Αρχική / ΓΗΠΕΔΟ / Βούρος: «Αν πάνε όλα κατ’ ευχήν, μπαίνουμε στην «Αγια Σοφιά» το 2020»

Βούρος: «Αν πάνε όλα κατ’ ευχήν, μπαίνουμε στην «Αγια Σοφιά» το 2020»

Ο Γιάννης Βούρος μιλώντας στην εφημερίδα «espressonews» αναφέρεται στις εκλογές που έρχονται στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο νέο γήπεδο και στο πότε υπολογίζεται να μπει η ΑΕΚ, ενώ μιλάει για την τωρινή Δημοτική Αρχή Βασιλόπουλου που πολέμησε την «Αγια Σοφιά».

Αναλυτικά παρακάτω οι δηλώσεις του υποψήφιου Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας / Νέας Χαλκηδόνας:

Η απόφαση να διεκδικήσετε το δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας ήταν μια πολιτική πρόταση κόμματος (γιατί κατεβαίνετε όπως μαθαίνουμε με τη στήριξη ΚΙΝΑΛ-ΝΔ και της οικογένειας της ΑΕΚ), ή υπήρξε γεγονός που σας έκανε να πείτε «θα κατέβω γιατί θέλω να αλλάξω πχ αυτό ή το άλλο». Ποιό το έναυσμα δηλαδή;

«Το έναυσμα για να ασχοληθώ με τα κοινά της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ήταν η απαξίωση του δήμου, τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και η προσπάθεια ορισμένων να αποκτήσουν πανελλήνιας εμβέλειας δημοσιότητα μέσω των διχαστικών απόψεών τους. Η αγανάκτησή μου για το «εμφυλιοπολεμικό» κλίμα που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια στο δήμο με αφορμή και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Δε μπορεί να μεταχειρίζεσαι τον αθλητισμό ως όχημα εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων και να χωρίζεις τους πολίτες σε «Πράσινους και Βένετους», σε «Γηπεδομάχους και Γηπεδολάτρες», αποσπώντας την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου όπως είναι π.χ. η έλλειψη καθαριότητας, οι ισχνές πολιτιστικές δράσεις, ο ελλιπής φωτισμός που κατά τους υπολογισμούς της αστυνομίας είναι υπεύθυνος για την αύξηση της παραβατικότητας στις απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές του Δήμου, κτλ. Γεγονότα που μου επισήμαιναν διαρκώς παλιοί γείτονες και φίλοι και στα οποία δεν θέλω να μείνω αμέτοχος.Ο συνδυασμός μας όπως επανειλημμένως έχω τονίσει δεν φέρει κομματική σημαία, καθώς όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι υποψήφιοί μας προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Συνεργάτες που στις δημοτικές εκλογές του 2014 βρίσκονταν σε 5 διαφορετικά ψηφοδέλτια»!

Είστε «γέννημα – θρέμμα», αυτής της περιοχής. Τι έχει και τι της λείπει;

«Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα, η Νέα Χαλκηδόνα και η Νέα Φιλαδέλφεια έχουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει η πόλη μας πρότυπο για άλλους δήμους. Μια πολύ ωραία περιοχή που δε θυμίζει σε τίποτα την τσιμεντούπολη του αθηναϊκού κέντρου.

Ας αφήσουμε κατά μέρος την βιτρίνα του κέντρου με τους εξαιρετικούς χώρους εστίασης, τα φώτα, τους πεζόδρομους και ας μετακινηθούμε προς τις γειτονιές.

Εκεί απουσιάζει σε ένα πρώτο επίπεδο το όραμα για ένα «level up» και σε ένα δεύτερο, πρακτικό στάδιο η οργάνωση σε πρωτεύοντα ζητήματα όπως είναι λ.χ. η αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων χώρων, απόρροια, βεβαίως, της απουσίας οράματος των ανθρώπων που κρατούν τα ηνία του δήμου. Αν περπατήσετε την περιοχή θα δείτε δημοτικούς χώρους να είναι έρμαια της φθοράς και του χρόνου, την στιγμή που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για ποικίλες δραστηριότητες (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πολυχώρος Δροσίνη στη Νέα Χαλκηδόνα). Το Άλσος επίσης, ένας πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής δεύτερος σε έκταση στην Αττική μετά το πάρκο Τρίτση, δεν έχει την εικόνα που όλοι θα θέλαμε. Το αυτό και για τα μικρότερα πάρκα.

