Μάγκικο γκολ στο τέλος του χρόνου για να πάρει την ισοπαλία έκανε η ΑΕΚ. Με πέναλτι του Γιάκομπσεν στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η ΑΕΚ απέσπασε ισοπαλία (23-23).
Το ματς
Ο Ολυμπιακός έπειτα από ένα σερί, ενώ με την ΑΕΚ ανήμπορη να βρει νωρίς τα πατήματά της (4-0). Η Ένωση στη συνέχεια αντέδρασε και ανέβασε την απόδοσή της (7-3) σε άμυνα και επίθεση και κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά σε 8-6. Κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν κάποια σερί γκολ και αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν και πάλι μια διαφορά 4 γκολ (10-6). Οι παίκτες του Νίκου Γραμματικού, όμως απάντησαν και πάλι και μείωσαν στο γκολ (11-10) λίγο πριν το ημίχρονο. Τελικά, ο Ρέινα σκόραρε και έγραψε το 12-10, με το οποίο οι δυο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, η ΑΕΚ μπήκε ανεβασμένη. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν καλή εικόνα στην αμυντική και επιθετική τους λειτουργία και πίεσαν αρκετά τους γηπεδούχους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ένωση να ισοφαρίσει (15-15). Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ και καμία από τις δυο να μην μπορεί να ξεφύγει (17-17, 20-20). Ο Ολυμπιακός πήρε μια διαφορά 2 γκολ (20-18), η οποία δεν έμεινε για πολύ, αφού η ΑΕΚ είχε τις λυσείς για να ισοφαρίζει (21-21). Τα τελευταία λεπτά είχαν δραματικό χαρακτήρα, αλλά η ΑΕΚ έδειξε ψυχή και συγκέντρωση και γκολ-πέναλτι του Γιάκομπσεν στο 60′ απέσπασε το ισόπαλο αποτέλεσμα 23-23.
Τα πεντάλεπτα: 2-0, 5-2, 8-4, 8-5, 11-9, 12-10 (ημιχρ.), 14-11, 15-15, 17-17, 20-20, 22-21, 23-23.

