Το ποσό των 15 εκατ. ευρώ θα βάλει άμεσα για τη δεύτερη φάση του έργου της «Αγια-Σοφιάς» ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ποιοι άλλοι θα συμμετέχουν.
Όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Βέργης στην εφημερίδα «LiveSport» ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι εκείνος που θα βάλει τα 15 από τα 21 εκατομμύρια ευρώ, που απαιτούνται για τη θεμελίωση και την ανέγερση των εξεδρών.
Μάλιστα από δύο εκατομμύρια θα βάλουν οι Πόλυς Χατζηιωάννου και Πέτρος Παππάς, ενώ ακόμη ένα εκατομμύριο θα βάλει πρόσωπο το οποίο επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Όσο για το υπόλοιπο ένα εκατομμύριο ευρώ που απομένει, στην ΑΕΚ δεν έχουν καταλήξει ακόμη από που θα το αντλήσουν.
Όλα αυτά τα ποσά θα δοθούν μέσα από τη «Δικέφαλος 1924», ενώ όσα απομένουν θα δοθούν από το δεσμευμένο κονδύλι της Περιφέρειας Αττικής για το έργο (που περιλαμβάνει και την υπογειοποίηση). Σημειώνεται πως ήδη έχουν δοθεί περίπου 6 εκατ. ευρώ, τα 4 εκ των οποίων για μελέτες, έκδοση αδειών, δικαστικά έξοδα κλπ., ενώ τα υπόλοιπα 2 για τις εκσκαφές στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ από τη στιγμή της νέας δικαίωσης της ΑΕΚ από το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες και να μη χαθεί ούτε μια μέρα. Εκτιμάται πως ο χρόνος υλοποίησης, θεμελίωσης και ανέγερσης των κερκίδων θα είναι περίπου 12 μήνες.