Οι νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να επιλύσουν χρονοβόρα και καθημερινά προβλήματα απουσιάζουν παντελώς από τον σχεδιασμό της σημερινής δημοτικής αρχής».

Φιλαδέλφεια και ΑΕΚ, είναι σχέση άρρηκτα δεμένη. Εσείς υπήρξατε αθλητής στο στίβο, και στο ποδόσφαιρο. Τι έχει διαφορετικό η ΑΕΚ και αγαπιέται «χειμώνα- καλοκαίρι»;

«Η ΑΕΚ φέρει έντονο το κοινωνικό και ιστορικό πρόσημο της προσφυγιάς, είναι το τελευταίο προπύργιο του ρομαντισμού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αυτό την κάνει ξεχωριστή. Αλλά και αμιγώς ποδοσφαιρικά να το δούμε, η πορεία της δεν υπήρξε ποτέ γραμμική, μονότονη, αντιθέτως μας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, δάκρυα λύπης (βλέπε υποβιβασμός στη Γ΄Εθνική) και χαράς (Βλέπε ευρώπη, πρωτάθλημα και κύπελλο). Πρέπει εδώ να συνυπολογίσω και το θαύμα της ανάστασης της μπασκετικής ΑΕΚ. Αυτό το κλαμπ είναι σαν τον άτακτο εραστή που μολονότι σε πληγώνει, πετυχαίνει να σε κάνει να τον ερωτευτείς περισσότερο. Είναι DNA, είναι σαν το αίμα που δεν μπορεί σε μια μετάγγιση παρά να είναι συμβατό».

Το νέο γήπεδο πότε παραδίδεται; Έχουν γίνει έργα υποδοχής του κόσμου και των αυτοκινήτων τους στη γύρω περιοχή;

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων το 2020 θα έχουμε εγκαίνια. Όχι, προς το παρόν δεν έχουν γίνει έργα υποδοχής του κόσμου στη γύρω περιοχή παρά μόνον αυτά που αφορούν το πάρκινγκ του γηπέδου. Το έργο βάσει του σχεδιασμού που έχει κατατεθεί και θα ξεκινήσει άμεσα, είναι αυτό της υπογειοποίησης. Και πώς να γίνουν άλλωστε όταν η νυν δημοτική αρχή εξάντλησε την δυναμική της σε έναν πόλεμο κατά της ανέγερσης του γηπέδου και δεν υπήρξε αρκούντως προνοητική ώστε να αξιοποιήσει το έργο αυτό για την οικονομική εκτόξευση του δήμου; Καμία συνεννόηση, καμία συζήτηση, καμία συνεργασία για τα οφέλη που θα μπορούσε να έχει η πόλη από αυτό το μεγάλο έργο».

Σχετικά με Στράτος Γυμνάγος

Στράτος Γυμνάγος
Γεννημένος στη Μυτιλήνη τον Φεβρουάριο του 1994. Με ενδιαφέρει η αθλητική δημοσιογραφία και συγκεκριμένα η ΑΕΚΑΡΑ (ακούω αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές, κυρίως εκείνες που σχετίζονται με αυτήν), που είναι από τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ πράγματα στη ζωή μου, η αιτία που είμαι στον κόσμο αυτό, που λέει και το σύνθημα. Επίσης, λατρεύω το ποδόσφαιρο, το οποίο με κέρδισε από πολύ μικρή ηλικία, στο πρακτικό, και αργότερα και στο θεωρητικό κομμάτι. Επιπλέον, μου αρέσει η γυμναστική και τις ελεύθερες ώρες μου ασχολούμαι με αυτήν, καθώς το θεωρώ πολύ σημαντικό για την υγεία. Από ξένα πρωταθλήματα, συμπαθώ το ισπανικό και συγκεκριμένα την Μπαρτσελόνα, την οποία παρακολουθώ μερικές φορές. Στο aekpassion, όπου έμαθα πάρα πολλά, βρίσκομαι σχεδόν τρεις μήνες και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα παιδιά που με δέχτηκαν σ'αυτή την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και μου έδωσαν την ευκαιρία να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει πολύ, πάνω σ'αυτό που αγαπάω.

Ελέγξτε επίσης

Αγιά Σοφιά – Opap Arena: Τοποθετούνται oι φεγγίτες περιμετρικά του γηπέδου (Video)

Δείτε σημερινά πλάνα από μία σημαντική εξέλιξη όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου.  Δείτε τα …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com