Τρίτη και 13….

Παραμονή της ημέρας των ερωτευμένων, ένα αρχέγονο, ιδιότυπο, “ερωτικό” ταγκό, εκτυλίσσεται στο Αιγαίο…..

Πάλι στα Ίμια, μετά από 22 χρόνια… Θυμάμαι όταν γυρίζοντας ξημερώματα, μαλλιοκούβαρα από μπουζούκια, άκουσα μέσα στο ταξί την εμπλοκή στο ράδιο, εν μέσω καταιγίδας….. Δύσκολα μαζεύεται η κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί. Άστοχες επιλογές στα εξωτερικά, απόλυτη εσωστρέφεια και εμφανής αδυναμία εθνικής πολιτικής και συνοχής, έχουν ανοίξει την όρεξη, στον κάθε πικραμένο, να διεκδικεί ότι νομίζει.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται συντεταγμένη κλιμάκωση με στερεοφωνικό τρόπο στα Εθνικά θέματα. Δηλαδή, συντονισμένη πίεση από όλες τις πλευρές, Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία και κάτι καταπληκτικοί που αυτοαποκαλούνται μειονότητες, σε διάφορα σημεία….. Η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω, δείχνει διχόνοια, ασυνεννοησία, μιζέρια, διχασμό, εσωστρέφεια, καχυποψία και τάσεις εκδίκησης….

Ο λαλίστατος σε καιρό πολιτικής ύφεσης, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν ακούγεται. Οι Τούρκοι λεν και κάνουν περίπου ότι γουστάρουν, χωρίς μέχρι στιγμής κάποια ιδιαίτερη αντίδραση. Εγκλωβισμένοι και εξαρτημένοι από τα εσωτερικά παιχνίδια εξουσίας, χάσαμε την μπάλα στα υπόλοιπα. Αναλωνόμαστε στο ποιος τελικά θα καταφέρει να κλείσει τον άλλον στην φυλακή και ποιος θα παραμείνει απέξω να κάνει κουμάντο στην χώρα. Εκείνο που δεν ξέρω, είναι σε ποια ακριβώς χώρα θα κάνει κουμάντο. Σε ότι μας έχουν αφήσει….

Αποφράδα, ιστορικά, μέρα, η Τρίτη και 13, συνεχής και ατελείωτη, η μαλακία που μας δέρνει……

Κώστας Σταματιάδης

Σχετικά με Κώστας Σταματιάδης

Κώστας Σταματιάδης
Ελεύθερος Επαγγελματίας, Συμβουλευτική Επιχείρηση Αθλητής στίβου στην ΑΕΚ, στα 100, 200, 4×100. Συμμετοχή στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, στο τεχνικό τιμ και στις κατασκηνώσεις 1992- 1996. Εθελοντής Δασοπυροσβέστης στον ΣΥΝΠΑ 1999- 2001. Μέλος ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ 2005-2008. Εκ των ιδρυτών του τμήματος Χάντμπολ και υπεύθυνος τμήματος. Τεχνικός Διευθυντής της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ 2008-2011. Τεχνικός Διευθυντής ΚΑΕ ΑΕΚ 2011-2012. Μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ 2012- 2014. Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ 2014-2017 Αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 2017 -2020. Μέλος της Επιτροπής Be Active 2015-2017. Μέλος της Επιτροπής Ισοτιμίας της ΓΓΑ 2014-2017. Διοργάνωση Αθλητικών Εκδηλώσεων με παράλληλες κοινωνικές δράσεις , αλληλεγγύης, στήριξης και βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. ΥΓ. Όλες οι δραστηριότητες αυτές, στην ΑΕΚ, στην ΟΧΕ και γενικά, γίνονται εθελοντικά και αφιλοκερδώς.

Ελέγξτε επίσης

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια…

Σαν χθες ήταν, όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com