Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ / Ένα καλοκαίρι με προσμονή από τα παλιά

Ένα καλοκαίρι με προσμονή από τα παλιά

Ο Βαλάντης Αλεξούδης ξεφεύγει λίγο από τα νέα της επικαιρότητας και της προετοιμασίας και γράφει για την προσμονή που είχαμε χρόνια να ζήσουμε ως οπαδοί της ΑΕΚ. 

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι ομάδες έχουν αρχίσει την προετοιμασία τους. Η κάθε μία για τον δικό της στόχο. Η ΑΕΚ έχει ταξιδέψει στο Κίελτσε και από εκεί δημιουργεί τις βάσεις που θα θέσει, ώστε να κατακτήσει τις επιτυχίες που ονειρεύονται οι οπαδοί της. Όμως φέτος υπάρχει μια προσμονή που όσοι αγαπούν την Ένωση την είχαν ξεχάσει καθώς πέρασαν τα χρόνια από την τελευταία φορά που την ένιωθαν.

Η προσμονή αυτή είναι της υπεράσπισης των επιτυχιών-τίτλων και όχι της κατάκτησης μετά από καιρό. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η ΑΕΚ έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα και έχει επιτύχει μια αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη. Αυτό λοιπόν καλείται να ξανακάνει και φέτος. Οι οπαδοί του Δικεφάλου, για διάφορους λόγους, τα τελευταία χρόνια είχαν μια διαφορετική προσμονή κάθε καλοκαίρι.

Για δύο χρόνια υπήρχε το αγκάθι των χαμηλότερων κατηγοριών. Εκεί απλά κυριαρχούσε η προσμονή του προβιβασμού στη Super League και τίποτα άλλο. Όταν αυτό ήρθε, άρχισε να δημιουργείται η επιθυμία της Ευρωπαϊκής πορείας και της κατάκτησης ενός τίτλου. Η πορεία στο Europa League, την πρώτη χρονιά σταμάτησε νωρίς όμως ήρθε το Κύπελλο Ελλάδος. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό ώστε να ξεδιψάσει τον κόσμο της ομάδας που ήθελε να γευτεί επιτυχίες.

Την επόμενη χρονιά η ομάδα μπήκε στο Europa League φτάνοντας μέχρι και τους 32. Όμως το πιο σημαντικό ήταν άλλο… Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος ξεσήκωσε όλους τους οπαδούς της Ένωσης και παρά την απώλεια του Κυπέλλου η Νέα Φιλαδέλφεια γέμισε ασφυκτικά από Κιτρινόμαυρους που επιτέλους, μετά απο 24 χρόνια, είναι ξανά πρώτοι στην Ελλάδα. Αυτά ισχύουν για τις προηγούμενες χρονιές.

Πάμε στο σήμερα. Η ΑΕΚ δεν έχει να αποδείξει κάτι σε κανέναν. Μόνος της στόχος να κατακτήσει τα εγχώρια τρόπαια και να φτάσει μακριά στην Ευρώπη γιατί αυτό αρμόζει στο όνομά της και στην ιστορία της. Φέτος λοιπόν έχει φύγει το άγχος καθώς όλα αυτά έγιναν και πέρυσι, με μόνη διαφορά πως πλέον υπάρχει και το ενδεχόμενο του Champions League, κάτι που δεν έγινε την περασμένη σεζόν.

Ο λαός της ομάδας έχει την προσμονή να ΞΑΝΑΔΕΙ την ΑΕΚ όπως και πέρυσι ψηλά. Αυτό είναι κάτι ξεχωριστό και ελπίζουμε όλοι να γίνει. Για αυτούς τους λόγους λοιπόν μπορούμε να πούμε πως συναισθηματικά το φετινό καλοκαίρι είναι λίγο…περίεργο.

Σχετικά με Βαλάντης Αλεξούδης

Βαλάντης Αλεξούδης
Ο Βαλάντης είναι γεννημένος το 1998, μεγαλωμένος στην Αθήνα με καταγωγή από τον Έβρο. Σπουδάζει αθλητική δημοσιογραφία, καθώς αυτό ήταν το όνειρο του. Ασχολείται με την κιτρινόμαυρη "καψούρα" του από πολύ μικρός και αποφάσισε να ενταχθεί στο ΑΕΚPASSION, ώστε να συμβάλει δυναμικά στην έγκυρη κιτρινόμαυρη ενημέρωση.

Ελέγξτε επίσης

Κανονικά με ΑΕΚ ο Πασχαλάκης!

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για το συμβάν με ΟΦΗ  στο Ηράκλειο, που ήταν προγραμματισμένη …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com