Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ έδωσε χθες αργά το βράδυ το πρώτο της φιλικό για τη νέα σεζόν και οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια συνέχισαν από εκεί που είχαν σταματήσει την προηγούμενη. Με το πόδι στο γκάζι!
Η ΑΕΚ επικράτησε με 32-25 της Gaia στον 1ο αγώνα του Διεθνούς Τουρνουά της Πορτογαλίας. Η αρμάδα του Δημήτρη Δημητρούλια, παρουσιάζοντας πολύ καλό πρόσωπο, έφτασε στη νίκη ξεκινώντας με το “δεξί” την πορεία της στο τουρνουά αλλά και γενικότερα τη φετινή πολύ απαιτητική σεζόν.
Μετά τα πρώτα 5′ η ΑΕΚ ανέβασε στροφές. Οι “κιτρινόμαυροι” άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και το 6-5 του 10ου λεπτού, μετατράπηκε γρήγορα σε 7-13. Με σωστές κινήσεις και τοποθετήσεις σε άμυνα και επίθεση, οι τρεμπλούχοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 11-17.
Ο τεχνικός του “Δικεφάλου” έκανε πολλές δοκιμές και έδωσε χρόνο σε όλους τους αθλητές του. Αυτό βέβαια δε δυσκόλεψε την ομάδα που και στο β’ μέρος είχε το πάνω χέρι. Η ΑΕΚ έφτασε τη διαφορά έως και τα 9 γκολ κατά τη διάρκεια του αγώνα (19-28, 22-31), για να φτάσει τελικώς στη νίκη με 32-25.
Το βράδυ του Σαββάτου (28/08, 21:00) η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την HC Nantes για τον 2ο αγώνα του τουρνουά. Οι Γάλλοι επικράτησαν με 39-32 της Porto στο δικό τους παιχνίδι.

