Αρχική / ΓΗΠΕΔΟ / Και ο “άγιος” φοβέρα θέλει

Και ο “άγιος” φοβέρα θέλει

Ο Αρης Βασιλόπουλος επιμένοντας να πηγαίνει κόντρα στην ΑΕΚ για τα έργα της ανέγερσης του γηπέδου, αρχικά είχε ζητήσει παράταση ενός χρόνου για να απομακρίνει τις παράνομες εγκαταστασεις του δήμου, όμως τώρα δήλωσε ότι και σε έξι μήνες μπορεί να πάρει τις εγκαταστάσεις μέσα από το Άλσος.

Σε συνέντευξη που παραχώρισε στον «Επικοινωνία FM» αναφέρει τα εξείς :

Για την άδεια που έδωσε η αποκεντρωμένη διοίκηση στην ΑΕΚ να προχωρήσει στην κατεδάφιση: «Θα το χαρακτήριζα ένα έγκλημα. Μια πρωτοφανή αλλά και σκανδαλώδη απόφαση. Μέσα στο καλοκαίρι και τη στιγμή που ο Δήμος μας έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, να τακτοποιήσει μια εκκρεμότητα που υπάρχει τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, με μια πρωτόγνωρη απόφαση να έρχεται να λέει ότι θα κατεδαφιστούν οι εγκαταστάσεις αυτές. Αυτό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συμβεί».

Για το ποιες θα είναι οι ενέργειες του Δήμου: «Όλες οι δυνατές ενέργειες προκειμένου οι πολίτες να μη στερηθούν καθαριότητας».

Για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της εγκατάστασης βάσει του σχεδίου του Δήμου: «Στο επόμενο εξάμηνο οι εγκαταστάσεις καθαριότητας θα έχουν φύγει μέσα από το Άλσος με σαφές χρονοδιάγραμμα από τις υπηρεσίες μας. Αυτό είναι σε γνώση και της ΠΑΕ ΑΕΚ και της αποκεντρωμένης διοίκησης και της κυβέρνησης, η οποία βεβαίως έχει και την πολιτική ευθύνη να σταματήσει αυτό το προγραμματιζόμενο έγκλημα. Πρόκειται περί εγκλήματος, μέσα στο καλοκαίρι να γκρεμίσουν τις εγκαταστάσεις καθαριότητας του Δήμου, όταν όλη η Ελλάδα έχει τέτοιες παράνομες εγκαταστάσεις για τις οποίες δεν έχει κινηθεί καμία τέτοια διαδικασία».

Για το αν είναι αναγκαίο να προχωρήσει άμεσα η κατεδάφιση: «Κοιτάξτε, το γήπεδο δεν το επηρεάζει. Υπήρχαν αυτές οι εγκαταστάσεις με το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ για τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Επίσης από τον Δήμο υπάρχει ένας ολόκληρος σχεδιασμός για την μετεγκατάσταση αυτών των υποδομών. Άρα εφόσον είναι δηλωμένη η βούλησή μας να φύγουμε από αυτό το σημείο, το να βγει η πράξη κατεδάφισης με διαδικασίες εξπρές και μάλιστα να δοθεί αυτό το δικαίωμα στη Δικέφαλος, είναι μια πράξη αντεκδίκησης, παρά μια πράξη ουσίας».

Για το αν πιστεύει ότι όλο αυτό είναι θέμα ρεβανσισμού από την πλευρά της ΑΕΚ: «Πρακτικός λόγος να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία, όταν εμείς είμαστε σε διαδικασία μετεγκατάστασης, όταν δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο υπό ανέγερση γήπεδο… Δεν μπορώ να βρω κάποιον άλλο λόγο».

Για το αν θεωρεί ότι για τον ίδιο λόγο υπήρξαν οι προσαγωγές του αντιδημάρχου και των υπαλλήλων του Δήμου: «Σαφές. Και ήταν και προσχεδιασμένο, υπό την έννοια ότι γνώριζαν πως προκειμένου να παραχωρηθούν τα δέκα μέτρα εμείς κάναμε μια κίνηση καλής θέλησης, να ανοίξουμε… Αδειάσαμε όλα τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός της ζώνης των δέκα μέτρων από το γήπεδο της ΑΕΚ και ενημερώθηκαν ότι πρόκειται να τους παραχωρηθεί αυτός ο χώρος προκειμένου να λάβουν μέτρα αντιστήριξης και τη στιγμή που γίνεται αυτή η συνεννόηση, αυτοί πάνε στον εισαγγελέα και στο αστυνομικό τμήμα».

Για την στάση των άλλων παρατάξεων του Δήμου: «Η πλειοψηφία και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κρατάει μια υπεύθυνη θέση που κινείται με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου».

Για το αν πιστεύει ότι δε θα γίνει τελικά η κατεδάφιση, αλλά θα δοθεί στον Δήμο αυτό το εξάμηνο που θέλει: «Η προσδοκία μας είναι αυτή. Να μπορέσουμε να έχουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο για να λύσουμε ένα πρόβλημα δεκαετιών με έναν ειρηνικό τρόπο, με έναν ήρεμο τρόπο, που θεωρώ ότι είναι προς το συμφέρον όλων. Γιατί αυτή τη στιγμή η όξυνση δεν ευνοεί κανέναν».

Σχετικά με Μένια Καραγεώργη

Μένια Καραγεώργη
Η Μένια Καραγεώργη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 με καταγωγή από την Τήνο. Σπούδασε στο ΙΕΚ Ηλιούπολης συντήρηση έργων τέχνης και έργων ζωγραφικής όπου και ασχολήθηκε για λίγα χρόνια με το επάγγελμα αυτό. Ωστόσο η αγάπη που έχει για την ομάδα της ΑΕΚ όλα αυτά τα χρονιά την οδήγησε να αδράξει την ευκαιρία που της έδωσε το ΑΕΚPASSION να ασχοληθεί με την αρθρογραφία έτσι ώστε να μοιραστεί μαζί σας την αγάπη της για την ομάδα της ΑΕΚ.

Ελέγξτε επίσης

Πλάνα από τη μαγική ανέγερση (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο από τα έργα στο Ναό.  

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com