Διαβάστε την ενημέρωση της ΕΠΟ για τα όσα έγιναν σήμερα στα Σπάτα.
Η Εθνική Ελπίδων έδωσε φιλικό με την ΑΕΚ Β΄, στα πλαίσια της προετοιμασίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2025. Οι «γαλανόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Σεραφείδειο».
Στο 12ο λεπτό ο Μάρκος Νίνο με σουτ από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ για την Εθνική Ομάδα. Στο 29′ ο Μπαλωμένος νίκησε τον Σταμούλη σε τετ α τετ και στο 34′ ο Ζουγλής με προσωπική ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής σημείωσε το 2-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στο 80ο λεπτό ο Κοντουρουχάς με σουτ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Η σύνθεση της Εθνικής
1ο ημίχρονο: Μπαλωμένος, Ασλανίδης, Παναγιώτου, Τουρκοχωρίτης, Κίτσος, Μεταξάς, Καραμπέρης, Σουρλής, Νίνο, Ζουγλής, Νιάρχος.
2ο ημίχρονο: Θεοχάρης, Κωνσταντόπουλος, Χρυσόπουλος, Αποστολόπουλος, Τσοπούρογλου, Καραμάνης, Σοφιανός, Κρυπαράκος, Μπελεβώνης (60′ Λώλης), Τζαβίδας, Κοσίδης.
Ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Νίκος Παπαδόπουλος, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει όλους τους παίκτες που συμμετέχουν στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων στο εξαήμερο προπονητικό camp (29/05-03/06). Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι είδε αρκετά στοιχεία που του άρεσαν στην απόδοση της ομάδας και ότι στις επόμενες μέρες θα δουλέψουν περισσότερο για να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη στα επόμενα παιχνίδια.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
“Ήταν ένα καλό τεστ για εμάς. Τα παιχνίδια αυτά είναι σημαντικά για να βλέπουμε πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις σε συνθήκες αγώνα. Θέλουμε να δουλέψουμε αυτές τις μέρες της προετοιμασίας το αγωνιστικό μας πλάνο σε άμυνα και επίθεση. Τα παιδιά σήμερα έδειξαν διάθεση. Για μένα μετράει πάντα το αποτέλεσμα και μου άρεσε που τα παιδιά είχαν νοοτροπία νικητή ακόμα και σε ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα. Θα εκμεταλλευτούμε τις επόμενες ημέρες ώστε να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα παιχνίδια.
*Την αναμέτρηση της Εθνικής Ελπίδων με την ΑΕΚ Β’ στα Σπάτα παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γουστάβο Πογέτ, ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Κώστας Κωνσταντινίδης και ο προπονητής της Εθνικής Νέων Αναστάσιος Θέος.

