας οδηγίες είναι σαφείς: να γίνεται πλήρης καταγραφή όλων των γεγονότων και ίση αντιμετώπιση των πάντων. Δυστυχώς αυτό πολλές φορές δεν συμβαίνει και είναι κάτι που πρέπει να το πω…».

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Ούτε ασχοληθήκαμε ποτέ, ούτε σκοπεύουμε, με τον πλέον γραφικό παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον Αλέξη Κούγια, με αφορμή όσα συνέβησαν τώρα τελευταία. Αναλυτικά: …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com